Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jihočeské vísce, uprostřed stříbrných rybníků a tmavých lesů, žije pohledný mládenec Jindřich, který se jednoho dne vydá do světa s pevným rozhodnutím vysvobodit zakletou princeznu. Na své cestě se dostane do strašidelného mlýna, kde žije se svým otcem, mlynářem, krásná Eliška. Mládenec se Elišce líbí, namluví mu proto, že v rybníce je zakletá princezna a on ve mlýně zůstává jako pomocník. To se nelíbí místnímu čertovi a vodníkovi, kteří si na mlynářovu dceru myslí. Snaží se, seč jim sily stačí, pomocí intrik a kouzel mládence ze mlýna vypudit. Ve mlýně se objevuje třetí ženich: starý, bohatý Knížepán, a protože Eliška všechny nápadníky odmítá, mlynář se rozzlobí. Urči lhůtu: buď si do úplňku ženicha sama vybere, nebo ji dostane ten, co si první o ruku řekne. Nastává boj mezi ženichy... (Bontonfilm)

(více)

Diskuze

Madelein

Madelein (hodnocení, recenze)

Vizuálně to působí hezky, ale strašně z toho jsou cítit Čechy, a já "jsem" Morava. Proto tuto pohádku nijak nemusím.

HellFireFery

HellFireFery (hodnocení, recenze)

Kde tu hraje pan Větrovec? PS: Jinak nádherná česká pohádka. Škoda, že druhý díl za moc nestojí.

Hanver

Hanver (hodnocení, recenze)

Hlavně nádherný exteriér jihočeského mlýna, i pohádka jako celek se povedlo, hěvzdu strhávám za Yvettu Blanarovičovou, které se role čerta vůbec nevydařila.

mariuhanka

mariuhanka (hodnocení, recenze)

Krásná pohádka, která se panu Troškovy povedla. Vtipná, lehká a milá. Souhlasím i stím, že dvojka nebyl nejlepší nápad . Iveta Blanarovičová byla výborná, a i Lucie Bílá, ráda se naní podívám znovu.

záviš

záviš (hodnocení, recenze)

teda nic moc, nejvíc mě sere ted debilní čert jak tam furt ječí

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Afterpoe

Afterpoe (hodnocení, recenze)

Pohádka pro nezletilé tupce a troškovy čechy. Doufám, že je vás málo.

Související novinky

Zemřel herec Jiří Pomeje

Zemřel herec Jiří Pomeje

26.02.2019

Ve věku 54 let zemřel český herec a producent Jiří Pomeje. Příčinou smrti byla rakovina. Absolvent DAMU, který založil společnost Fronda film, byl asi nejznámější díky své práci na filmech Princezna… (více)

Reklama

Reklama