Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Opět se vypravíme do svérázné jihočeské vesnice Hoštice, abychom se setkali se známými postavami. Jedná se o rodinu Škopkových a její trable s připravovanou svatbou dcery Blaženy s Vencou Konopníkem. Všechno se zkomplikuje, když Blaženina zhrzená sokyně v lásce Miluna využije situace kolem nemanželské dcery živočicháře Bédi s někdejší instruktorkou autoškoly Gábinou a potvrdí živočichářovu lež, že dítě je Vencovo. Všeobecný zmatek, vyvolaný nesmiřitelným bojem Škopkových s Konopníkovými, ještě zesílí, když přijde zpráva, že televize chystá reportáž z místního JZD. V příběhu, plném bláznivých gagů, slovní i situační komiky, se setkáme i s dalšími známými - farářem Otíkem, pobožnou Cecilkou, zpívající paní učitelkou Hubičkovou, předsedou JZD, živočichářem Béďou a dalšími. (TV Nova)

(více)

Recenze (648)

Rousse 

všechny recenze uživatele

Marně přemýšlím, čím bych zdůvodnila tu 1 hvězdu??? Hm... nic mě nenapadá - asi tím, že jsem na tomhle vyrůstala. Bohužel...Takže nostalgie? ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Relax jako ta kráááva z Hoštic :o). Na plnej počet to sice není, ale "dvojku" mám snad ještě rači než jahody... Sice starej Škopek nedostal tolik prostoru jako v jahodách, ale o to víc úřaduje Škopková a především Kelišová. Ani trochu nevadí na české poměry dlouhá stopáž, film plyne a člověk jen sedí a baví se. Z mejch nejoblíbenějších momentek : Střílej, střílej, poslechni svého pána :o). Nebo když u Škopků vožerou doktora, kterýho pak naložej do auta :o). Stejně tak jako u jedničky má tento film "smůlu", že ho natočil Troška, kterýho prostě lidi na CSFD nemají příliš v lásce, ale komu to vadí, ať se přihlásí. Z těchto letních komedií se pomaloučku stává kult, který ať už chceme nebo nechcete tu s náma zůstane navždycky! A nikomu ani slovo!!! :o) ()

insurgentes 

všechny recenze uživatele

Nejlepší z celé trilogie a jeden z nejlepších českých filmů všech dob. Troška může být kretén, prosím, ale v tomto filmu stvořil naprosto geniální pomník mládí, stáří a Jižním Čechám. Současně nastavil zrcadlo, no a všechny odpady jsou tady od těch, kterým se nelíbí, co v tom zrcadle vidí. Já za mojí osobu můžu říct jediné: já to žeru, jsem takový, jsem takový rád, a jsem vděčný, že jsem se nenarodil třeba na druhé straně Böhmerwaldu. "Domove líbezný!" - to má grády jak Vesničko má, středisková. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

á pozor - tady už se ten kreténskej vůl (čti: Troška) začínal rozehřívat, aby posléze natočil trojku,která si krásně podává ruku a navazuje na idiocii a lacinost tohoto dílu.................moje hodnocení = 1 z 10. ()

Jiří K. 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru jedna z nejvtipnějších českých komedií. Myslím si, že život na vesnici byl touto komedií podchycen v celku věrohodně a civilně (až na některé momenty). Rozhodně lépe než pozdější "...erotika". I po tolika letech se většině fórům stále směji. Růžičková s Třískou jsou skvělí, jako by v tom domě žili od nepaměti...Jsem si ale vědom, že jdu proti proudu všeobecného mínění. Je to také asi tím, že obec Hoštice znám velmi dobře, a vůbec k celému kraji kolem, mám zvláští citový vztah. ()

PALINO 

všechny recenze uživatele

Pár facek je v podstate to isté ako Jahody, len s inou zápletkou. Ale načo meniť niečo, čo funguje. Celkovo mi prišlo pár facek o čosi vtipnejšie ako Jahody. Slovné prestrelky medzi dvoma súperiacimi rodinami nemajú chybu a spôsob, akým pani Růžičková rozdáva facky, ma dokáže rozosmiať pri každom opakovanom pozretí. Ale 128 min. je na takýto druh filmu predsa len trochu veľa. ()

MARTIN*I 

všechny recenze uživatele

Druhý díl Slunce seno je taky moc povedený... Nevim, co k tomu říct víc, už sem toho napsal dost k jedničce... Prostě dobrý... ()

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Po letech měním na 4* za hlášku "Ty až se to doví, tak těm kravám utrhnou vemena." Po dalších letech měním na 5* za scénu "Co je to coura?" Lisk, lisk. "Hajzle, jeden..." Panebože, to je taková kravina, ale já se u toho snad umlátím smíchy. To jsou hlášky jak prase, to se prostě nedá.:-)))))) ()

see_sawandrew 

všechny recenze uživatele

O něco slabší Troškova blbůstka s rodinou Škopkových, ale stále ještě na hranici snesitelnosti. Ve srovnání s Homolkovic rodinkou je tahle jihočeská familie zralá na odpad, ten ale nikdy nedávám filmu, který mě dokáže alespoň jednou pobavit, v tomhle případě hlavně aluzemi na western. Úvodní střihová skladba, při níž si Blažena a Miluna představují vraždu té druhé, ta snad nemohla psychologii dívek ukázat lépe. 40% ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Druhý díl snad ještě o něco málo překonal jedničku. V hodnocení bych se víceméně jenom opakoval, proto raději dodám něco jiného. Na filmu je mimo jiné vidět, jak se u něj všichni tvůrci bavili. Tím hlavním bylo natočit dobrou komedii a nebyly žádné vedlejší cíle (vydělat, zalíbit se, dát tam tuny reklamy, apod.). Škoda, že právě tohle se z dnešní produkce vytrácí a motivace k tomu něco natočit jsou spíše ty "vedlejší" věci. Pro mě jsou první dva díly trilogie vrcholy Troškovy tvorby, kterým se již nikdy nedokázal přiblížit. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Filmařsky je to velmi nepovedené,ale já prostě nemůžu jinak,tento film je dělán pro lidi jako masová zábava a herci a naturčíci svým postavám vdechli takový život,že prostě musím dát **** a klidně si mě linčujte. ()

Reklama

Reklama