Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Opět se vypravíme do svérázné jihočeské vesnice Hoštice, abychom se setkali se známými postavami. Jedná se o rodinu Škopkových a její trable s připravovanou svatbou dcery Blaženy s Vencou Konopníkem. Všechno se zkomplikuje, když Blaženina zhrzená sokyně v lásce Miluna využije situace kolem nemanželské dcery živočicháře Bédi s někdejší instruktorkou autoškoly Gábinou a potvrdí živočichářovu lež, že dítě je Vencovo. Všeobecný zmatek, vyvolaný nesmiřitelným bojem Škopkových s Konopníkovými, ještě zesílí, když přijde zpráva, že televize chystá reportáž z místního JZD. V příběhu, plném bláznivých gagů, slovní i situační komiky, se setkáme i s dalšími známými - farářem Otíkem, pobožnou Cecilkou, zpívající paní učitelkou Hubičkovou, předsedou JZD, živočichářem Béďou a dalšími. (TV Nova)

(více)

Recenze (648)

Ony 

všechny recenze uživatele

Točit pokračování "jahod" skutečně nebylo třeba. I z tohoto filmu se však ještě dá vyždímat pár docela vtipvých scén. Hlavně díky hercům. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Helena Růžičková rules! Film by se neměl jmenovat pár facek ale milion facek. Fackuje se tady pořád a není snad postavy, která by ani jednu nechytla. Mimochodem scénář snímku je zkrátka perla a film je neustále lepší a lepší a jeho sledování čím dál zábavnější. 100% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Troškův film a vrchol vesnické trilogie. Proti jedničce je rozmáchlejší, bere si na paškál více situací a zdejší místopis/osobopis šlape na sto procent. Princip celé série recykluje vesnické zvyky, které po použití vrací zpět na místo v notně přemrštěné verzi a kupodivu není ve své logice úplně stupidní - je to trefné. Oddechové, blbé, zábavné. Nic víc. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nejlepší díl celé trilogie - snad také proto, že co cenzura vystřihla Troškovi z prvního dílu, bylo částečně do druhého zakomponováno. Každopádně diváci se v létě 1989 hodně dobře bavili a scéna s policajty, tedy příslušníky VB, v závěru vyvolávala hurónské salvy smíchu. ,,Matoušková (sedající na koště), už zas? Vono nestačí, že vás dvakrát sestřelili?" Možná je problém v tom, když se Slunce sledují jen jako komedie...charaktery postav jsou totiž opravdu ze života a nastavují zrcadlo i mnohým z těch, co ani z venkova nejsou. Rozhodně soudobé české komedie nejen že nebaví, ale z větší části jsou vrcholem stupidity a trapnosti ( kam bohužel spadly i všechny Kameňáky....). Prosimvás, soudružky děvčata...hale předsedo, neurážej.... ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Facky lítaj vzduchem o 106. Vtipných scének taky celkem dost a drží si své osobité kouzlo. Pár pikantních hlášek. 60% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

V rámci série ještě ujde, ale že bych si tuto komedii, resp. celou trilogii, mohl pouštět několikrát do roka (jako jiné), tak to ne. Škopkovi ode mě dostanou rovné 3*. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Tati, tebe taky mlátila maminka? - Ne, jenom ta tvoje! :D Ten kluk byl ale chudák, když jich tolik musel schytat a nejenom on od paní Škopkové. Možná o něco horší než jahody, ale na druhou stranu je o hodně delší a tím pádem se tu najde víc situací, které přímo vybízejí k zasmátí. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Trošku slabšie, ale stále veľmi dobré pokračovanie. Hoci prvý film ma naozaj bavil, druhý snímok už začína pokrivkávať.. Kŕčovitá snaha o humor za každú cenu mi ide silno proti srsti. Niektoré scény mi pripadajú trochu trápne nehľadiac na neúnosnú dĺžku filmu. Záverečné fackovacie finále ma naozaj nebavilo. Škoda. Komu sa páčil prvý diel asi sa mu bude páčiť aj tento, vtipov je tu stále dosť a starí herci zostali. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Prostřední díl hoštické lidové estrády se Troškovi drolí pod rukama zdaleka nejméně. Nejenže je zde dostatek zabijáckých gagů, které z úst dokonale přirozených herců zasáhnou terč opakovaně, ale tentokrát se jakž takž daří i rozvinout nějaký příběh a dodat tomu nezávaznému buranskému blbnutí nějaký směr. A skutečně, závěrečných pár minut to "rozsekne" opravdu svérázně a účinně. Ač to skoro nerad přiznávám, tahle upřímná fraška patří dle mého do zlatého fondu českých komedií - škoda ohyzdné Erotiky. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu je nejšílenější, že je to věrný obraz české mentality. proto tomu dávám plný počet a modlím se, ať to nevidí nikdo z mých zahraničních kamarádů ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Dnes už geniální věc, hlavně kvůli celé škále skvělých a dnes nežijících herců. Asi nejlepší z celé trilogie. * * * * ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Druhý díl působí vyrovnanějším a dotaženějším dojmem než první část, která se ještě hledala. Rvačkový konec už bohužel dospěl do vyložené crazy komedie, což kazí celkový dobrý dojem. Ale hromady kultovních hlášek a skvělá Růžičková dělají z tohoto filmu klasiku která nestárne a rád se na ni podívám každý rok. Druhý díl této pohodové série (viz koment k dílu prvnímu) již mnohem více tlačí na pilu, což s sebou nese následující jevy – jsou zde lepší fóry než v jedničce, ale těch trapných a trapnějších výrazně přibylo; postavy jsou lépe prokresleny (prostě je víc známe), bohužel často do značně bláznivější a neuvěřitelnější roviny; konec není komedie, konec je groteska. Celkově vzato, s druhým díle již mě nepojí taková nostalgická vzpomínka jako s Jahodami, přesto si myslím, že horší než průměrné hodnocení (především s přihlédnutím k třetímu dílu) si určitě nezaslouží. ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Vím, že nadhodnocuji, ale v porovnání s prvním dílem a hlavně tou třetí sračkou si tohle prostě ještě tu jednu hvězdu navíc zaslouží. Pro mě asi nejlepší Troškovo "dílo". ()

Reklama

Reklama