Reklama

Reklama

Kovboj Bebop: Lovec odměn

(seriál)
  • Japonsko Cowboy Bebop (více)
Trailer 2
Japonsko, (1998–1999), 10 h 24 min (Minutáž: 24 min)

Kamera:

Jóiči Ógami

Hudba:

Jóko Kanno

Hrají:

Kóiči Jamadera, Unšó Išizuka, Megumi Hajašibara, Norio Wakamoto, Akio Ócuka, Acuko Tanaka, Iššin Čiba, Maaja Sakamoto, Mika Doi, Šigeru Čiba, Šin'ičiró Miki (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(26)

Bývalý nájemný vrah, bývalý polda, podvodnice, hacker a datový pes tvoří nesourodou partu lovců odměn, která pročesává vesmír a má věčně hluboko do kapsy. (Netflix)

Recenze uživatele Jhershaw k tomuto seriálu (1)

Kovboj Bebop: Lovec odměn (1998) 

Cowboy Bebop je Odpadlík budoucnosti po japonsku. Hlavními hrdiny jsou (2-4) lovci odměn (tj. zločinců, na jejichž dopadení je vypsána odměna), kteří létají vesmírem a chytají zločince, resp. se o to snaží, většinou však marně, takže si nic nevydělají a každou chvíli někomu z nich kručí v břiše (docela by mě zajímalo, kde berou na palivo, když nemají ani na jídlo:-) ____ Tím prvním, čím seriál zaujme, je úvodní znělka. U anime seriálů bývá pravidlem, že úvodní písnička je docela chytlavá a dobrá. Ovšem ta v CB je naprosto cool a sexy, skvěle vymyšlená a s úplně nadupanou blues/jazzovou hudbou (ona i hudba v seriálu je výtečná, Yoko Kanno opět nezklamala). Dále je u většiny anime seriálu zvykem, že v půlce dílu se nám krátkou znělkou připomene, jaký že to seriál vlastně sledujeme. Jindy to časem leze na nervy, ale zde je tato znělka skoro pokaždé jiná, což mě velmi mile překvapilo. ____ I hlavní postavy zaujmou. Spike je neuvěřitelně cool, správný mix mezi akčním hrdinou, cynikem a dobrosrdečným člověkem, v nevděčné úloze magnetu na problémy. Jet má na starosti technickou stránku věci, získává informace a patří mu kosmická loď, se kterou létají - tím mi připomněl právě toho "indiána" ze seriálu Odpadlík. Časem se k nim ještě přidají Fay Valentine, velmi sexy mladá dáma, a Ed, dětský hacker, naprosto kouzelná a šílená postavička. ____ Na kresbě (zvláště prostředí) je vidět, že už přeci jen není nejnovější, ovšem design postav to naprosto vynahrazuje. Místy překvapí docela povedená (a zcela jistě ne nepatřičná) 3D animace. ____ Jednotlivé díly na sebe většinou nenavazují, a téměř vždy kopírují schéma "objeví se zločinec - pokus o dopadení - nějaká komplikace", zde ovšem nejde ani tak o to, co se děje, jako spíš jak - a já prostě ještě jednou musím použít to slůvko - je to děsně cool a stylové. ___ Lepších 90% ()

Související novinky

Kovboj Bebop míří na Netflix

Kovboj Bebop míří na Netflix

29.11.2018

Streamovací gigant Netflix oznámil novou desetidílnou hranou sérii slavné japonské anime ságy Kovboj Bebop. Kultovní vesmírný western bude Netflix produkovat společně s Tomorrow Studios a kreativně… (více)

Reklama

Reklama