Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Opět se vypravíme do svérázné jihočeské vesnice Hoštice, abychom se setkali se známými postavami. Jedná se o rodinu Škopkových a její trable s připravovanou svatbou dcery Blaženy s Vencou Konopníkem. Všechno se zkomplikuje, když Blaženina zhrzená sokyně v lásce Miluna využije situace kolem nemanželské dcery živočicháře Bédi s někdejší instruktorkou autoškoly Gábinou a potvrdí živočichářovu lež, že dítě je Vencovo. Všeobecný zmatek, vyvolaný nesmiřitelným bojem Škopkových s Konopníkovými, ještě zesílí, když přijde zpráva, že televize chystá reportáž z místního JZD. V příběhu, plném bláznivých gagů, slovní i situační komiky, se setkáme i s dalšími známými - farářem Otíkem, pobožnou Cecilkou, zpívající paní učitelkou Hubičkovou, předsedou JZD, živočichářem Béďou a dalšími. (TV Nova)

(více)

Recenze (648)

Nail 

všechny recenze uživatele

Jo je to taková průměrná česká komedie, u které se člověk i dost zasměje, ale je taková tuctová. A co tomu sráží víc tak, že se v televizi neustále opakuje, snad i dvakrát do roka a to člověku pak více znechutí. ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Čtu v některých kritičtěji laděných komentářích něco stupiditě a demenci. Já myslím, že i humor zemitějšího ražení má v komediálním žánru své místo. Navíc první dva díly (nemluvím o tom posledním) patří k tomu lepšímu, co Troška natočil. A jak jsem psal k Jahodám: Toto není špatná komedie. To je věrný obraz českého a moravského buranova. (Samozřejmě na skvělou Vesničku mou střediskovou to nemá.) ()

Ozzy2 

všechny recenze uživatele

Za uřvanou Růžičkovou,které není pro samé řvaní rozumět půl slova a za tu dementní rvačku na konci jedna hvězdička. ()

Biopler 

všechny recenze uživatele

Videné kedysi dávno v mladosti. Pamätám si hlavne fackovaciu scénu, ktorá nechutne natiahla film. Humor podobný ako pri jahodách, no nič moc pre mňa. ()

Plechpetr 

všechny recenze uživatele

Na českou komedii to je dost ucházející. Českoslováci by na to byli hrdí.I my Češi ještě jsme.Pár dobrých hlášek. Nic víc. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Tati, byla tě někdy tvoje maminka? ... Ne, jenom tvoje..." Oproti prvnímu filmu už je to podstatně humpoláčtější a hodně uřvané. Je tu ale opravdu velká spousta hlášek, a některé i docela provokativní vůči tehdy ještě nepadlému režimu. "Ať se propadnu do Západního Německa!"... "Ale soudružky děvčata!" ... "U nás jde přestavba tak rychle, že my už dnes se máme líp než zítra..." :-)) ()

fandalehy 

všechny recenze uživatele

Proč? ptám se proč - se zase Troška pouštěl do dalšího dílu, který je hodně vystavěn na jedničce a prakticky z ní čerpá celý její děj...akorát přibyl jeden přihřátý doktor a nechtěný manželský svazek...dal bych 2 hvězdy, ale jako u většiny Troškových filmů, konec to vždycky srazí - konkrétně tady ta masová bitva - fackovačka. ()

Sosak 

všechny recenze uživatele

Dá se to ještě ustát a vedle dnešních filmů z Čech a Moravy by se to mohlo ještě hrdě vypínat. Jinak je to ale pořád zbytečné pokračování, které nezvratně padá tam, kam patří. Troška očividně neví, kdy přestat. ()

Sign 

všechny recenze uživatele

Někdy mi připadá že se hodně lidí tady na csfd stydí za to že jsou češi... aneb pán je ten kdo si sám ze sebe umí udělat parádní prdel, ale dávat tomu odpad a nebo po jedné hvězdě s komentáři typu: sračka na entou, jde vidět jací jsme a pod. nechte si to pro sebe intelektuálové ;) ()

boni 

všechny recenze uživatele

Prakticky stejný komentář jako u Slunce ,seno, jahody. Opět velice vtipné a dobré herecké obsazení. Některé scény opravdu "vstoupily do dějin" a zařadily se do zlatého fondu české kinematografie. Jako celek je to ale jen průměr. ()

hlína 

všechny recenze uživatele

Kdo nepoznal život na české vesnici, ať už za socialismu, tak trošku i dneska (lidi se zas tak nemění) ten neuvěří. V tomto filmu je někdy více skutečnosti než prvoplánovitého humoru, což umožnilo i tak špatnému režisérovi jako je Troška natočit tento nezapomenutelný skvost a kroniku "české kulturnosti". Tento díl je možná ještě o píď lepší než Jahody... ()

Saimon 

všechny recenze uživatele

Máme asi národ idiotů, ještěže je tady elita čsfd, která si na SSaPF může odplivnout. Je radost koukat na Vás, jak se zde plácáte po ramenou a uznale pokyvujete, kdo tento film ohodnotil jako větší sračku. :) PS: Tosime a speciálně Tobě doporučuju na Tento film nekoukat a raději si odskoč do manéže Bolka Polívky.. ()

Reklama

Reklama