Reklama

Reklama

Kovboj Bebop: Lovec odměn

(seriál)
  • Japonsko Cowboy Bebop (více)
Trailer 1
Japonsko, (1998–1999), 10 h 24 min (Minutáž: 24 min)

Kamera:

Jóiči Ógami

Hudba:

Jóko Kanno

Hrají:

Kóiči Jamadera, Unšó Išizuka, Megumi Hajašibara, Norio Wakamoto, Akio Ócuka, Acuko Tanaka, Iššin Čiba, Maaja Sakamoto, Mika Doi, Šigeru Čiba, Šin'ičiró Miki (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(26)

Bývalý nájemný vrah, bývalý polda, podvodnice, hacker a datový pes tvoří nesourodou partu lovců odměn, která pročesává vesmír a má věčně hluboko do kapsy. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (158)

Eddard 

všechny recenze uživatele

I think it`s time to blow this thing, get everyone and stuff together... (Vynikající noirová pochoutka, provoněná melancholií mezihvězdných prostorů a cynickým humorem ostřílených lovců odměn. Spike a Jet přiberou vlastně velice obyčejného psíka Ein, potkají Faye, která jim zpočátku nepadne do oka (s podivem :), ale jak víme, co se škádlívá, mívá se rádo, a přestože kromě zvířat a ženských nesnáší Spike (otázkou je jesli mu to věřit) už jenom děcka, doplní kompletní posádku vesmírné lodi Cowboy Bebop i spratek neidentifikovatelného pohlaví jménem Ed. Bang! Ó vesmíre, div se, nevzinkne žádný guláš, ale jeden z nejveselji smutných animé příběhů jaké kdy oko mé spatřilo. Na klišé se tu hraje minimálně, hudba na druhou stranu hraje vskutku první housle. Převážně jazzový, ovšem místy žánrově velice široce zapřáhlý soundtrack se stává takřka ústřední postavou, diktující rytmus a náladu vyprávění ústředního příběhu i jeho nezbytných odboček, které převypravují minulost posádky lodi). ...three, two, one, let`s jam! 90% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Nech anime fanúšikom nešahám na bibliu, kritiky sa radšej zdržím. Poviem to takto; skutočne vizionárskych a úžasných je asi štvrtina častí. Ale hudba, ta hudba popri letoch vesmírom, to jest do top 10 soundtrackov čo som počul (niekde na čestnom mieste medzi tarantinovkami a wong kar waiom). See you, space cowboy... ()

Reklama

adamulefa 

všechny recenze uživatele

" I think it's time to blow this scene. Get everybody and the stuff together. Ok, three, two, one let's jam! " Nejaké tie veci čo by som akože mal vytknúť by sa rozhodne našli avšak keď sa na Bebopa pozrem ako na celok nedokážem dať menej ako päťhviezdu (už len za ten OMGsoundtrack). Jednoducho ideálne anime so skvelou atmesférou, postavami, hudbou, animáciou, ktoré sa nevlečie cez 400 dielov ako niektoré iné. Ehm-ehm. Jednoducho vie kde má skončiť a pritom poskytuje tak pestrú škálu rôznych scenérii. A takto to mám rád. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

3, 2, 1, let's jam! Cool, jazzy, šmrncovní hrdinové, dostatek humoru i akce; kombinace vesmíru s westernem mi připomíná oblíbený Firefly. Výjimečná hudba, opening je legendární. Cowboy Funk díl mě rozesmál jako dlouho nic jiného. Trochu mi tu ale chybí prohloubenější vztahy a sem tam by neuškodily na příběh zajímavější díly. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Skvelé. Jednoduché a pri tom to skvelo pracuje s náladou a atmosférou. Akcie dravé, hudba výnimočná - aj preto, že je to v štýle westernu sa to podobá skvelému FIREFLY. Niektoré zápletky nie sú vysvetlené doslovne, ale možno práve pre to domýšlanie, sa mi to páči ešet viac. Pre neskorší a podobný DEVIL MAE CRY mám slabosť, ale cowboy jasne ukazuje, kto je na koni... ()

Galerie (525)

Zajímavosti (20)

  • 24. epizoda nekončí heslem: "See you cowboy" či: "To be continued", ale: "See you cowgirl". To proto, že tento díl byl věnován právě ženám. (P. J. D.)
  • V páté minutě 7. epizody zmíní hlasatelka jména Mackey a Mannie. Jedná se odkaz na známou Disney dvojici Mickey Mouse a a Minnie. Ve 22. epizodě Andy zmíní jméno Wyatt Earp - jedná se o legendárního pistolníka z divokého západu. (P. J. D.)
  • Pes Ein je pojmenován podle německého čísla 1 a patří ke psímu plemenu Welsh Corgie Pembroke. (Natami)

Související novinky

Kovboj Bebop míří na Netflix

Kovboj Bebop míří na Netflix

29.11.2018

Streamovací gigant Netflix oznámil novou desetidílnou hranou sérii slavné japonské anime ságy Kovboj Bebop. Kultovní vesmírný western bude Netflix produkovat společně s Tomorrow Studios a kreativně… (více)

Reklama

Reklama