Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mimořádný úspěch pohádky Princezna ze mlejna tvůrce přímo vybízel k pokračování. A tak se zrodila další pohádka – a neméně půvabná. Čeká vás opět spousta pěkných písniček (O tureckým kraji či Vím jedno údolí), rovněž se znovu setkáte v krásné české krajině i s dobráckými strašidly. První díl skončil svatbou a už se zdálo, že po narození malé Terinky se v pohádkovém mlejně zabydlí štěstí natrvalo. To se však ani trochu nelíbí knížepánovi (O. Ševčík), který si na půvabnou Elišku (A. Černá) nepřestal myslet. Se svým oddaným sluhou Žánem (L. Županič) vymyslí lest a Jindřicha (R. Valenta) pošle na vojnu proti Turkovi. Zámecký pán se ale naivně domnívá, že tím má do mlejna cestičku otevřenou a u Elišky vyhráno. Jenže ve mlejně, jak známo, bydlí šikovná a veselá strašidla – čertík (Y. Blanarovičová) s vodníkem (J. Zindulka) – a ti určitě Elišce pomohou… (Česká televize)

(více)

Recenze (365)

RUSSELL odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud bych se dostal do pekla, kde by mě měli mučit jedním filmem ve smyčce, tak si jsem naprosto jistý, že tím mučícím nástrojem by byla právě Princezna ze mlejna 2. Trio Ševčík/Blanarovičová/Zindulka zde předvádí to nejodpornější herecké pitvoření, které je tak nesnesitelné, že jde o ekvivalent waterboardingu. Vrcholná zrůdnost Zdeňka Trošky! ()

Finarfin 

všechny recenze uživatele

Ukřičené, nudné a extrémně nepohádkové. Jak je možné, že za většinou současné české pohádkové tvorby stojí někdo, komu to prostě evidentně nejde!? Pan Troška mi sám o sobě nijak nevadí, sérii Slunce, seno, ... mám docela rád, ale pane Troško, co se týče pohádek, věnujte se činnosti jakékoli, ale jiné! ()

Reklama

snatch 

všechny recenze uživatele

My jsme tady taková parta subjektivních hodnotitelů, takže "procentuální" výkyvy naprosto chápu. Co ale nechápu je "objektivní" hodnocení renomovaného časopisu Cinema, která dala Pzm 1 - 40% (to bych pochopil) a Pzm 2 - 80% ! Kolik jim pan Troška asi zaplatil ? Když si vezmu, že např. taková "Láska nebeská" dostala 60% a TOHLE 80% !!! To se tam všichni zbláznili ?! ()

Tequila odpad!

všechny recenze uživatele

Možná to není odpad, ale jen nevkusně infantilní, uřvaná, nosný příběh postrádající historka určená k výplachu dětských mozků. Ale tohle hodnocení je osobní. Dělal jsem promítače právě v době premiéry a věřím, že nikdo nemůže tento film nenávidět víc než já, který jsem si čertíkovo kvílení vytrpěl asi dvacetkrát ! ()

Smerfetka88 

všechny recenze uživatele

Když jsem se na tuhle pohádku podívala dneska znova, tak jsem přehodnotila své hodnocení a dala 3* (jen pro zajímavost předtím jich bylo méně). Nesouhlasím s názory, že bylo zbytečné točit tento díl a že není zdaleka tak dobrý jako jednička. Dokonce bych řekla, že se mi líbí víc než první díl. V prvním díle se všecko točí kolem Élišky a Jindry, je to takové na cukrovku dobré. V druhém díle dostali víc prostoru ostatní postavy, což dodalo pohádce na vtipu. To, jak se ve svých rolích vyřádili Oto Ševčík, Ladislav Županič, Blanarovičová a Zindulka je místy na Oscara (s trochou nadsázky). A Absolonová v roli čarodějnice se nedá ani srovnat s Bílou v prvním díle. Třeba je to i tím, že měla víc prostoru si zahrát, ale líbila se mi podstatně víc. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (29)

  • Jedna kopie pro kina byla opatřena znakovou řečí pro neslyšící. (M.B)
  • Natáčelo se i v opravdovém mlýně v Těšovicích u Prachatic, a také ve Volyňské škole v přírodě. (M.B)
  • Monika Absolonová, představitelka čarodějnice měla zpočátku z velkého hada strach. Během natáčení pak měla také problém vyndat si falešné zuby. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama