Reklama

Reklama

Kovboj Bebop: Lovec odměn

  • Japonsko Cowboy Bebop: Tengoku no tobira (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Animovaná sci-fi, natočená podle úspěšného japonského televizního seriálu, začíná v roce 2071. Mars je v ohrožení! V předvečer svátku Halloween vybuchne na dálnici nedaleko kráteru, kde leží hustě obydlené město, teroristická bomba. Výbuch má děsivé následky - 500 mrtvých a zraněných, jež zřejmě zasáhla chemická zbraň. Na dopadení útočníků je vypsána vysoká odměna, a tak se na scéně objeví Bebop a jeho parta a dají se do práce. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (114)

Paldini 

všechny recenze uživatele

Smrtelný virus v moci teroristů a jeden zmizelý transport farmaceutické fabriky. Co to může míti společného. No za prvé je to to nejklasičtější klišé akčních filmů. Za druhé se postupně do vyšetřování pustí armáda a skupinka profesionálů placená farmaceutickou firmou a hlavně lovci odměn, kterým jde jen o jedno, získat odměnu za dopadení teroristů. A tahle skupinka hraje hlavní prim v čele s týpkem, který si nechá říkat Spike. A jeho heslo zní, já nejsem policie a ani ochranka, a tak rukojmí ať si klidně umřou, já chci hlavně prachy. Tudíž, jak bývá u japonských filmů zvykem, nejsou hlavní hrdinové ani bílí a ani černí, ale spíše černobílí, a dokonce i hlavní záporák má pro své konání celkem logické vysvětlení. Ono celkově by to nebylo na těch pět hvězdiček, ale je tu jedna věc, která tento film zvedá do nebeských výšin, a to je hudba. Asi jsem opravdu neslyšel tak skvělou hudbu v akčním filmu. No a ještě si mě získala postava jedné členky týmu lovců odměn, a to totálně mešuge hackerka. ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Čas od času se tvůrci úspěšného seriálu rozhodnou k starým hrdinům a jejich světu navrátit a naservírují je divákům ve formě filmu. A to buď filmu "navazujícího" na seriál, nebo "převypravujícího" seriál. Cowboy Bebop - Knocking on Heaven's Door je naštěstí první případ. I když... s původním seriálem má společnou hlavně čtveřici lovců odměn, jinak se oproti seriálu leccos změnilo - především atmosféra a vyznění filmu. Zatímco seriál je převážně zábavně akční sci-fi, film je thriller o bioterorismu. Zmizely vesmírné lety v kosmické lodi, ale i částečně veselé průpovídky a scény, ale přidalo se hodně na akci a napětí, s postupujícím časem atmosféra houstne. Film tolik nepobaví, ale vtáhne. ___ 90% ()

Reklama

Yardak 

všechny recenze uživatele

Akční anime jízda s velmi zábavnou posádkou lodi Bebop. V první půli má film nastavené velmi svižné tempo (příběh hnedka vtáhne do děje; akční sekvence bezchybné; poměrně příjemná animace), v druhé části snímek již zvolní trošku nohu z pedálu rychlosti, což je škoda, přesto ještě za slabších 5 hvězd. Už chápu, proč je toto dílo tak oslavované :o)). ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

Jedna delší trampota téhle bandy, působící víc jako pouhý prodloužený díl seriálu než jako samostatný film. Ale líbil se mi snad ještě víc než seriál sám. Zajímavý příběh, plno akce, vtip, všechny známé postavy, atmosféra, jazz, standardní 90's animace, překvapivě málo hluchých míst. Palec nahoru. 8/10 ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Dvacátá šestá epizoda skončila, před obrazovkami sedí diváci s otevřenou pusou, fanoušci Bebopa uronili slzu a postupem času si všichni začali klást otázku, co dál. Někteří se s danou ztrátou smířili, jiní nějakou dobu tvůrcům posílali prosby a výhružky požadující resuscitaci a pokračování seriálu, ale časem se všichni navrátili do starých zažitých kolejí, k druhořadým a třetiřadým anime titulům. A pak, dva roky po odeznění posledního „Bang“, všem opět zaplesala srdce tím správným rytmem. Cowboy Bebeop se vrátil. V nejlepší formě a navíc na velké plátno. So… once again… let’s jam! - viz recenze na Manga.cz. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Prostředí filmu je silně inspirováno Marokem. (P. J. D.)
  • Jako i v seriálu Kovboj Bebop: Lovec odměn (od r. 1998) se i ve filmu pokračuje v tradici pojmenovávání dílů podle známých písniček. V případě filmu se jedná o skladbu "Knockin' on Heaven's Door" od populárního písničkáře Boba Dylana. (P. J. D.)

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Reklama

Reklama