Reklama

Reklama

LX 2048

  • USA 001LithiumX
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 2048, ozónová vrstva planety během dne stoupla na 50 stupňů Celsia, čímž obrátila rytmus života vzhůru nohama – lidé přes den spí a žijí v noci. Komunikace ve virtuálním světě se stává normou, stírají se hranice mezi tím, co je skutečné a co je virtuální.
Adam Bird (James D'Arcy) si je vědom, že jeho srdce je nezdravé. Jeho poslední nadějí je použít vládou financovaný program „ke změně srdce a klonování“. Bývalá manželka Maria (Gabrielle Cassi) souhlasí, ale má jiný plán, chce víc než jen uzdravit srdce. (sator)

(více)

Recenze (11)

silentname 

všechny recenze uživatele

"LX 2048" je v podstate len prázdnou filmovou schránkou. Pod povrchom je tam niekde zaujímavý nápad, ktorý priniesol pár zaujímavých futuristických nápadov, no kopec zvratov tu absolútne nemuselo byť. Film by bol v jadre úplne rovnaký. Posolstvo filmu sa ukáže na konci filmu a je zaujímavé, no spôsob akým sa k nemu dopracujeme je miestami ohromne nudný. James D'Arcy svoju rolu zvláda veľmi dobre a je zaujímavé vidieť, že práve tým, že sa odmieta zmeniť a chce ďalej žiť, tak sa absolútne pripravuje o všetko. Je to zvláštne, ale je to tak. Čo vlastne viac mám o filme povedať? Mám pocit, že nedotiahol svoj potenciál a s výnimkou Adamovej postavy toho pre mňa moc neponúka. Proste zbytočný film s prídavnou hodnotou, ktorá ale pre jeho tuposť nevie vyťažiť zo svojho potenciálu. Bohužiaľ. Hodnotenie: C ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Pro me moc dlouhe, i kdyz tu je jeden klicovy okamzik a zvrat. Film by mohl byt dobry zaklad pro serial na internetu, kde by myslenka kam smerujeme sla rozvijet donekonecna. Film neni uspokojujici v mnoha obladtech.Mozna ho oceni dystopicti fanousci sci-fi. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak ten námět není úplně špatný, ale je divně vedený, slabě zahraný a hlavně úplně zbytečně utahaný a taky dost nudný. Navíc za těch 103 minut z toho nevypadne bůhvíco, ačkoli se to snaží něco předat, jenže druhá polovina se o to sdělení snaží tak moc, až celý ten děj přestane dávat smysl. Navíc se tu s postavami dalo na tu stopáž mnohem líp pracovat a víc je rozvést po psychologické stránce, protože ani ten Adam není pořádně představený. Nejvíc na tom je právě znát ta snaha, ale ta to na moc vysoké hodnocení nevytáhne. Navíc i ten svět to chtělo rozebrat mnohem víc. Možná jako epizoda Krajních mezí by to šlo, ale jako celovečerák to nefunguje. 2* ()

sator

všechny recenze uživatele

Píše se rok 2048, ozónová vrstva planety během dne stoupla na 50 stupňů Celsia, čímž obrátila rytmus života vzhůru nohama - lidé přes den spí a žijí v noci. Komunikace ve virtuálním světě se stává normou, stírají se hranice mezi tím, co je skutečné a co je virtuální. Adam Bird (James D'Arcy)  si je vědom, že jeho srdce je nezdravé. Jeho poslední nadějí je použít vládou financovaný program " ke změně srdce a klonování". Bývalá manželka Maria (Gabrielle Cassi) souhlasí, ale má jiný plán, chce víc než jen uzdravit srdce. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Sci-fi zajímavé námětem ze života z roku 2048, kdy život omezuje brutální teplota a virtuální realita se stává běžnější než realita a do toho kloni, ale výsledkem je jen podprůměrná podívaná s povedenou tísnivou atmosférou. Jedna hvězda za Annu Brewster aka největší krásku ze seriálu Versailles v roli Madame de Montespane. ()

Accuphose 

všechny recenze uživatele

Já tak příkrý nebudu, je to pro mě možná mix Bliss, Expresu na západ a Mandy, samozřejmě každý z trojice je lepší, než tenhle film. Nicméně pozornému divákovi film nabízí pohled na svůj život a nebýt stylu, který se mění zhruba ve 3/4 (kdy se objeví blondýna), dal bych tomu i více. Hlavní postava to hraje skvěle, dialogy jsou promyšlené, škoda jen, že si autoři úplně nevěděli rady, co s filmem tak, aby to zapadlo do sebe a vytvořilo funkční celek. 3 hvězdy za zpracování a jedna hvězda za inovaci... ()

goauld 

všechny recenze uživatele

No... takový psychologický drama s prvky sci-fi, které se mohlo odehrávat i bez nich... (ostatně, ty prvky tam byly beztak jen, aby divák nezapomněl, že se dívá na sci-fi). Jinak spoooooousta keců o ničem, až jsem se sám divil, že jsem to dokoukal do konce. Bohužel ani "vyůzlení" mě nijak neoslovilo, takže nebýt současné situace a "hladu" po lepších filmech, šel bych ještě níže. ()

Reklama

Reklama