Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jihočeské vísce, uprostřed stříbrných rybníků a tmavých lesů, žije pohledný mládenec Jindřich, který se jednoho dne vydá do světa s pevným rozhodnutím vysvobodit zakletou princeznu. Na své cestě se dostane do strašidelného mlýna, kde žije se svým otcem, mlynářem, krásná Eliška. Mládenec se Elišce líbí, namluví mu proto, že v rybníce je zakletá princezna a on ve mlýně zůstává jako pomocník. To se nelíbí místnímu čertovi a vodníkovi, kteří si na mlynářovu dceru myslí. Snaží se, seč jim sily stačí, pomocí intrik a kouzel mládence ze mlýna vypudit. Ve mlýně se objevuje třetí ženich: starý, bohatý Knížepán, a protože Eliška všechny nápadníky odmítá, mlynář se rozzlobí. Urči lhůtu: buď si do úplňku ženicha sama vybere, nebo ji dostane ten, co si první o ruku řekne. Nastává boj mezi ženichy... (Bontonfilm)

(více)

Recenze (625)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Začátek devadesátých let, doba, kdy se Troška ještě úplně neutrhl ze řetězu a i přes pitvoření (co si budeme povídat, v takové Jasněnce je taky) dokázal udržet příběh pohromadě, pohádka nepůsobí levně a celkově je opravdu na míle vzdálená tomu peklu, které Zdenda točil potom. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hrozně střelená pohádka, která to v té době vyhrála na celé čáře také proto, že měla solidní hudební podklad. Já osobně jsem si k ní cestu nikdy nijak zvlášť nenašel. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Česká pohádka, která určitě dokáže oslovit malé děti a rodiče se u ní možná nebudou nudit tolik jako u jiných příběhů o princeznách a princích. Blanarovičová je dokonalý dáblík, kterého určitě děti budou milovat. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

At si kazdy rika co chce Princeznu ze mlejna povazuje jednoznacne za nejlepsi ceskou pohadku devadesatych let - i kdyz je zcela nezakryte namirena na nejmensi divaky a komercnost z ni cisi ze vsech stran. ()

woody odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tuhle kravinu nemůžete řadit mezi české POHÁDKY!!. Tohle by si snad nedovolil ani Ed Wood natož Čech!Nemyslíte?A děti:Jsem malej a šikovnej BBLÉÉÉÉÉ HŮ ESD BBBŮŮŮŮŮŮŮŮ EEECHHH ASS ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Naprostý Troška to není. Jestliže se v babovřeskách a kameňácích šourkuje a erektuje, tak v pohádkovém světě pro ten nejprimitivnější lascívní humor naštěstí není místo, tady dal slovutný režisér prostor (jen) cukrkandlu, pitvoření, kýčovitosti a pastelovým barvám... ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Vrchol Troškovy tvorby z doby, kdy angažování populární osobnosti do vedlejší role nezavánělo ostudou. Dodnes nedokážu uvěřit tomu, jak je v Princezně bez většího zádrhelu ukočírovaná jak romantika, tak pohádka a stejně tak i fungující hlášky. Bez rozpačitě bodrých vesnických vsuvek by si to Jindřich s Eliškou troufale namířili až na tuzemský pohádkový trůn. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Fuj to sem se lek´!“ Sympatická Troškova rozprávka, stojaca predovšetkým na občas vtipných dialógoch a hláškach („To ´ste si zajeli, kdepak tudyhle do Hoštic.“), drevených hercoch, príjemnej atmosfére a krásnej výprave. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Podle me jedna z nejlepsich novodobejch pohadek a to hlavne diky faktu, ze spis nez pohadka to je komedie a to hlavne zasluhou vedlejsich postav. Hlavni dvojice je takova sice krapet netradicni, ale prece jen klasicka pohadkova romantika, ale postavy jako vodnik, knizepan, carodejnice a hlavne cert dodavaj filmu 90% vtipu a to vtipu na pohadku velice slusnejch. A ani se neomrzi to certovo kvikani, za coz muze hlavne Blanarovicova, ktera je fakt skvela. Moc prijemna a vtipna pohadka. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

5 / 10 Ako malému sa mi to páčilo a sám seba by som za také nízke hodnotenie vyfackal, no nedá sa inak - Princezná ze mlejna rozhodne nie je taká strašná ako to, čo Troška vyprodukoval neskôr, ale žeby to bol nejaký zázrak, tak to teba nie. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Vousáč z Jižních Čech své sexuální preference ve filmu nezapře. Hlavně že se tam hodně piští a trylkuje, zvláště čertík v transsexuálním podání paní Blanarovičové. Jedna za Andreu Černou. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Na Trošku vcelku povedená pohádka, která má nějaký smysl a je vtipnější a sympatičtější než zbytek jeho děl. ()

Související novinky

Zemřel herec Jiří Pomeje

Zemřel herec Jiří Pomeje

26.02.2019

Ve věku 54 let zemřel český herec a producent Jiří Pomeje. Příčinou smrti byla rakovina. Absolvent DAMU, který založil společnost Fronda film, byl asi nejznámější díky své práci na filmech Princezna… (více)

Reklama

Reklama