Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ještě ani ne osmnáctiletý Ondra přijede se svým kamarádem Markem na pionýrský tábor. Ondra si slibuje, že právě tady přijde konečně o své panictví. Marek se tam vloni seznámil se svou zdravotnicí Vendulkou a to je důkaz, že pionýrský tábor je pro sexuální začátky tím pravým místem. Už seznámení s vedením tábora je pro Ondru velkým zážitkem. Tábor vede svérázný Bizon, který má k ruce několik vedoucích, zdravotnici Vendulku a táborovou uklízečku. A tak Ondra během následujících dvaceti dnů zažije šmírování ve sprchách, sundávání vlajky ze stožáru, zapalování ohně či táborovou diskotéku. Marek po hádce s Vendulkou z tábora odjede, a tak má Ondra volné pole působnosti. Tou pravou, která by ho mohla připravit o panictví, je právě Vendulka. Jenže o ni stojí i jiní, a tak má Ondra co dělat, aby se prosadil. Jeho situaci komplikuje i dívka Lucie, která se právě do něj beznadějně zamilovala... (TV Nova)

(více)

Recenze (315)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem v šoku, protože já se hned díval na tu nádhernou Vendy, kdo jí hrál a zjistil jsem, že Ulrika Kotajná, před pár měsíci ve 49 letech zemřela. Ach, tak nádherná ženská. Jinak je to film debutů filmařů, kteří dneska tvoří českou filmovou špičku : Trojan - Hřebejk - Jarchovský. Trošku mám dojem, že se pánové hodně vzhlíželi v české nové vlně, taková ta přirozená absurdní komika. No kdo jsme jezdili na tábory, víme svoje, každej jsme se tam zaláskovali do nějaký ty Vendy, špiclovali holky v sprchách, dělali srandy a byli prima parta. Já musím dát pět, mě se to líbilo v tý svý nenápadnosti,ale přitom údernosti. Jen je mě teď smutno, z toho že Ulrika už nežije. Co asi dělaj holky do kterých jsem byl zaláskovanej já, .....ach to už je let, kdy jsem u sázavy randíval na tajnačku u hajzlů :-) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Trošku jsem čekal, že to spíš bude porevoluční trošičku rasistická komedie, ale ono nakonec kuloví a to mě docela zarazilo. Fakt je, že z toho je vidět Sklepáckej humor, a abych tak nějak řekl, ten není pro každého, mně jednou sedne, podruhé už ne, a tohle je spíše ten druhý případ. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kdyby Ondřej Trojan udržel laťku na úrovni prvních 15-20 minut, tak bych neváhal s hodnocením jít o dost výše. Bohužel kvalita humoru i příběhu šla docela rychle dolů a několik dalších vtípků nestačilo zachránit celých 103 minut. Přesto bych film vůbec nehaněl. Jsou tu zajímavé postavy, příběh, celkově atmosféra dobového tábora je velmi podařená a mnoho situací vtipně vygradováno (viz. "celý to tady mohlo shořet kvůli tvé lázni"+následující incident:)). Celkově mi přijde Pějme píseň dohola jako taková americky (to nemyslím vůbec jako nadávku, ale jako styl humoru) laděná komedie o pionýrském táboru a všech různých táborových zvyklostech doby ještě nedávné. Komedie, která věděla co a jak ukázat, ale neudržela svůj styl po celou dobu. PS: závěrečné titulky potlesk:) ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

No nevim - spousta lidi povazuje tento film za temer kultovni - ale pro me jen prumerna komedie, jakych bylo natoceno nespocet - tato jen tezi z toho, ze byla natocena tesne po revoluci a odehrava se v prostredi pionyrskeho tabora, ktere bylo duverne zname spouste z nas. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnoha filmů, který padl za oběť době svého vzniku, tomu chaotickému porevolučnímu kvasu, neprávem opomíjený debut kmenového člena divadla Sklep (sklepácká poetika je tu skutečně hodně znát) a pozdějšího filmového producenta Ondřeje Trojana, svérázná, hodně vtipná a osobitá komedie, kterou pohltila převratná doba a která by se jistě za jiných okolností prosadila do širšího povědomí a dočkala se přízviska kultovní. Jeden z mnoha filmů, který si nezasloužil být zapomenut... Podobné filmy: Vrať se do hrobu ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Ujetá komedie o ujetých lidech s dementním kulturistou a skvělou hudbou ... zvláštní spojení, ale funguje skvěle :) ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tenkrát si třeba ještě mohli diváci myslet, že to, jak postavy mluví jako nerealistické halucinace, je známka autorské invence, kdeždo dnes už víme, že v Jarchovského světě spolu takhle lidi prostě mluví víceméně vždy (a čím je to méně, tím je to více). Ale jinak jako jo... vzhledem k tomu, co jiného se dělo na začátku devadesátých let, tak teda jako jo. Jen trochu méně té křečovitosti a trochu více souvislosti mezi postsynchrony a děním na obraze... a bylo by to vyloženě ok. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Musím dát za 5*, neboť jsem se na to koukala na tábože. Dvakrát. A ono to prostě sedí... ;) "Voda... voda... voda...", "Já jsem Bob, ale to už říkal", "HU", "Tak tady to taky nestálo..." Prostě to žeru :D ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Nelze jinak... Vlastně to byla jenom (citace z filmu) "...normálně taková ňáká blbá kanada, ne?..." . . . Upřimně jsem se u téhle >komedie< doopravdy zasmál jen jednou - když Bob dostal při potápění koulí do hlavy. Pak snad ještě u jeho ztrapňování se ve sprchách. Docela smutný výsledek na >legendární< sklepáckou komedii coby porevoluční pohled na témata předrevoluční... Zbytek vidím jen jako lacině trapné >vyhrávání< , neschopnost scénáristy napsat a herců odehrát opravdu vtipný dialog (to blbé hýkání a deklamace některých protagonistů byl opravdu hnus), k tomu mizerná postprodukce a tak dál a tak dál... Vlastně je to jen hodinuatřičtvrtě trvající uměle natahovaná nuda... A budu se opakovat, ale musím to říct znovu a znovu - film není divadlo, soudruzi umělci! . . . Jedna hvězdička tedy za film, a ta druhá spíš jen za ty Vávrovy koláže coby intermezza. Tahle píseň tedy poprávu dávno vyšuměla. I s refrénem... - - - - - (Poprvé viděno kdysi tenkrát v dobách rozezpívaných, komentář zde po repete 18.11.2009 na >holém prostoru< jako zhola mnohý - 18.11.2009) ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Na pionýrskym táboře jsem nikdy nebyl a vidim, že jsem o hodně přišel. Tenhle film je tak strašně stupidní, že je až skvělej. Bob, Saďour, Bizon a další vám prostě nakopou prdel! Jeden z mála porevolučních českejch filmů, kterej stojí za vidění. A představitel Boba (jakýsi Radek Říha), kterej má dost brutální problémy s vyslovovánim sykavek, je naprosto dokonalej. Koukej přinýst něco pořádnýho. - A co kouzelný slovíčko? - ŠVIHEJ!!! Opravdu by mě zajímalo, kde je tomuhle týpkovi konec. P.S. A ta hra je opravdu výborná :-) ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Doba vzniku se podepsala na nekonzistenci celého filmu, který si zřejmě chtěl dělat srandu ze socialismu, ale ten v době uvedení už nebyl aktuální, takže velký prostor dostaly klasické problémy dospívajících exotů. Budoucí velká jména za kamerou a několik hvězdiček na place z toho udělaly bizarní kult, který nejde brát vůbec vážně. Zajímavější než snímek je návštěva původního tábora v Miřetíně, kde je i tabule odkazující na natáčení. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle výlet mezi tábořící pionýry mě neoslovil, a to zdaleka nejen pro to, že jsem se nikdy žádného pionýrského tábora nezúčastnil a mám k podobným hromadným akcím jako bytostný individualista značný odpor. Toporné a naivní herectví protagonistů filmu mi nesedlo a humor v něm použitý jakbysmet. Druhá hvězdička je vlastně jen za zajímavé koláže, které film doprovodily. Celkový dojem: 35 %. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Neponižuj se, oni se bojí víc než my!“ Obrovský potenciál a možnost stát se kultovním do jisté míry hatí nevyrovnanost. Těch jak by řekl Bob „takových perfektních fórů“ (u mě vládla Vendy, neb žádná jiná žena neumí sofistikovaněji říct, že sex nebude), stejně jako vtipných situací (např. skládací romantika, táborák, flaška, vracení stromu atd.) je tam spousta, ale bohužel se tu a tam objeví i nějaká ta hlušší scéna, u které není tak úplně jasné, co tím chtěl Trojan a kolektiv říci. Ti se však, stejně jako začínající herci nebo přímo neherci (vysoká koncentrace), teprve učili. A já se i přes ty tápavé momenty převážně bavil, což mi brání jít pod slabší, nicméně přece jen ještě 4*. „Víš, to je normální, že jsi zpočátku myslel pouze na sex. Pohlavní pud je mocná čarodějka. Jako prudká horská bystřina. Krásný, strhující, skrývá v sobě velikou moc. Tok horké bystřiny využitý hydroelektrárnou se stává zdrojem elektrické energie. Dává světlo. Usnadňuje a obohacuje život. Ale když bystřina prorazí hráz, zalije pole. Zničí úrodu. Přinese neštěstí a zkázu…“ ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Po návratu z pionýrského tábora obvykle zůstaly v hlavě jen dvě věci. Traumatické vzpomínky a vši.. Trojan zajistil sklepní kulturu, Hřebejk s Jarchovským dodali pásmo občas velmi charakteristických „skečů“ (dlouhá scéna výletu zakončená pointou u drátů dala vzpomenout na pelíškovské „Rozkaz zněl jasně“). Docela to sráží špatné postsynchrony a výskyt hluchých míst, ale těch bylo při organizovaných aktivitách SSM vždycky požehnaně. Mítinkům táborových vedoucích nad láhvemi vína a hrou Hu už akorát chyběl dohled vrchní sestry Ratchedové.. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Uvažovala jsem nad tím, jestli mám tento film "plesknout" dvěma hvězdičkami, či ho obdařit, s odřenýma ušima, třemi. Zvítězila druhá varianta. Námět není špatný, jen je nezáživně a plytce zpracován. Herci mi přišli amatérští, nevím, jestli to byl záměr, a já přehlédla hloubkovou hodnotu jejich výkonů, nebo se jim herecky opravdu nezadařilo. Děj obsahuje pár vtipných momentů a dialogů (metaforický výklad od dlouhovlasé, blonďaté slečny o pohlavním aktu, či scény s "Bobem"), ale můj celkový dojem z filmu je velmi nevýrazný a chabý. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Díky za čivabčiči, machři mohou klidně odejít do domova důchodců. Krásné, ještě krásnější bylo: známka za 4 a kopií 0. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Ujeťárna na entou s nepřehlédnutelně topornými (ne)herci. Ale v každém případě se jedná o zábavnou komedii natočenou jen a pouze pro radost. Jako by si tvůrci jen tak z radosti a ze srandy napsali scénář, natočili a sehnali pár kluků a holek, aby si zahráli. Kultovní film a nezbytnost (nejen) pro pamětníky pionýrských táborů a i pro nás, kteří jezdíme (nebo tedy už jezdili) na letní tábory. 85%. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Sprgy mrgy komedie i bez tygra. Já si dost srandiček užíval na pionýrskejch táborech jako prcek, díky Trojanovi (a vlastně i Hřebejkovi s Jarchovským) vím, že se dokonale bavit umí i dospělí ; ) ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tahle komedie plná neherců není ani kdovíjak vtipná, ani kdovíjak chytrá - z daného tématu se dalo vytřískat podstatně víc. Asi to měl být kult, ale nepovedlo se, výsledkem je nematný neslaný průměr s pár lepšími okamžiky. 55% ()

Související novinky

MFF KV nabízí velkou nabídku filmů

MFF KV nabízí velkou nabídku filmů

22.06.2019

Letošní ročník MFF Karlovy Vary se koná od 28. června do 7.července a opět přináší atraktivní nabídku filmových titulů. Zahajovacím filmem bude snímek Po svatbě, který doprovodí tvůrčí delegace –… (více)

Reklama

Reklama