Reklama

Reklama

50 kroků k sebevraždě

  • Mexiko 50 o Dos Ballenas se Encuentran en la Playa (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sedmnáctiletý Félix dostane na WhatsApp pozvánku s dotazem: „Chceš si zahrát hru Modrá velryba? Tu, ve které musíš splnit padesát úkolů? Tu, na jejímž konci zemřeš?" Chlapec výzvu přijme, a tak se seznámí s Elisou. Dvojice začne plnit úkoly společně. Milostný příběh dvou sebevražedných teenagerů, kteří se rozhodnou hrát spolu, dokud je smrt nerozdělí. Což se stane už za šest dní. Režisér Jorge Cuchi se nechal inspirovat tragickým příběhem nechvalně proslulé mobilní hry, která otřásla světem. Vytvořil velmi intimní, poetický a místy šokující snímek, který divákům zprostředkovává hlubší vhled do psychiky dospívajících lidí a tématu deprese z jejich pohledu. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Hodně kouříš. Zemřeš.“ Neřešení důsledků (žádné svědectví střelby, psychologický dotazník místo policejního výslechu) je v podstatě jediná kaňka na filmu, kterému jinak nemám co vytknout. V první řadě mě ohromilo, že jde o režijní debut, jak jistě byl vedený (a třeba takový osvěžující rozdělený obraz byl jen technickou třešinkou na dortu). A nezáleží na tom, jak moc byl film jednáním svých postav morálně mimo, protože si dokáže zcela získat divákovu pozornost a strhnout ho. A je jedno, zda jde o prohlubování vztahu či plnění výzev, neb spolu úzce souvisí. Paradox mezi dětským myšlením následovaným psychopatickým jednáním je až fascinující. Nemluvě o zdařilé gradaci…Emočně odzbrojující dílko, které ve mně ještě dlouho doznívalo, hodnotím slabšími 5*. „A přemýšlels už o tom, jak to uděláš?“ - „Myslíš…jak se zabiju?“ - „Jo.“ - „Ještě nevím. Ty?“ - „Já taky ne.“ - „Myslíš, že když si to na konci rozmyslíš a nezabiješ se, fakt přijde někdo k tobě domů a zabije ti rodinu?“ - „Myslím, že jo.“ - „Hm, stejně si nemyslím, že bych si to rozmyslel.“ ()

Danikaa 

všechny recenze uživatele

Začala by som neuveriteľnou obhajobou tvorcu tejto hry, Philippa Budeikina:"Obete hry sú biologický odpad a moje konanie je očista spoločnosti." Zaujímavé spracovanie filmu a hlavní predstavitelia milo prirodzení. V nemom úžase však sledujete, čo sa to tu vlastne deje. Ako môžu tieto dve psychicky zranené ešte deti, tak protikladne konať. Na jednej strane nežná láska, na druhej bezcitné plnenie bizarných úloh, vedúce až k spoločnej samovražde a mojej dileme v hodnotení. 70 % za námet a spracovanie. ()

Reklama

Vito_LePour 

všechny recenze uživatele

Tohle je opravdu těžké pokoukání. Je to můj první čisté mexický film a musím říct, že rozhodně točit umějí, například split-screen sekvence byly geniální. I herecké výkony pro nás zcela neznámých herců zaujaly. Jestli se tohle skutečně stalo, tak je to teda docela síla a jen to ukazuje na smutnou realitu dnešního světa, ve kterém se spousta mladých dospívajících ztrácí - a ne vždy vlastní vinou. Co bych vytknul byla délka, film je místy až příliš pomalý a trošku vyšší tempo by neuškodilo. ()

groz122 

všechny recenze uživatele

Možná je to nějáká má psychóza, ale tyhle neotřelé a cáklé snímky mě prostě berou. Člověk absolutně netuší k jakému zvratu může dojít v následujících deseti minutách a ty šokující momenty radostně sezobávám jak slípka flus. Obzvláště scény, které jsou promítány skrze split screen jsou opravdu špičkové. Celé je to jinak pořádně silný kafe. Takové které každý náctiletý potřebuje pro probuzení. Efekt Aronnovského Requiem se sice nedostavil, ale je to přesně ten snímek, který potřebujete vidět, aniž byste o tom věděli. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Na všetky dôležité otázky tie dve stratené deti bez obočia vždy odpovedali rovnako. Prečo si to urobil? Neviem. Ako sa teraz cítiš? Neviem. Prečo sa chceš zabiť? Neviem. Niekto slabší sa Modrej veľryby chytí ako možnosti so všetkým skoncovať a iný zase z nudy .. a väčšinou to nedopadne. Silná vec. Spracovanie výborné, herecky tiež veľmi slušné. ()

Zajímavosti (1)

  • Sám režisér filmu Jorge Cuchi označil svůj snímek za nihilistické dobrodružství dvou mladých milenců. (groz122)

Reklama

Reklama