Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Harry Cain je člen ochranky v obchodním domě. V něm se nedávno stala vražda, při které byla zabita jeho žena Claire. Harry se nemůže smířit se smrtí svojí ženy, je znechucen z vývoje vyšetřovaní policie, a tak začíná pátrat na vlastní pěst. Nejde mu na rozum kdo a proč by chtěl zastřelit jeho ženu. Vydává se vlastní cestou a přes svého kolegu a kamaráda si vypůjčuje videokazety se záznamem z kamerového systému z onoho osudného dne a sbírá informace. Den co den projíždí videokazety a fotí si tváře lidí, píše informace, až jednoho dne náhodou narazí v protějším domě na zvláštní rodinnou fotku. Po jejím důkladném prozkoumání zjistí, že byla focena před motorestem ve vzdáleném městečku, kde poznal svoji ženu Claire, ihned tam vydává v domnění že možná natrefil na horkou stopu. (Pishin)

(více)

Recenze (93)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Winding Refnův styl, prosakuje každým záběrem. Neobvyklý příběh pomsty(?) rámují ponuré snové sekvence jejichž interpretace je čistě na divákovi. Dalo by se říct, že jde až o Lynchovské dílo, ale Lynch je přece jen neuchopitelnější. Jinak skvělý Turturro v hodně neobvyklé roli. Téměř hmatatelné napětí a minimalistická hudba Briana Ena z tohoto snímku dělají záležitost, která by neměla fajnšmekrům ujít. Nejsem vrah. ()

gojackill 

všechny recenze uživatele

Harry Caine je normální chlap, kterému za záhadných okolností zabijí ženu, Harry pátrá na vlastní pěst, aby zjistil kdo to udělal a hlavně proč se to muselo stát. Samotné pátrání ho přivede na stopu ve státě Montana, kde se sejde s vrahem své ženy. Film v některých okamžicích vyniká silnou atmosférou podpořenou depresivní hudbu (ano je to velmi podobné filmům D. Lynche), je tu pár scén vyloženě skvělých, těmi jsou všechny výtahové scény a scéna v domu naproti. Film je však dosti nevyvážený, mysteriózní scény se zde střídají s těmi civilními, které jsou bez náboje a vypadají jako by byly natočené do seriálu Kobra 11, především rozhovor policistů v nemocnici na konci filmu tento film sráží. Velkým kladem je postava vraha (James Remar), který je velmi zdrcený po tom co se stalo. Ve výsledku se to přibližuje těm nejlepším thrillerům jaké znám jenom mi tu chybí nějaká WTF scéna v závěru namísto scény v nemocnici. Nakonec to do sebe docela zapadá, avšak některé otázky zůstanou nezodpovězeny.... Tak mi to vyhovuje! ()

Reklama

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Snímek, kterej má perfektní depresivní a pomalej průběh, stejně jako bolest požírající hlavního hrdinu. To všechno klape, mezitím nějaká ta halucinace, scény bez hudby, vynikající John Turturro a najednou se blíží konec a vy zjistíte, že film zabije sám sebe. Takovýhle zakončení bylo určitě myšlený záměrně, nicméně jsem nepochopil, co tím chtěl autor říct. Jakkoliv si to vysvětluju (i logicky), nepřesvědčuje mě to o přidání další hvězdy, která by jinak tomuhle filmu náležela. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Snaha sa cení ale iba precízne budovaná znepokojivá atmosféra nerobí film. Ťažko uchopiteľný scenár je spoločným znakom aj väčšiny Lynchových filmov ale Lynch zachádza oveľa daľej, ponúka viac originality a indícií k pochopeniu jeho vízií. Fear X na odpovede nehrá, celý čas vytvára len otázky a byť o polovicu kratší alebo dlhší, nehrá žiadnu rolu, jeho hodnota by zostala rovnaká. Ale aspoň snaha sa cení. 50% ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Tentokrát jsem šáhnul trochu hlouběj do Refnovi režijní filmografie a vytáhl jsem si kousek, který mě vcelku upoutal svým obsahem. Film je naprosto odlišný od toho co jsem zatím od Refna viděl a málem mě to od něj odradilo. Turturro podal obdivuhodný výkon a hudba skvěle dokreslovala, už tak dost ponurou a těžkou atmosféru. Co se samotných herců týče, tak nejvýraznější z nich byl asi Turturro a Remar. Scéna u výtahu mě hodně zaujala. Co se samotného filmu týče, tak je to dobře natočené. Co se děje týče, tak to už je horší. Pro mě zatím to nejslabší co jsem od Refna viděl. Pokud je ten konec jaký si myslím, že SPOILER že se v tom hotelu postřelil sám a ti poldové mu pak v nemocnici řekli, že nenašli žádné tělo ani náznak zločinu a on pak celé to vyšetřování hodil za hlavu KONEC SPOILERU, tak nevím co si z filmu mám vzít. Byl hodně atmosférický a napínavý. Turturro s Remarem byli taky dost dobří, ale mě to nijak neoslovila (třeba jak Drive nebo Valhalla Rising). Prozatím 60% aspoň do té doby, než se na to znovu podívám. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (4)

  • Závěrečné titulky doprovázejí záběry bezpečnostních kamer, které Harry Cain (John Turturro) sledoval. (vojacekr)

Reklama

Reklama