Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Opět se vypravíme do svérázné jihočeské vesnice Hoštice, abychom se setkali se známými postavami. Jedná se o rodinu Škopkových a její trable s připravovanou svatbou dcery Blaženy s Vencou Konopníkem. Všechno se zkomplikuje, když Blaženina zhrzená sokyně v lásce Miluna využije situace kolem nemanželské dcery živočicháře Bédi s někdejší instruktorkou autoškoly Gábinou a potvrdí živočichářovu lež, že dítě je Vencovo. Všeobecný zmatek, vyvolaný nesmiřitelným bojem Škopkových s Konopníkovými, ještě zesílí, když přijde zpráva, že televize chystá reportáž z místního JZD. V příběhu, plném bláznivých gagů, slovní i situační komiky, se setkáme i s dalšími známými - farářem Otíkem, pobožnou Cecilkou, zpívající paní učitelkou Hubičkovou, předsedou JZD, živočichářem Béďou a dalšími. (TV Nova)

(více)

Recenze (648)

Mr.Apache odpad!

všechny recenze uživatele

Přelom 80. a 90. let jsem trávil mezi ostravskou galérkou v hospodě na nádraží Střed. Můj tamní přítel Tibor (jenž si na pivo vydělával prodejem triček s Havlem, která šla výborně na odbyt) mě jednoho dne požádal o malou službu. Šlo o to, že si sjednal rande s jednou holkou, ale něco mu do toho vlezlo - jestli bych s ní tedy nemohl zajít do kina, kam ona už zakoupila lístky. Když jsem se dozvěděl o jaký film jde, nebyl jsem věru nadšen. Nakonec mě Tibor přemluvil k nepříliš ochotnému souhlasu. Řeknu vám, každá zkušenost dobrá, ale tohle bylo peklo. Kdybyste si takovou dobu tříbili vkus pravidelným sledováním pořadu Kunst Stucke na rakouské televizi, jako jsem to coby mazák dělal na vojně já, a v civilu pak trávili volný čas např. četbou Buňuelovy autobiografie Do posledního dechu, taky by se vám to nelíbilo. Byl jsem mladým intelektuálem, seděl jsem v kině a zíral na Slunce, seno a pár facek. Každou z nich jsem přímo fyzicky cítil. To mě s gustem fackoval sám Troška za to, že se nesměju s ostatními. Trpěl jsem jako hovado, zatímco slečna dávala nepokrytě najevo, že by nebyla proti tomu, aby se náš "vztah" nějak více upevnil. Své záchvaty veselí prokládala udivenými dotazy, cože se mi to vlastně stalo. Byla to tortura, a já prosil všemohoucího ať už to skončí. Jakmile jsme spolu s davem spokojených a vysmátých diváků vyšli do mrazivého večera, rychle jsem se s ní rozloučil, skočil do první tramvaje, a jel do hospody na Střed zabít Tibora. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

I druhej díl je skvělá česká komedie a podle mě i stejně zábavná jako první díl. Zůstali skoro všichni herci i vesničani a třeba taková Helena Růžičková nemá chybu. Mam jen jedinou výtku a to je trochu delší stopáž na komedii, protože komedie delší než 2 hodiny trochu omrzí, ale stejně je to zábavný a spolu s prvním dílem nejlepší film Zdeňka Trošky ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Pokračování letních patálií z Hoštic trošku doplácí na přepálenou stopáž. Po úspěchu předchozího dílu chtěl Troška velkolepější film. Nabízí zamotanější zápletkou, ale děj už nemá ten správný drive a naopak přichází hluchá místa. Bohužel začíná vystrkovat růžky i jeho stinná stránka v podobě gerontofilie, takže babky mají větší prostor než minule. To naštěstí platí i pro některé oblíbené postavy. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Intošové a ctihodní teoretici mají z Troškova jména pupínky bez ohledu na konkrétní film, jenže já aspoň trochu znám venkovskou mentalitu a přece jenom ještě pamatuju atmosféru před rokem 89, kdy se ty politicky mířené hlášky setkávaly s obrovským ohlasem u publika. Bylo mi 10 a s rodinou jsem na tom byl dvakrát (letňák ve Zbiroze, Kyjev v Praze Dejvicích), pokaždý kino narvaný k prasknutí, sedělo se i na schodech a hurónský smích provázel hlášky "Ať se propadnu do západního Německa" či "my jsme tu s tou přestavbou tak daleko, že už dnes se máme líp než zítra. Pozítří. Včera. Řekla jsem něco blbě, předsedóó?" A za to, co to ve svý době pro lidi znamenalo, si to dobrý hodnocení zaslouží. Naprosto podepisuju, co píše salahadin. BTW táta prožil dětství v Bavorově, podle něj je to spíš drama ze života než komedie. Uživatel sun.eagle to v první větě komentáře vystihuje naprosto přesně. ()

Segrestor odpad!

všechny recenze uživatele

Zde již bilo do očí, kam vlastně pan Troska směřuje. Do prdele české malosti. Jednou ale ten snímek bude mít vypovědní hodnotu, tak přísaháme. Budoucí generace se zcela vážnými tvářemi bude se na tuto frašku dívat a děsit se té... no, ehm, lidovosti. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Podle mne se dá říct, že je to jedna z kultovních československých komedií, které se panu Troškovi povedly :-) ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem se na SSA... díval docela rád, ale čím jsem starší tím víc mi to leze krkem. Ta pitomá melodie. Laciné vtipy. Ale pořád je to lepší než drtivá většina toho co vzniká teď. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Zábava pokračuje, i když tady se Zdeněk Troška utnul hlavně ve stopáži. 128 minut je na komedii hodně a závěrečné dvacetiminutové fackování si mohl odpustit. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Nechci vypadat jako intelektuál opovrhující jednoduchou českou komedií navíc zrežírovanou Troškou, ale nemůžu si pomoct, mě je vždycky u těhle komedií hrozně trapně. Trapně za "vtipné situace", trapně za hudbu, trapně za zápletky a trapně za některé herce, kteří v tom - kdovíproč - hrají (Lábus, Jirásková). Zase ale abych úplně neodsuzovala, má to pár dost vtipných momentů (ten antický souboj, konečná bitka), až se nechce věřit, kam to Troška během času sklouznul. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Helena Růžičková - (Škopková) +++ Stanislav Tříska - (Škopek) +++ Veronika Kánská - (Blažena) +++ Petra Pyšová - (Miluna) +++ Marie Švecová - (Keliška) +++ Valerie Kaplanová - (Babička) +++ Martin Šotola - (Jirka) +++ Miroslav Zounar - (Předseda) +++ Jiří Lábus - (Béďa) +++ Pavel Vondruška - (Tajemník) +++ Luděk Kopřiva - (Farář) +++ Jiřina Jirásková - (Hubičková) +++ Jiří Růžička - (Josef) +++ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tohle milovanému/nenáviděnému Troškovi sedlo. Divák si i po letech přeje, aby se už konečně objevila stará Škopková, všechny zfackovala, zanadávala na chlastání starého, rytí tužkou mladého. „A že je trochu při těle. Se podívej v televizi, jaký jsou tam tlustý. A proč? Protože se maj!“ ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1989 mala kino premieru druhá časť ľudovo buranskej komédie zo života prostých občanov juhočeskej dedinky Hoštice. Režisér Zdeněk Troška vyprodukoval film "Slunce, seno a pár facek". Je to pokračovanie snímku "Slunce, seno, jahody", ktorý natočil šesť rokov pred tým. Podarilo sa mu dať dohromady takmer všetkých hercov i nehercov z pôvodneho filmu. Obklopil sa tými istými spolupracovníkmi (hudba: Karel Vágner, kamera: Josef Hanuš, scenár: Petr Markov) a celé to pojal v rovnakom duchu jednoduchej vidieckej komédie. Takže sa dá povedať, že je to v podstate taká istá krávovina ako jednička. ** ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Nevím, co tu většina z váš má proti této bláznivé komedii :) Velice kvalitní a zábavný film, realistické rozhovory, legendární herci. Pro mě je tato trilogie (s hodně velkým přimhouřením očí u trojky) jedno z toho nejlepšího, co vzniklo na komediální úrovni v české kotlině. ()

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

Na adresu tvrdých kritiků pokleslosti tohoto filmu podotýkám, že si v něm mohli užít i klasika dramatu nejklasikovějšího, a sice toho, co hruškou třese. Zajisté nepřeslechli větu: "...Vstaň, slunce spanilé, a doraz lunu, jež beztoho už bledne závistí, žes mnohem krásnější, ač její služka...." . Není-liž pravda? ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Už se perou! Já to od začátku říkala, že si čumáky rozbijou!!! Cha Chá! Mno tak znáte můj názor na domácí buranskou kulturu a na pana režiséra Trosku a většinu jeho tvorby, ale tohle je výjimka potvrzující pravidlo. Taková kadence hlášek situací a vskutku brutálního humoru se prostě jenom tak nevidí. Jo tady si Troška ještě dokázal z toho buranství a typicky Český malosti udělat vkusně srandu a ne to hrdě prezentovat jako styl života jak to činí dneska. Pro mě zkrátka nejzásadnější Česká komedie všech dob!!!!!100% ()

Reklama

Reklama