Reklama

Reklama

Ptačí svět

(seriál)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Přírodopisný cyklus Davida Attenborougha realizovaný na pěti kontinentech v produkci BBC. (Česká televize)

Recenze (11)

kinej 

všechny recenze uživatele

Life of Birds je další dokonalou dokumentární sérií Davida Attenborougha. Pravda, technicky je již tato série opravdu zastaralá, obraz ve srovnání s úchvatnou řadou Earthflight je vysloveně slabý, ale i přes to má leccos, v němž je přeci jen stále ještě lepší než zmíněný takyklenot. A tím je obsah a komentář. Attenborough je za všech okolností skvělým průvodcem, ale je-li jako v tomto případě autorem konceptu a scénáře, stává se ze sledování pořadu slast pro každého milovníka nejen přírody, ale i anglického jazyka. Life of Brids je sled úchvatných událostí v životě velkého množství druhů ptáků, jehož zajímavost podtrhává komentář, udávající snad každou popisovanou vlastnost v nádherný logický a nezpochybnitelný soulad s evoluční teorií. Ta je ostatně středobodem snad všech Attenboroughových pořadů již od Life on Earth, a je jedním z faktorů, které dělají jeho díla zajímavější. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Famózní záběry, jako vždy vynikající komentář Davida Attenborougha a tady navíc i spousta poučného povídání. Jeden z nejlepších dokumentů o přírodě vůbec. Tohle by se dalo pouštět ve školách místo nudného učení z učebnic. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Perfetkní v době prvního vysílání někdy před12 lety a stejně perfetkní i dnes. Dokumenty sira Attenborougha jsou prostě nejlepší a budou čím dál cenější, protože za pár let už možná nebude co točit. Lidi by měli přestat čumět do počítačů a mobilů a rozhlédnout se trochu kolem sebe. Ale kdo viděl pár takových to dokumentů, tak už na to musel přijít... ()

filmharmony 

všechny recenze uživatele

...neuvěřitelně uvěřitelný obraz světa, který tolik neznáme, v němž je mnoho tajemství... a navíc, vždycky jsme chtěli umět létat... ()

iampatrik 

všechny recenze uživatele

I když jsem snad nikdy neviděl všechny "Attenboroughoské" přírodopisné série celé, vždy víc jak polovinu dílu viděl a vždy mě bez rozdílů neskutečně bavily. Člověk si v takových chvílích uvědomí, jak je život zajímavý.. Chytlavé, skvěle podané, naučné, zábavné! ()

Alf 

všechny recenze uživatele

dokument, který není "jen" dokumentem, ale v mnoha okamžicích (souboj orlů) opravdovým uměleckým dílem... ()

Skunkiee 

všechny recenze uživatele

Seriál, který nemá chybu. Pokud jste alespoň trochu vnímaví a zajímá vás příroda, tak si ho nenechte ujít. Nádherné záběry, za kterými muselo být neuvěřitelných hodin čekání a hledání záběru, krásná hudba, poutavý komentář davida attenborougha, produkce BBC, co říct víc... ()

quinnet 

všechny recenze uživatele

Nestor prírodopisných filmov David Attenborough a jeho filmový štáb vo vrcholnej forme. Diel "Finding partners" považujem za to najlepšie čo bolo v dokumentaristike natočené. ()

Reklama

Reklama