Reklama

Reklama

LX 2048

  • USA 001LithiumX
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 2048, ozónová vrstva planety během dne stoupla na 50 stupňů Celsia, čímž obrátila rytmus života vzhůru nohama – lidé přes den spí a žijí v noci. Komunikace ve virtuálním světě se stává normou, stírají se hranice mezi tím, co je skutečné a co je virtuální.
Adam Bird (James D'Arcy) si je vědom, že jeho srdce je nezdravé. Jeho poslední nadějí je použít vládou financovaný program „ke změně srdce a klonování“. Bývalá manželka Maria (Gabrielle Cassi) souhlasí, ale má jiný plán, chce víc než jen uzdravit srdce. (sator)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

Accuphose 

všechny recenze uživatele

Já tak příkrý nebudu, je to pro mě možná mix Bliss, Expresu na západ a Mandy, samozřejmě každý z trojice je lepší, než tenhle film. Nicméně pozornému divákovi film nabízí pohled na svůj život a nebýt stylu, který se mění zhruba ve 3/4 (kdy se objeví blondýna), dal bych tomu i více. Hlavní postava to hraje skvěle, dialogy jsou promyšlené, škoda jen, že si autoři úplně nevěděli rady, co s filmem tak, aby to zapadlo do sebe a vytvořilo funkční celek. 3 hvězdy za zpracování a jedna hvězda za inovaci... ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak ten námět není úplně špatný, ale je divně vedený, slabě zahraný a hlavně úplně zbytečně utahaný a taky dost nudný. Navíc za těch 103 minut z toho nevypadne bůhvíco, ačkoli se to snaží něco předat, jenže druhá polovina se o to sdělení snaží tak moc, až celý ten děj přestane dávat smysl. Navíc se tu s postavami dalo na tu stopáž mnohem líp pracovat a víc je rozvést po psychologické stránce, protože ani ten Adam není pořádně představený. Nejvíc na tom je právě znát ta snaha, ale ta to na moc vysoké hodnocení nevytáhne. Navíc i ten svět to chtělo rozebrat mnohem víc. Možná jako epizoda Krajních mezí by to šlo, ale jako celovečerák to nefunguje. 2* ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"LX 2048" je v podstate len prázdnou filmovou schránkou. Pod povrchom je tam niekde zaujímavý nápad, ktorý priniesol pár zaujímavých futuristických nápadov, no kopec zvratov tu absolútne nemuselo byť. Film by bol v jadre úplne rovnaký. Posolstvo filmu sa ukáže na konci filmu a je zaujímavé, no spôsob akým sa k nemu dopracujeme je miestami ohromne nudný. James D'Arcy svoju rolu zvláda veľmi dobre a je zaujímavé vidieť, že práve tým, že sa odmieta zmeniť a chce ďalej žiť, tak sa absolútne pripravuje o všetko. Je to zvláštne, ale je to tak. Čo vlastne viac mám o filme povedať? Mám pocit, že nedotiahol svoj potenciál a s výnimkou Adamovej postavy toho pre mňa moc neponúka. Proste zbytočný film s prídavnou hodnotou, ktorá ale pre jeho tuposť nevie vyťažiť zo svojho potenciálu. Bohužiaľ. Hodnotenie: C ()

sator

všechny recenze uživatele

Píše se rok 2048, ozónová vrstva planety během dne stoupla na 50 stupňů Celsia, čímž obrátila rytmus života vzhůru nohama - lidé přes den spí a žijí v noci. Komunikace ve virtuálním světě se stává normou, stírají se hranice mezi tím, co je skutečné a co je virtuální. Adam Bird (James D'Arcy)  si je vědom, že jeho srdce je nezdravé. Jeho poslední nadějí je použít vládou financovaný program " ke změně srdce a klonování". Bývalá manželka Maria (Gabrielle Cassi) souhlasí, ale má jiný plán, chce víc než jen uzdravit srdce. ()

goauld 

všechny recenze uživatele

No... takový psychologický drama s prvky sci-fi, které se mohlo odehrávat i bez nich... (ostatně, ty prvky tam byly beztak jen, aby divák nezapomněl, že se dívá na sci-fi). Jinak spoooooousta keců o ničem, až jsem se sám divil, že jsem to dokoukal do konce. Bohužel ani "vyůzlení" mě nijak neoslovilo, takže nebýt současné situace a "hladu" po lepších filmech, šel bych ještě níže. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se ve Vilniusu (Litva) a Los Angeles (Kalifornie, USA). (Rominator)

Reklama

Reklama