Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Opět se vypravíme do svérázné jihočeské vesnice Hoštice, abychom se setkali se známými postavami. Jedná se o rodinu Škopkových a její trable s připravovanou svatbou dcery Blaženy s Vencou Konopníkem. Všechno se zkomplikuje, když Blaženina zhrzená sokyně v lásce Miluna využije situace kolem nemanželské dcery živočicháře Bédi s někdejší instruktorkou autoškoly Gábinou a potvrdí živočichářovu lež, že dítě je Vencovo. Všeobecný zmatek, vyvolaný nesmiřitelným bojem Škopkových s Konopníkovými, ještě zesílí, když přijde zpráva, že televize chystá reportáž z místního JZD. V příběhu, plném bláznivých gagů, slovní i situační komiky, se setkáme i s dalšími známými - farářem Otíkem, pobožnou Cecilkou, zpívající paní učitelkou Hubičkovou, předsedou JZD, živočichářem Béďou a dalšími. (TV Nova)

(více)

Diskuze

 (hodnocení, recenze)

Včera som videl a stále dobré :) Toto sa dá pozerať dookola snáď celý život. Tati, bila tě taky tvoje maminka? Ne, jenom ta tvoje :)))

neta

neta (hodnocení, recenze)

Mám ráda filmové komedie a hlavně ty české. Ale tento film je spíš pár facek diváckému vkusu. Děj ještě naivnější než v prvním díle. Svatba Blaženy a Vency v ohrožení. Jak v červené knihovně. A víc se křičí, sprostě mluví a nakonec se všichni mlátí hlava nehlava. To, že tam pan režizér propašoval pár na svou dobu odvážných hlášek, podle mě film nezachrání. A záměna videa s pornem za film s námětem o životě světce mi přijde hodně naivní. Víc jak dvě ** jsem prostě dát nemohla.

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

Ludja

jo, pre ovce "vyborna zabava". Mala rada : skus si zistit  a napozerat tvorbu velikanov : Vlacil, Kachyna, Zeman, zo sveta Orson Welles, Kapra, Kurosawa, Spielberg 

Ludja

Ludja (hodnocení, recenze)

To, že tenhle film má taky jen 65% mi hlava opravdu nebere. Dokazuje to, jak si tady každý hraje na hrozně důležitého kritika. Slunce, seno a pár facek je snad nejoblíbenější česká komedie všech dob. Viděl jsem to asi 50x a vždy se u toho dobře bavím. Prostě bomba. 

na příspěvěk reagoval Martin741

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

Zaujimalo by ma, preco ma dvojka Slunce, seno nad sebou napisane ze : Zlata Kolekce ceskych filmu. Kopa filmov by si to zasluzila viac : Zemanone, Fricove, Kachynove filmy ...

offlineman

offlineman (hodnocení, recenze)

Běžte do pr.ele s Poledňákovou, Hřebejkem a podobnými! Toto je Komedie století!!!!

Příspěvek byl smazán administrátorem.

montrose

montrose (hodnocení, recenze)

Je těžký, když film hodnotěj lidi, kteří si v době jeho vzniku ještě chcali do textilu...

Kámen

Kámen (hodnocení, recenze)

Jasně, že to není kdovíjaká hostina ducha, nejsou tam kamerový filtry, působivý soundtracky, ruční kamera a jiný hovadiny, co rádoby chytráci ve filmu hledaj. Je to o tom, že se takhle na vesnicích žilo a to městskej balík nikdy nepochopí ani nemůže. Nezastávám se Trošky (natočil taky pár hovadin). ale kdyby to bylo tak tragický, nebylo by to tak často v TV (což tomuto filmu dost ublížilo) a nemělo by to takovou sledovanost. Je zajímavý se podívat, co se takovejm rádoby chytrákům (co tomuto dají odpad! či 1 *) líbí za filmy. No, eklhaft ...

breeder

breeder (hodnocení, recenze)

Navazka: nezdá. Markíza ho opakuje každý rok (minimálne 2. rok už opakujú) a bude v tom zrejme pokračovať. Zrejme si povedali, že na leto to patrí ale práve časté opakovanie (1 rok nie je dlhá doba) znižuje kvalitu filmu, keď si to človek pamätá. Aj moje DVD je mi teraz nanič. V každom prípade je to dobrý a zábavný film z našich luhov a hájov, skvelá Ružičková a vykreslenie dedinskej mentality.

nedegen

nedegen (hodnocení, recenze)

nevím co vy rádoby kritici jste v osumdesátých letech sledovali lepšího a intelektuálnějšího, táhne z vás spíš neúpřimnost a faleš...

Tři nejlepší Troškovy filmy.... a herci.. výborní...

Příspěvek byl smazán administrátorem.

 (hodnocení, recenze)

Ako sa volajú tie filmy o svätých čo ich tam ukazujú? Vopred ďakujem za odpoveď.

Navazka

Navazka (hodnocení, recenze)

Neřikám, že je to uplně špatnej film, ale zdá se mi, že ho v hospodě v televizi vidim snad každej čtvrtrok. Proto sem si na něj vypěstoval alergii.

Uživatel Ludja smazal svůj příspěvek.

hanzi_111

hanzi_111 (hodnocení, recenze)

blbečci, co si myslí, že jsou intelektuálové apod. tak se neumějí uvolnit a zasmát se věcem, které se normálně na vesnici děly/dějou dodnes... nechápu, podle mě nejlepí díl celé triologie! tohle můžu vždycky

Kámen

Kámen (hodnocení, recenze)

Rádoby inteligenti, co zde dali odpad ! či 1 *. Líbilo se vám jen to porno ? Neříkám, že je to kdovíjaký umění, ale dát tomu odpad ! ? A skutečnýmu odpadu jako třeba Občan Havel dát 5 * ? Už asi chápu...

Souvato

Souvato (hodnocení, recenze)

Naprosto nechápu že se tenhe geniální film umístil jen s tak málo procenty.

nicky.2000

nicky.2000 (hodnocení, recenze)

Podle mě si film stále ještě udržel kvalitu prvního dílu, což není v podobných sériích až tak obvyklé. Platí to, co jsem psala o Jahodách. Je to tak blbý, až je to dobrý.

Karlos80

Karlos80 (hodnocení, recenze)

A jak krásně to jde poznat, mno jde hlavně o zatracovaného Trošku a přitom tato celá Trilogie, svý způsobem zrcadlo českéh národa, patří k tomu vůbec nejlepšímu co kdy natočil..

Morte666

Morte666 (hodnocení, recenze)

jojo csfd je samý "intelektuál". Přátelé nehrajte si na filmové kritiky. Nemáte na to.... :-))

Příspěvek byl smazán administrátorem.

artcha

artcha (hodnocení, recenze)

4**** z nostalgie, když se to v roce 1990 promítalo v naší vesnici na palouku před místní lidovou knihovnou, sešla se celá vesnice ve svátečním a točilo se u toho pivo....

shisho

shisho (hodnocení, recenze)

Lezu mi tu na nervy ludia ktori si myslia ze su na intelektualne vyssej urovni, co dokazuju nazormy o primitivnom humore resp. ze ani jedna vtipna scena. Podla mna je tato trilogia (aj ked Erotika uz nic moc) skvostom cesko(slovenskej) kinematografie. Premna 5* "tato zlati tvoje chrapani,ti cikady řvou jak kravy".......

Ketas

Ketas (hodnocení, recenze)

Tohle je komedie spíš pro lidičky kteří to ještě neviděli a nevědí co je v té komedii čeká,ano je to poměrně dobrá komedie ale už je okoukaná a tak strácí vše to co měla když se na to někdo dívá poprvé.A divil bych se kdyby to někdo neviděl.

Bolldar

Bolldar (hodnocení, recenze)

Klasika... 4hvezdy zaslouzene. Jak jsem psal u prvního dílu: Člověk, který nikdy nebydlel pár let na vesnici všechny narážky a vtipy ani nepostřehne natož a by je pochopil :o) (nic ve zlém)

Lion438

Lion438 (hodnocení, recenze)

Ať si říká kdo chce, co chce. Trilogie Slunce, seno... je absolutní česká filmová klasika a hlášky z ní přežívají dodnes. I když je Zdeněk Troška asi největší miláček kritiků, při točení tohohle filmu měl neobyčejně šťastnou ruku. A díky za to!

SKOPALKA

SKOPALKA (hodnocení, recenze)

Ked sa toto uz nelubi tak potom neviem jednu hviezdu by som dala jedine Troskovym rozprávkam

zdekajinek

zdekajinek (hodnocení, recenze)

Nemyslim si že to bol až tak zly film ako tu poniektorí radobikritici prezentuju.ide hlavne o komediu..česku komediu.

PADDY

PADDY (hodnocení, recenze)

Trosku nemam rad dokonce jako clovek mi je krajne nesimpatycky ale Slunce seno a par facek miluju.

xklarax

xklarax (hodnocení, recenze)

Tenhle díl se mi z celé trilogie zdá nejméně podařený. Hlavní závada bude asi v tom, že je až moc dlouhý na film svého typu. Závěrečná rvačka je až zbytečně zdlouhavá a po pravdě, koho baví dívat se půl hodiny na lidi, kteří se perou? Jinak tuhle komedii je určitě třeba brát s nadhledem, protože přesně tak ji Zdeněk Troška režíroval.

Reklama

Reklama