Reklama

Reklama

Film roku

  • Španělsko Competencia oficial (více)
Trailer 3

Penélope Cruz se představí jako slavná a excentrická režisérka, která dostala za úkol natočit ten zaručeně nejlepší film všech dob. Má neomezený rozpočet a velké umělecké ambice, ovšem jejím největším úkolem bude zkrotit své herce v hlavních rolích. Antonio Banderas hraje roli slavné sebestředné filmové hvězdy, zatímco Oscar Martínez ztvární přehnaně uměleckého charakterního herce. Oba jsou už legendami, ale každý je úplně jiný a rozhodně to nejsou kamarádi. Všichni tři spolu vytváří filmovou sestavu snů s velkým talentem a s ještě větším egem. Kdo z nich ale vydrží až do poslední klapky a do premiéry? Pokud si někdo myslel, že filmaři a filmové hvězdy jsou nesnesitelné primadony, komedie Film roku jim dá za pravdu. Penélope Cruz, Antonio Banderas i Oscar Martínez si v ní dělají legraci sami ze sebe, ze svých kolegů i celého filmového světa. (Bontonfilm)

(více)

Videa (10)

Trailer 3

Recenze (129)

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Trio hraje jako s partesu. Do toho máme zajímavý náměť, kompozici a silnou evropskou dramatickou sondu. Jako komediální aspekt to sice není úplně ono, ale dvakrát jsem se zasmál a taškařice mezi Félixem a Ivánem prostě funguje. Překvapil i český dabing. Jako satira, která kope do vlastních řad je to fajn osvěžení, jen si myslím, že to nebude úplně pro všechny. Závěr popravdě nic moc.75% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Tohle je satirický pohled na umění jako celek, nejen na filmový průmysl. Nabob se rozhodne investovat do filmu, i když o něm nic neví a prakticky vůbec ho nezajímá. A tak vlastně z povinnosti bujarého kapitálu musí vzniknout mimořádný film. A tenhle film mimořádný je, může se pyšnit naprosto úchvatnou scénografií, která byť je po většinu snímku minimalistická, je obrovská ve své dokonalosti. Nelze, než obdivovat propracovanou mizanscénu, která myslí na každý detail, neopomíjí ani párek třešní upuštěný na podlahu. Herecké výkony ústředního tria jsou též úctyhodné. Osobně bych jen občas více stříhala. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Jízlivě satirická komedie o natáčení filmu pro tři herce. Penélope Cruzová, Antonio Banderas a Oscar Martínez si svoje role viditelně vychutnávají, takže není problém se bavit s nimi. Ale ke konci se ukazuje, že film se třemi postavami, které se nijak nevyvíjejí, by prostě neměl trvat skoro dvě hodiny. (70%) ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

milionář a majitel farmaceutické firmy se rozhodne vytvořit něco co ho přežije a volba padne na natočení filmu. Zakoupí tedy práva na oceňovanou knihu a chce aby se na jejím zfilmování podíleli ti nejlepší. Přichází tedy ambiciozní režisérka Lola a cenění herci Ivan a Felix. Problémem je, že každý vnímá herectví, natáčení filmu a umění obecně úplně jinak. Lola je hodně uvědomělá a tak trochu pozérka, která u natáčení svých filmů trpí a vyžaduje to i po ostatních. Ivan je charakterní divadelní herec, který musí doslova splynout s postavou a vnímat její historii a motivace a Felix je mezinárodní hvězda, které stačí přečíst scénář a pak se nechat obletovat. Tyhle tři osobnosti zákonitě musí při svojí spolupráci narazit a je jen otázkou kdy a jak často. Ačkoliv sem místo avizované komedie dostal spíš rýpavou satirickou konverzačku, která se většinu času odehrává v interiérech a většinu času je na plátně pouze ústřední trojice, spokojenost převládá. Aby byl dojem ještě lepší pak by nebylo úplně od věci lehčí krácení, protože skoro dvě hodiny jsou na konverzačku tři herců, která se navíc nijak zásadně neposouvá poměrně dost. Někdy kolem poloviny tak díky tomu Filmu roku dojde šťáva a divák začne sledovat hodinky. Naštěstí přijde finální zvrat, který chřadnoucí dojem napraví a udrží tak tohle osobité dílko na těsných čtyřech...70% ()

Molir 

všechny recenze uživatele

V nejlepší tradici podivných kousků co občas vyjdou za Španělska (zde mix s Argentinou) a potěší na duši i na mozku. Ústřední trojúhelník šlape naprosto dokonale, z plátna vyloženě sálá jak si ten film všichni užívají (a Penélope sálá už tak nějak z principu ;) ), dialogy jedou jak po másle, naprosto skvěle dotažený minimalistický vizuál, často se spoustou negativního prostoru, a občas zajímavé hrátky se zvukem. A celou dobu má člověk takový ten možná trochu přiblblý blažený úsměv na tváři, protože si to skvěle užívá. P.S. není to ani drama, ani komedie, je to prostě svoje ()

Galerie (35)

Zajímavosti (1)

  • Mezi Felixovými (Antonio Banderas) cenami, které Lola (Penélope Cruz) zničí, je také Volpiho pohár pro nejlepšího herce. Ironií je, že Penélope Cruz vyhrála Volpiho pohár pro nejlepší herečku ve filmu Paralelní matky (2021), přičemž oba filmy soutěžily na stejném filmovém festivalu v Benátkách v oficiální soutěži. (peeteno78)

Související novinky

11. ročník Cine Argentino právě startuje

11. ročník Cine Argentino právě startuje

14.10.2022

Velvyslanectví Argentinské republiky ve spolupráci s pražským kinem Lucerna organizuje letos již 11. ročník Festivalu argentinského filmu Cine Argentino. Uskuteční se ve dnech 14. - 18. října v… (více)

Reklama

Reklama