Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mimořádný úspěch pohádky Princezna ze mlejna tvůrce přímo vybízel k pokračování. A tak se zrodila další pohádka – a neméně půvabná. Čeká vás opět spousta pěkných písniček (O tureckým kraji či Vím jedno údolí), rovněž se znovu setkáte v krásné české krajině i s dobráckými strašidly. První díl skončil svatbou a už se zdálo, že po narození malé Terinky se v pohádkovém mlejně zabydlí štěstí natrvalo. To se však ani trochu nelíbí knížepánovi (O. Ševčík), který si na půvabnou Elišku (A. Černá) nepřestal myslet. Se svým oddaným sluhou Žánem (L. Županič) vymyslí lest a Jindřicha (R. Valenta) pošle na vojnu proti Turkovi. Zámecký pán se ale naivně domnívá, že tím má do mlejna cestičku otevřenou a u Elišky vyhráno. Jenže ve mlejně, jak známo, bydlí šikovná a veselá strašidla – čertík (Y. Blanarovičová) s vodníkem (J. Zindulka) – a ti určitě Elišce pomohou… (Česká televize)

(více)

Recenze (365)

Sammya 

všechny recenze uživatele

Některé pohádky se vám prostě vryjí do srdce a do paměti, což jsem si zrovna nedávno vyzkoušela. Zjistila jsem totiž, že i po x-tém shlédnutí se u všech těch výborných hlášek směju (je jich tu víc než v jedničce) a jsem schopná je citovat ještě předtím, než je tam řeknou. Není to tak dobré, jako jednička, ale myslím, že takhle nízké hodnocení si to opravdu nezaslouží. Postavy a herci zůstali stejní a stejně skvělí a ještě se k nim přidal Lukáš Vaculík, ou jé :D Každopádně Jindra je pořád stejně sladkej, čert a vodník stále otravní a knížepán stále k smíchu :) ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Opäť s peknou Andreou Černou, opäť s niektorými známymi postavami, len s iným príbehom. Musím oceniť najmä kostýmy vojska. Neviem, ktorý z dielov sa mi páčil viac, sú zhruba rovnaké, ale opäť som si to prispôsobil na seba a zasníval som sa. 90. roky síce už končili, ale tá jar v nich najmä prostredníctvom toho filmu ešte pretrvávala. Dodnes si spomínam na tú legendárnu ústrednú pieseň. Rodinná záležitosť, ktorá mi pripomenie staré časy a vyčaruje mi úsmev na tvári. ()

Reklama

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Druhý díl Troška už nemusel točit. Místy mi film připadal křečovitý, některé scény tak "fantastické", až trapné... Už to prostě není ono, první film je první film a dvojka je jen jeho slabý odvar. Sice čertík a vodník stále okouzlují, ale už to prostě není to pravé ořechové a tato pohádka se mi moc nelíbí... ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

První Princezna ze mlejna je vcelku sympaticky natočená pohádková klasika, na kterou se člověk rád čas od času podívá. Je škoda, že tvůrci nezůstali v českých luzích a hájích a rozhodli se dvojku ozvláštnit exotickou linií s Turky, která na mě nefungovala teď ani tehdy v dětství, když jsme byli se školou na projekci v kině. Na dvojce se mi asi nejvíce líbilo zobrazení vztahu Jindřicha a Elišky, zatímco čertovsko-vodníkovské divadélko už mě tolik nebralo (a místy mě i s ohledem na čerta celkem iritovalo). Též jsem nebyl spokojený s přeobsazením čarodějnice - Bílá mi seděla více. Asi je jen dobře, že nevznikl žádný třetí díl! ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Vážně bych rád věděl, proč se točí pokračování pohádek? Jako by to snad mělo nějakou logiku. V prvním díle happyend, ale jelikož jsme vydělali nějaký prachy uděláme dvojku. To je české myšlení. Takže v prvních 10 minutách odvedou Honzu na vojnu, jakoby se nechumelilo. Tohle je jedno z těch pokračování, jež dokáží zkazit konec prvního dílu. Zdeňku, Zdeňku, co s tebou? ()

Galerie (15)

Zajímavosti (29)

  • Ladislav Županič v jednom z rozhovorů uvedl, že pokud by nehrál „Žána“, mile rád by ztvárnil knížepána (Otto Ševčík). (fiLLthe3DD)
  • Představitelka Elišky (Andrea Černá) má ve scénách, kdy je oblečená do blůzky bez rukávů, zcela vyholené podpaží. Samozřejmě v době, do které je pohádka zasazena, se ženy neholily. (Redyx1)
  • Když je čarodějnice (Monika Absolonová) s čertem (Yvetta Blanarovičová) na zámku u knížepána (Oto Ševčík), uvidí šlehačkový dort a chtějí ho ochutnat. V pohledu zepředu sáhne do dortu, pak je pohled zezadu, kde je dort vidět celý a neporušený, a poté opět pohled zepředu, kde je ale dort najednou zase rozhrabaný od čarodějnice. Do toho má čarodějnice ruce čisté. (Jimmy15)

Reklama

Reklama