Reklama

Reklama

VOD (1)

Dva astronomové vyrážejí na mediální turné, aby varovali lidstvo před smrtící kometou, která se řítí přímo na planetu Zemi. Zdá se ale, že to nikoho nezajímá. (Netflix)

Videa (32)

Trailer 2

Recenze (1 226)

castor 

všechny recenze uživatele

„Opravdu jsme měli všechno. Když se nad tím zamyslíte.“ Dnešní doba podobnou satiru zatraceně potřebovala. Ocitli jsme se v období, kdy seriózní zpravodajství končí na druhé koleji, média a zábavní průmysl se doslova mění před očima, kyberšikana, fake news, umělost i lidská hloupost mají zelenou, lidé žijí ve svých bublinách, jsou posedlí sociálními sítěmi, mnohého okolo využívají vizionářští miliardáři… A umaštěný profesor a nesmělý mentor rázné doktorandky z oboru astronomie Michiganské univerzity informují vládní hlavouny o obří kometě, která za půl roku dopadne na Zemi. A nesrovná se zemí jen vilu bývalé ženy televizního moderátora. Několik hodin dřepí před Oválnou pracovnou, aby záhy zjistili, že jejich znepokojivý objev jaksi nikoho nezajímá. Všemožnými způsoby se pokoušejí přesvědčit společnost o naléhavosti situace, protože Bruce Willis se svou partou jsou už dávno v důchodu. Angažované, dravé, komické, alarmující, až smutné. Škoda hlušších pasáží v druhé polovině. Je to možná dané tím, že tvůrci střílí až do příliš mnoha směrů (jeden až dva motivy bych „ubral“), ale celkově velká radost. A to nemluvím o (uvolněných) hercích, kteří jsou do jednoho výteční: od Leonarda DiCapria (ten chlap je geniální), který projde největším vývojem, až po Jonaha Hilla, který je ukázkově arogantním hovadem. Kousavý Adam McKay na vrcholu (a rozhodně mnohem divácky přístupnější než v případě Vice a Sázky na nejistotu). ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Trefná a velmi povedená satira, ale zároveň jeden z nejdepresivnějších filmů, co jsem za poslední dobu viděl...je to takový filmový kompilát všeho, co devastuje západní společnost - všudepřítomná mělkost a povrchnost, zhoubný vliv sociálních sítí, bulvarizace zpravodajství i žurnalistiky obecně, navázání korporátu na politické elity, oligarchizace politiky, populismus, narcistní a neschopní politici, hluboké štěpení společnosti...vlastně jediné, co v západní společnosti funguje, jsou technologie ... V amerických reáliích je kritika jasně adresná (Trump a jeho elektorát), ale dobře to známe i tady u nás (Trumpovi republikány tu lze asociovat s voliči agenta StB Bureše a Pitomia), pod povrchem samozřejmě dříme klimatická krize a vlažný přístup k jejímu řešení. Dobrovolně se řítíme do záhuby, čehož je tahle satira příhodnou metaforou... ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Soustava parabolických zrcadel nastavená proti zabijácké kometě složené z toxických prvků jako ignorantství, povrchnost, hamižnost či politizace. A za ní fascinující ohon plný falešných proroků a samozvaného mesiášství. Ne ne, na tohle nám Bruce Willis za tónů Aerosmith stačit nebude.. Škoda jen, že to časem krystalizovalo na klasický souboj uvědomělých oslů s tupými slony a že přemrštěnost některých humorných momentů sebrala možnost drtivějšího impactu a já každou vteřinou čekal živý vstup zprávaře Willa Ferrella.. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Zdařile to tne do živého, co se týče dnešního zpochybňování absolutně všeho a neustálého hašteření, kdo má či nemá pravdu. Což ve výsledku znamená, že se neudělá zhola nic. Místo komety si můžete dosadit jakékoliv současné diskutované téma. Co se zpracování týče, tak to prostě není tak chytré a cool, jak by asi chtělo být. Přesto mě to bavilo a závěr na mě zapůsobil i tak. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Tohle mi jako příznivci The Younger Dryas Impact Hypothesis nedělejte. Těžko se mi hledá filmová výpověď mezi didaktickou nesnesitelností reality filmové a osobní frustrací z reality skutečné. Ale 'Dokumentární' není žánr, který bych automaticky přiřazoval k 'Apokalyptický'. Jsou lepší satiry? Ano. Chytá mě u nich větší deprese? ... více v deníčku ()

Galerie (181)

Zajímavosti (29)

  • V 50. minutě, když dojde k přerušení vysílání, běží zrovna v televizi reality show Too Hot to Handle (od r. 2020), která je rovněž z produkce Netflixu. (LucasAbelle)
  • V čase 1:28:10 je v zábere možné vidieť celý štáb. (v.urdakova)
  • Jennifer Lawrence sa stala obeťou nevydareného kaskadérskeho kúsku. Pri natáčaní scény totiž kaskadéri rozbili sklo a črep odletel na miesto, kde stála. Kus skla jej rozsekol kožu medzi horným viečkom a obočím. V danej scéne výtržníci rozbíjajú výkladnú skriňu. Lenže nikto nepočítal s tým, že črepy z výlohy budú lietať všetkými smermi ako guľky z neriadeného guľometu. K nehode došlo pri nakrúcaní v uliciach Bostonu. (GabrielGabko)

Související novinky

Zemřel herec Matthew Perry

Zemřel herec Matthew Perry

29.10.2023

Americký server TMZ přišel v noci s mimořádně tragickou zprávou – americký herec Matthew Perry byl nalezen ve svém domě mrtvý. 54letá hvězda Přátel, Studia 60 nebo Můj soused zabiják se zřejmě… (více)

Nominace na Oscara zveřejněny!

Nominace na Oscara zveřejněny!

08.02.2022

Jedna z nejvýraznějších hollywoodských ceremonií roku, tedy předávání prestižních Oscarů, se pomalu ale jistě blíží a dnes ve 14:18 místního času začal přímý přenos vyhlašování kompletních nominací… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama