Reklama

Reklama

Fachmani

(pořad)
Publicistický
Česko, 2020, 28x25 min

Účinkují:

Josef Libický, Karel Hynek

Obsahy(1)

Co všechno obnáší rekonstrukce starého cihlového domku? Kde začíná a končí, čeho se vyvarovat i jak si najít tu nejlepší odbornou pomoc? To prozradí nový pořad z rodiny Prima DOMA Fachmani se zkušeným kutilem Pepou Libickým, kterému bude asistovat oblíbený komik Karel Hynek. Odborným garantem jim bude Josef Beneš. Každý z dílů sestává z několika reportáží, shrnujících ty nejdůležitější etapy stavby. Během rekonstrukce se diváci seznámí se základními technologiemi a stavebními postupy a nahlédnou do tajů relevantních profesí. Dozví se, co všechno je třeba promyslet a připravit ještě před započetím samotných prací, jaké nástrahy na ně čekají a proč je důležitý pečlivý výběr odborníků. Jedno z důležitých témat bude zajištění financování pořízení a rekonstrukce staveb. Součástí projektu bude i digitální stavební deník a diváci si budou moci „kontrolovat“ online postup stavebních prací na stránce fachmani.cz. Současně pak bude aktuální stav rekonstrukce podrobněji popisovat série reportáží na primadoma.tv. (TV Prima)

(více)

Recenze (6)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Karel Hynek patří mezi moje nejoblíbenější Stand-up komiky, nicméně v tomto pořadu tahá za kratší konec. Místy je až protivný – což bylo jistě myšleno prvoplánově, nicméně realizace je už horší. Pepa Libický se to snaží táhnout, jenomže celý koncept Fachmanů je dost pofidérní a ani ne moc záživný. Bohužel, dal jsem tomu několikrát šanci, ale pořádně mě nebavil ani jeden díl. Snad jen některé gagy (situace a hašteření). Tudíž nedám ani průměrné ohodnocení. ()

Horbet 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k počtu komentářů, po x již odvysílaných dílech, je nejspíš zřejmé, že k tomu asi není moc, co dodat. Přesto si dovolím pár řádků. V dnešní době je těžké se zavděčit novým konceptem. Možná subjektivní názor, ale řekl bych, že lidi, kteří si pustí Fachmany očekávají, že se dozvědí nějaké zajímavosti o tom, jak probíhá rekonstrukce, nějaké rady, tipy, triky apod. Takže jediné sekce v pořadu, které mě baví, jsou ty, kdy Pepa (s někým fundovaným) mají okénko a vysvětlují proč se nějaká daná věc udělala tak a tak. A proč je lepší použít takový a makový materiál a technologii. Tenhle koncept by měl podle mého názoru reálnou možnost být tím dobrým, ale jednoznačně to celé zazdil Karel Hynek. Jako sorry, ale jestli Karel nehraje svou roli a chová se takto i ve skutečnosti, tak klobouk dolů před každým, kdo s ním musel něco řešit a jednat. Bohužel mi přišlo, že lidi, se kterými jednal v pořadu, se místy museli pěkně kousnout, aby si zachovali chladnou hlavu a profesionální vystupování. V jejich očích jsem však četl zcela jasně. To je ale …. / Chudák Pepa. Mít to sám, tak by se na to dalo koukat. ()

Frantisek 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem od toho něco jiného. Spíš nějaké praktické rady a ukázky, jak postupovat při rekonstrukci domu. Tady je cílem jen předvést všechny sponzory a hlavní rada je vezměte si půjčku, dejte dohromady 11 mega a na vše si najměte firmu. Navíc vůbec nechápu, jak se Karel může živit jako komik, když není ani trochu vtipný. ()

TomQ 

všechny recenze uživatele

Za mě zklamání z hlediska konceptu a i zpracování. Je to až moc postavené jako zábavný pořad založený na pošťuchování a diskuzích dvou hlavních postav a až moc málo jako pořad, ze kterého se člověk dozví něco praktického o rekonstrukci domu. Už během prvního dílu (prvního z těch, co jsem viděl, ne prvního v rámci série) mě hrozně lezly na nervy neustále se opakující a neúměrně dlouhé předěly (chlap co bourá zeď, následně odsekávání dlaždiček a následně pohled na baráky z dronu). Ta sekvence díky své délce a počtu opakování ubírá nejen z využitelného času pořadu, ale prostě diváka obtěžuje svou repetitivností. A další podivnost je to, že já jsem pořad zahlédl naprosto omylem a vůbec jsem netušil, o co jde. Nevím který díl, ale už to musí být někde za polovinou nebo ke konci. A tady jsou 3 komentáře. Ten pořad prostě je neviditelný... ()

Reklama

Reklama