Reklama

Reklama

Film roku

  • Španělsko Competencia oficial (více)
Trailer 1

Penélope Cruz se představí jako slavná a excentrická režisérka, která dostala za úkol natočit ten zaručeně nejlepší film všech dob. Má neomezený rozpočet a velké umělecké ambice, ovšem jejím největším úkolem bude zkrotit své herce v hlavních rolích. Antonio Banderas hraje roli slavné sebestředné filmové hvězdy, zatímco Oscar Martínez ztvární přehnaně uměleckého charakterního herce. Oba jsou už legendami, ale každý je úplně jiný a rozhodně to nejsou kamarádi. Všichni tři spolu vytváří filmovou sestavu snů s velkým talentem a s ještě větším egem. Kdo z nich ale vydrží až do poslední klapky a do premiéry? Pokud si někdo myslel, že filmaři a filmové hvězdy jsou nesnesitelné primadony, komedie Film roku jim dá za pravdu. Penélope Cruz, Antonio Banderas i Oscar Martínez si v ní dělají legraci sami ze sebe, ze svých kolegů i celého filmového světa. (Bontonfilm)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (129)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Nemám rád frašky. Preto sa mi nepáčila ani táto fekálna komédia, preto ma sklamala táto, pretože je obrovský rozdiel vytvoriť funkčný vesmír s nejakými vnútornými pravidlami a zároveň “vonkajšou” elementárnou logikou našeho sveta, oproti tomu vycucať si ich z prsta. Keď raz prekročíte hranicu crazy komédie, nikdy už nebudete mať seriózne dielo. Film roku je nepekne prepálený minimálne na dvoch-troch miestach, popri vcelku vážnej atmosfére a kvalitných výkonoch hercov. Nevyvážené, ale vtipné. ()

Torimmer 

všechny recenze uživatele

Jen si to odškrtává ze žánru suché satiry, kde jsou všichni nepříjemnými karikaturami, základní body. Nechce to být bůhvíco, ale zase trošku toho bůhvíco by neuškodilo, protože tady ho moc není. Ale herci jsou v pohodě a některé scény jsou dialog-otevírající. V rozjezdu to zaujme, ale pořád čekáš kdy se to pořádně vyhrotí, a ono se prostě nic pořádného neděje a celé to tak nějak prošumí. ()

Reklama

TominoLa 

všechny recenze uživatele

U Filmu roku jsem se náramně bavil. I jsem si vzpomněl na Tenkrát v Hollywoodu. Proč?  DiCaprio a Pitt tam předváděli herecký koncert a ještě se u toho skvěle bavili. Byl to velký zážitek a dvojka Antonio Banderas a Oscar Martínez mi to svým výkonem připomněli. Byli fakt výborní a Antonio nám zraje. Přijde mi herecky pořád lepší. A samozřejmě rovnoceným partnerem jim tady byla Penélope Cruz. Užil jsem si to moc. 9/10 ()

Nach 

všechny recenze uživatele

2700 ohodnocení 1800 komentář | Film, který se mi fakt líbil, ale kterému nemohu dát více než tři hvězdy. Proč? Inu nejprve začněme pozitivním: Film roku je snímkem, který si skvěle utahuje z umění jako takového. Dokonce bych řekl, že nejen z umění hereckého či filmového, ale prostě ze všeho, co je dnes za umění považováno. Krásným příkladem budiž scéna poslechu artové hudby. Zároveň má přímo excelentně vybranou ústřední trojici. Všichni hrají bravurně spolu i osamoceně. Co mi ale na filmu vadí, jsou dvě zásadní věci. Každá za jednu hvězdu. První věc je, že po skončení nemám potřebu se na film znovu podívat. Prostě jedno zhlédnutí stačilo a již ho nemusím znovu vyhledávat. Což u skutečně kvalitních filmových kousků nemám. A proto nemůže mít pět hvězd. A proč nemůžu nechat ani tu čtvrtou hvězdu? Druhým negativem pro mě jeho rozvleklost. Což i souvisí s tím, že jej nechci vidět znovu. Ač jsou charaktery skvěle napsané, navíc film i tne do živého v rámci bizarností, které se v kulturní sféře ději (věřte mi, že je to tak, sám v této sféře pracuji), je tu i dost scén, které jsou jakoby výplní mezi těmito scénami a tato výplň tu a tam je lepší, ale je i horší. A proto snižuji hodnocení o další jednu hvězdu. Kdyby se z filmu vystřihlo tak dvacet minut, klidně bych čtvrtou hvězdu přidal. Přesto celek opravdu doporučuji ke zhlédnutí a i mě se přes zmíněné skutečnosti, velice líbil. 70% ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Stejně jako u předchozího filmu dvojice Cohn/Duprat El ciudadano ilustre jsou nejvtipnější momenty ukryté v různých výstižných detailech a je velmi pravděpodobné, že se každý bude smát někde jinde. Jasně, scéna, ve které si "nonkonformní herecký intelektuál", který opovrhuje oceněními, předvádí před zrcadlem, jak veřejně odmítá cenu za nejlepšího herce, je k posrání vtipná v samotném svém konceptu, ale vidět ji v takto statickém a akademicky soustředěném filmu působí najednou dost papírově. Za mě však například jakákoli pasáž s Irene Escolar, která zde naprosto přesně vystihuje vysnaženou dceru milionáře, co se snaží být herečkou, je čistý zlato a pořád jsem si během ní vybavoval tiskovky ke Spring Breakers s nudící se manželkou režiséra Rachel Korine, které se nikdy nikdo na nic nezeptal, zatímco se snažila tvářit soustředěně a oduševněle. Ta statičnost a důsledné kompozice tomu filmu ale dávají místy jistou iritující sebedůležitost, ve které to nejvíce sedne právě postavě Oscara Martíneze, protože film vypráví právě jejím jazykem. A zároveň se jí snaží nejvíce vysmívat. Já myslím, že to ale nedělá záměrně. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (1)

  • Mezi Felixovými (Antonio Banderas) cenami, které Lola (Penélope Cruz) zničí, je také Volpiho pohár pro nejlepšího herce. Ironií je, že Penélope Cruz vyhrála Volpiho pohár pro nejlepší herečku ve filmu Paralelní matky (2021), přičemž oba filmy soutěžily na stejném filmovém festivalu v Benátkách v oficiální soutěži. (peeteno78)

Související novinky

11. ročník Cine Argentino právě startuje

11. ročník Cine Argentino právě startuje

14.10.2022

Velvyslanectví Argentinské republiky ve spolupráci s pražským kinem Lucerna organizuje letos již 11. ročník Festivalu argentinského filmu Cine Argentino. Uskuteční se ve dnech 14. - 18. října v… (více)

Reklama

Reklama