Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá Charlotta Collierová se rozhodne odejít z kláštera, přestože ji matka varuje před chudými poměry, v nichž budou muset žít. Využijí pozvání paní Pinaudové, manželky okresního soudce, a zúčastní se dobročinného plesu. Navzdory výsměchu, kterým soudcova dcera Margot častuje chudobu Charlotty a její matky, se dívka seznámí s pohledným a sympatickým hrabětem Raoulem de Mornay, který se právě vrátil z dlouhé cesty. Matka ji po plese varuje, že si sice má hledat ženicha, ale také si dát pozor, protože šlechtici se s dcerami měšťanů nežení. Navzdory jejím slovům však vzápětí hrabě požádá Charlottu o ruku. Krátce po svatbě se na zámku, postaveném na vysokém útesu nad mořem, objeví Raoulův nevlastní bratr Filip, který Charlottu varuje, aby odešla, chce-li zůstat naživu. Pod útesem je nalezeno tělo vesnické dívky a podle očitého svědka, který záhy zemřel, šlo o vraždu. (TV Nova)

(více)

Recenze (366)

Lima 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně solidní kamera, hudba a kostýmy, na straně druhé notně připitomělý scenář. Nemám nic proti červené knihovně, pokud je dobře natočena a nenudí (např. série o Angelice).Jenže celý film se nesnesitelně vleče a měl jsem co dělat, abych tu nudu nějak vydržel. Pomyslnou třešničkou na dortu je (ne)herectví Jiřího Pomeje, který svůj part herecky silně nezvládl. Jeho snaha o drsňácký hlas a pobíhání v rozepnuté košili z něho měla zřejmě udělat nový sexuální symbol, ovšem zůstalo jenom u snahy a Pomeje působí neuvěřitelně trapně. Je jasné, že film musel stát spoustu peněz a určitě se proto počítalo s velkou diváckou odezvou. Ta se naštěstí nedostavila, ale tvůrci nemusí smutnit. Vždyť tu máme naší milovanou TV Novu, ta po tomhle braku hrábne všemi deseti (i proto, že se na ní finančně podílela). ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Až trapně předvidatelný scénář a velmi slabé herecké výkony zachraňuje pouze výtečná vizuální stránka filmu... ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Já vám nevím, lidi. Už podle plakátu jsem poznal, který z hrdinů, na něž se budu za chvíli dívat, bude hodný a který zlý. Jasnovidectví? Ech, nic takového, to by totiž režisér nesměl být pro každé jen trošku zkušenější oko tak lehce odhadnutelný. 30%. ()

woody odpad!

všechny recenze uživatele

Zdeněk tady překonává svůj zatím nejdelší záběr z Princezny ze mlejna, kde jsme 4 minuty ve statickém záběru beze střihu sledovali světýlko, jak naráží do různých předmětů.Už kvůli tomu by jste měli tento film zhlédnout.PS: Pomeje, kdy zaplatíš ty milionové dluhy, kvůli kterým tě zažalovalo už několik věřitělů?Jsem myslel, že Kameňáci ti vynesli tolik, že všechno zaplatíš ... Ho Ho Ho! ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Český pokus o velkou historickou kostýmní velkoprodukci vyzněl velmi nepodařeně a místy až trapně... Jestli má tohle být česká odpověď na Angelicu a jestli je Jiří Pomeje charakterní herec, pak je možná dobře, že tenhle film měl obrovské finanční problémy, které bych jinak nikomu nepřál. Ale udržovat Jiřího Pomeje v zajetí iluze, že je hercem, je skoro trestným činem... Připsat-li ho na konto Zdeňku Troškovi, toť otázka, neboť ten zašel poté ve své umělecké pouti ještě mnohem, mnohem dál...až k branám samotného pekla kinematografie...a tam už se trestné činy neřeší... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Víte co se stane, když necháte Zdeňka Trošku natočit na naše poměry velkorozpočtovou červenou knihovnu s asympatickými herci? Ne? Tak to raději ani vědět nechtějte... ()

Oskar odpad!

všechny recenze uživatele

Neobyčejně hloupý film. Ze začátku je to tak trapné, že si jistě pomyslíte "horší už to být nemůže", ale vzápětí se přesvědčíte, že může. A pak znovu. A znovu. A znovu. A znovu... 0% ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Je fakt, ze to mohlo mit lepsi scenar, ale kamera a hudba jsou vynikajici a vubec to neni tak spatne, jak jsem cekal. Za vyborneho Krampola jsem se rozhodl pridat treti hvezdicku. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Na to jakej kolem toho dělal Troška humbuk tak nic moc film...Prostě jen další drahá (na české filmařské poměry) sračka ()

monolog 

všechny recenze uživatele

upřímně řečeno, tenhle žánr mám docela rád. ale tenhle film ne. vlastně ani toho režiséra (kterej podle mě kromě slunce seno... nenatočil nic kloudnýho), vlastně ani hlavní hrdiny nemusím. a scénář se mi taky nelíbil. tak za co já vlastně ty dvě hvězdy chci dát? asi za to, že takhle utápět svou kariéru a peníze jsem už dlouho neviděl. Možná ještě Vít Olmer a Jaroslav Soukup jsou na tom podobně. ale víte vy co? jelikož nezávidím a jsem přející osoba, tak jim to všem přeju. ;) ()

Chupacabre 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný film - natáčený na pěkném zámku (Vranov nad Dyjí). Moře kolem zámku ? Ale jo - proč ne, nevypadá to špatně. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Říct, že pokus o výpravnou červenou knihovnu po česku nedopadl nejlépe, je jako prohlásit, že 7. prosince 1941 se posádce Pearl Harboru nevydařil den tak úplně podle jejích představ. ()

Jossie odpad!

všechny recenze uživatele

Velmi nepovedená adaptace docela slušné knihy. Kdyby se do toho necpal mermomocí Troška a neprotlačoval do hlavních rolí své oblíbené herce Míšu Kuklovou a Jiřího Pomeje, kteří jsou opravdu zcela mimo a neuvěřitelně se tam nehodí, možná to mohl být alespoň průměrný romantický film. Tohle je jen jedna zbytečná velká nuda. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Červenou knihovnu vidím rudě, tahle materie však jeví se mi přímo poněkud nahnědlou. Míša Kuklová bývala milá kočička, Jura Pomeje pak přímo junák pompejský, jako herci však oba byli, jsou a na věky věků zůstanou poněkud unylí, byť ksichtěním a všelijakou tou >významovou< mimikou každý po svém nešetří... Přehrávání holt není herectví. U ostatního ansámblu raděj ani nemluvě. To, co stačí na debilně stádní seriály, pitomé televizní inscenace a pofiderní podbízivou filmovou produkci >ze současnosti< , prokáže se ve snaze o historický >velkofilm< býti značně problematickým. Zkrátka a špatně, kde to není, nenaděláš ničeho, že...°-/ . . . Troška je pak troškou větší než malou důkazem, kam řemeslně zjevně talentovaného tvůrce zavede ztráta tváře, přízemní lidská chamtivost, povrchnost, nesoudnost a snaha o mamon za každou cenu. Smutné. Hodně! . . . Víc to pak už zase nemá cenu řešit, andělu holt zakrněla křídla. Hezky frenšmensky řekl bych to takhle - "Budoár, majmázel Mazel, hrách hajzel na zeď házel". Čertoffská zadní tvář v praxi. Tak hlavně klídek a nohy v teple, že pane hrabě... Asi tak nějak... %-] - - - - - (Poprvé viděno /v ořezaném formátu obrazu/ kdysi pradávno jedním okem sem druhým uchem tam na >jakémsi< televizním (k)anále, hodnocení po obdobně prožitém náhodném repete 20.6.2011 na tv >nevacintama< 5588., komentář zde jako dvěstědvacátýdruhý - 20.6.2011) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Zdeňku proč si to musel udělat, tohle sis mohl odpustit. Na to snad ani nemá cenu koukat, Troška zase hlavní role obsadil svými oblíbenci jako je Kuklová a Morávková, k nim hodil fakt drsnýho manžela Kuklový Jirku Pomaje a tim to úplně zazdil, ten je tam spíš pro srandu, než že by hrál. tenhle pokus zdeňka Trošky o něco jinýho než pohádku nebo komedii se vůbec nevyvedl, tohle naštěstí Troška zatim pochopil a vrátil se ke komediim, i když ne zrovna dobrým ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Celovečerní telenovela s překvapivě slušnou výpravou a hudbou, ale i se stupidním scénářem a opravdu PŘÍŠERNÝMI hereckými výkony. Hlavně Pomeje připomínal spíš karikaturu, ale ostatní nebyli o moc lepší. V důsledku toho jsem u filmu několikrát dostal záchvat smíchu (např. pokaždé, když Pomeje promluvil:), takže dávám relativně dobré dvě hvězdičky:) ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Jde svým způsobem o milník české kinematografie. Po vlažném přijetí v kinech Troška definitivně ztratil své umělecké ambice a začal agresivně šlapat do buranských komedií i perverzních pohádek. Rádoby producent Pomeje se zase dostal do tak velkých finančních problémů, že si zničil život. Rozmáchlá produkce nemohla zastínit hloupou předlohu. Jedna pecka za jedno kůzle a nemyslím to Pomejeho. ()

Související novinky

Zemřel herec Jiří Pomeje

Zemřel herec Jiří Pomeje

26.02.2019

Ve věku 54 let zemřel český herec a producent Jiří Pomeje. Příčinou smrti byla rakovina. Absolvent DAMU, který založil společnost Fronda film, byl asi nejznámější díky své práci na filmech Princezna… (více)

Reklama

Reklama