Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Soubor dokumentů známého anglického přírodovědce Davida Attenborougha, který se stává naším průvodcem naskrz divokou přírodou. Zabývá se především studiem chování živočichů v těch nejvýznamnějších životních situacích. Zde jsou názvy jednotlivých dokumentů:
1. Na lovu i na útěku
2. Rozmluvy s cizinci
3. Boje
4. Stavba domova
5. Dospívání
6. Námluvy
7. Přátelé a soupeři
8. Pokračování rodu
9. Hledání cesty
10. Zrození
11. Za potravou
12. Soužití (TheRaven)

(více)

Recenze (9)

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Dobře si vzpomínám, když se někdy v polovině devadesátých let u nás objevila krabice s několika žlutými videokazetami. Rodiče měli vždy blízko k přírodě, tak chtěli trochu té krásy i do naší bedýnky. Seděli jsme u televize a pozorně sledovali jednu kazetu za druhou. Opravnu vynikající a hlavně kvalitní podívaná, podaná lehce stravitelnou a poutavou formou. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Vezmu-li v potaz, že jsem již pár sérií D. Attenborougha viděl, přijde mi tato, tak nějak obyčejná. I přes několik fenomenálních pasáží (lov kosatek, sonda do termitiště) totiž tato série nevzbuzuje onen pocit mimořándosti. Série Planet Earth, Life, Great Natural Events a Africa jsou totiž díky neustálému zahlcování diváků jedinečnými úkazy doslova spektakulární. Starší Life on Earth si mě pro změnu získal úchvatným Atteboroughovým vyprávěním. Tato série, ale ve mně nic z toho nevzbuzuje. Jednotlivé příspěvky jako by byly zaměřeny hmyz, či mořské korýše a jiná menší zvířata, někdy natočená třeba v teráriu, která mě až tak moc nebereou. Nemastný neslaný dojem završuje odpudivá syntetizárová hudba, která je po orchestrálních doprovodech výše uvedených sérií krokem dolů. ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších dokumentárních filmů o přírodě všech dob... David Attenborough je příjemný průvodce a informace podává srozumitelně a zajímavě.. Škoda, že žádná z českých televizí tenhle seriál nikdy nekoupila a u nás se dostal pouze na kazety... ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Naprosto famózní kamera, obrázky jsou jako víno, krásně čisté, ostré, vidíte každý detail. Tedy spatříte to, co byste za normálních okolností neměli možnost vidět. Nádhera. ()

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Zde poprvé (i když nejsem si úplně 100%ně jist, je to přeci jen tak dávno) jsem se setkal se svým idolem sirem Davidem Attenboroughem, který ve mně vznítil lásku k přírodě a přírodovědným dokumentům. Krásný seriál, kde se člověk dozví spoustu zajímavých věcí o zvířatech (lépe: živočiších, tvorech), se kterými se v životě ani nemusí setkat. Super série pro všechny milovníky přírody a studenty nebo aspiranty biologie, etologie, evoluční biologie nebo behaviorální ekologie. Bravo Davide, BRAVO! Verdikt: 5* a 90 - 95 %. ()

Reklama

Reklama