Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ještě ani ne osmnáctiletý Ondra přijede se svým kamarádem Markem na pionýrský tábor. Ondra si slibuje, že právě tady přijde konečně o své panictví. Marek se tam vloni seznámil se svou zdravotnicí Vendulkou a to je důkaz, že pionýrský tábor je pro sexuální začátky tím pravým místem. Už seznámení s vedením tábora je pro Ondru velkým zážitkem. Tábor vede svérázný Bizon, který má k ruce několik vedoucích, zdravotnici Vendulku a táborovou uklízečku. A tak Ondra během následujících dvaceti dnů zažije šmírování ve sprchách, sundávání vlajky ze stožáru, zapalování ohně či táborovou diskotéku. Marek po hádce s Vendulkou z tábora odjede, a tak má Ondra volné pole působnosti. Tou pravou, která by ho mohla připravit o panictví, je právě Vendulka. Jenže o ni stojí i jiní, a tak má Ondra co dělat, aby se prosadil. Jeho situaci komplikuje i dívka Lucie, která se právě do něj beznadějně zamilovala... (TV Nova)

(více)

Recenze (313)

ad 

všechny recenze uživatele

Trojan v sobě Sklepáka nezapře, během sledování si určitě vzpomenete přinejmenším na Vorlův Kouř... Jestli máte podobný styl rádi, budete spokojeni, stejně jako každý, kdo byl alespoň jednou na podobném táboře a rád si připomene o čem že bývaly ty ztracené tři týdny z prázdnin... to přísahám na France Kafku :) ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

No, nic moc teda... Ze začátku to sice působí trapně, ale aspoň to zaujme, pak to je stále trapné a přestane tu zajímat už úplně. Prostě je to moc dlouhé a čím blíže konci, tím větší nuda tu je. Humorné situace jsou tu většinou trapné. A taky ze začátku působí dost na sílu a režisér prostě musí detailně poukazovat, že to je vtip a že by se tomu měli lidé smát. Navíc to vlastně nemá ani děj - příběh je o pionýrském táboře, kde jsou děti a několik vedoucích - konec. Tím děj film končí, nic moc se tam neděje, nic zajímavého se nestane, nikam to nevygraduje a že by to bylo zajímavé, to říct nemůžu. Herci (až na pár výjimek), docela na nic a někteří přehrávali až to bylo zlé. No, debut Ondřeje Trojana za moc nestojí a víc jak slabé 2* ode mě nedostane. Ale aspoň, že za 20 let natočil celkem dobrý Občanský průkaz. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tenkrát si třeba ještě mohli diváci myslet, že to, jak postavy mluví jako nerealistické halucinace, je známka autorské invence, kdeždo dnes už víme, že v Jarchovského světě spolu takhle lidi prostě mluví víceméně vždy (a čím je to méně, tím je to více). Ale jinak jako jo... vzhledem k tomu, co jiného se dělo na začátku devadesátých let, tak teda jako jo. Jen trochu méně té křečovitosti a trochu více souvislosti mezi postsynchrony a děním na obraze... a bylo by to vyloženě ok. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Panečku to byl opruz. U herců mi přišlo, že jsou snad špatně předabovaný. Zasmát se nebylo čemu, snad jen k pousmání byly nošený hadry a všeobecně ta táborová zábava. Při scéně s asi pětiminutovým pochodem za hrozně debilní hudby jsem se rozhodl, že na konec filmu přeskáču díky magickému posouvátku. Uf, díky němu byl aspoň ke konci film zajímavý :) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kdyby Ondřej Trojan udržel laťku na úrovni prvních 15-20 minut, tak bych neváhal s hodnocením jít o dost výše. Bohužel kvalita humoru i příběhu šla docela rychle dolů a několik dalších vtípků nestačilo zachránit celých 103 minut. Přesto bych film vůbec nehaněl. Jsou tu zajímavé postavy, příběh, celkově atmosféra dobového tábora je velmi podařená a mnoho situací vtipně vygradováno (viz. "celý to tady mohlo shořet kvůli tvé lázni"+následující incident:)). Celkově mi přijde Pějme píseň dohola jako taková americky (to nemyslím vůbec jako nadávku, ale jako styl humoru) laděná komedie o pionýrském táboru a všech různých táborových zvyklostech doby ještě nedávné. Komedie, která věděla co a jak ukázat, ale neudržela svůj styl po celou dobu. PS: závěrečné titulky potlesk:) ()

Galerie (3)

Zajímavosti (13)

  • Pějme píseň dohola mělo původně být drama z reálného socialismu, ale Sametová revoluce, jež proběhla během příprav, přinutila režiséra Ondřeje Trojana záměr přehodnotit. Jan Hřebejk a Petr Jarchovský, kteří začali psát scénář na Silvestra 1989, nakonec udělali z Pějme píseň dohola komedii s občasným rýpáním do právě skončené socialistické éry. (Šéfik)
  • Píseň, kterou zpívá Bob u táborového ohně, se jmenuje "Tramp" a v originále ji nazpívali Brontosauři (resp. Jan Nedvěd). (mi-ib)
  • Na konkurz dorazilo přes dva tisíce lidí, avšak Ondřej Trojan měl na něj vyhrazených pouhých 6 hodin, a tak si stoupl před halu a jen lidem říkal, zda-li mají jít dál nebo domů (tím zabral 4 hodiny). Mezi 200 šťastlivců se dostala i Aňa Geislerová, ta však byla neukázněná, dělala si co chtěla a byla poslána domů. Následně si Ondřej Trojan uvědomil, že nemá obsazenou ani půlku, a tak Aně roli nakonec dal. (houdek442)

Související novinky

MFF KV nabízí velkou nabídku filmů

MFF KV nabízí velkou nabídku filmů

22.06.2019

Letošní ročník MFF Karlovy Vary se koná od 28. června do 7.července a opět přináší atraktivní nabídku filmových titulů. Zahajovacím filmem bude snímek Po svatbě, který doprovodí tvůrčí delegace –… (více)

Reklama

Reklama