Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Opět se vypravíme do svérázné jihočeské vesnice Hoštice, abychom se setkali se známými postavami. Jedná se o rodinu Škopkových a její trable s připravovanou svatbou dcery Blaženy s Vencou Konopníkem. Všechno se zkomplikuje, když Blaženina zhrzená sokyně v lásce Miluna využije situace kolem nemanželské dcery živočicháře Bédi s někdejší instruktorkou autoškoly Gábinou a potvrdí živočichářovu lež, že dítě je Vencovo. Všeobecný zmatek, vyvolaný nesmiřitelným bojem Škopkových s Konopníkovými, ještě zesílí, když přijde zpráva, že televize chystá reportáž z místního JZD. V příběhu, plném bláznivých gagů, slovní i situační komiky, se setkáme i s dalšími známými - farářem Otíkem, pobožnou Cecilkou, zpívající paní učitelkou Hubičkovou, předsedou JZD, živočichářem Béďou a dalšími. (TV Nova)

(více)

Recenze (648)

zombkiler 

všechny recenze uživatele

Druhý díl je nejlepší.Je zde spousta vtipných scének a největší plus zaslouží babička.Jinak typicky buranská komedie ()

veertiik 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je klasika. Dnes už to je poněkud okoukané, ale pro mě je to nezapomenutelné.A co se týče Trošky, tak tohle je pro mě jeho poslední dobrý režisérský počin... ()

sator 

všechny recenze uživatele

Více srandy a méně řvaní a hysterických scén by prospělo... Režisér Troška byl vyzván aby natočil pokračování Slunce seno jahody, byl ale tak znechucen tím, že mu z filmu cenzoři vystřihali spousty scén že odmítl. Byl však dramaturgií přemluven s tím že je perestrojka  a že se střihat nebude.Režisér moc nevěřil, ale opravdu, z filmu nebyla vystřižena cenzory jediná scéna. Kvůli problémům s počasím měli 15.srpna natočeno pouhou půlku filmu, když se režisér Troška postěžoval Heleně Růžičkové že nestíhají, vzala papír začala počítat a řekla mu, že poslední klapka bude 1. září čemuž se režisér jen zasmál, protože to nebylo reálné, ale přesně tak se to stalo,1.9.proběhla poslední klapka. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Paradoxně mi připadá tenhle díl přeci jen o něco lepší. Jen při té závěrečné fackovačce už to musím vypnout, to nedávám. 60% ()

eJacques 

všechny recenze uživatele

...Ty facky se fakt povedly... Jako malý jsem se těšil na všechny 3 díly, ale jak jsem starší, tak jsem asi náročnější... ()

Tyny 

všechny recenze uživatele

Česká klasika, která má nezapomenutelné hlášky. U některých scének se vždy s rodinou strašně nasmějeme a trvá to už spoustu let a nikdy nás to neomrzelo, i když film známe nazpaměť. "Mamiii a co je to coura?" -Plesk- " Hajzle jeden" :D ()

SG_ever 

všechny recenze uživatele

Slunce, seno... hodnotím jako celek a i přes velké množství trapných momentů jsem se občas smál, i když mi na této sérii mnoho věcí vadí. (50%) ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Absurdní humor a tato trilogie je jediný případ, kdy se člověk dokáže zasmát. Po tom měl však Troška skončit. ()

DivX 

všechny recenze uživatele

Starý příběh o jedné malé vesničce někde v Prdelovicích, při němž se střední a starší vrstva pořád dokola blbě smějou u televize trapným a ohraným vtipům jako by každý viděl poprvé! Víc vám to znechutí fakt, že to dávají 100x do roka snad na každém programu. 40% (DĚJ ** VTIP *** HERCI ***) IMDb.com: 7,0/10 ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Strašlivá hovadina s přepísklou stopáží a příliš zdlouhavými scénami. Ale zábavná - to se tomu musí nechat. Zápletka měla hlavu a patu a tudíž to nebylo jen nesmyslné situační panoptikum. Tak na jedno zhlédnutí určitě. 55% ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Klasika plná skvělých hlášek a úžasně zábavných a zajímavých postaviček. Ale hlavně ty hlášky jsou nezapomenutelné. A když po letech film vidím, zjišťuji, že spoustu dalších hlášek jsem zapomenul neoprávněně (např "přijela sem áž z autem!"). ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Podle mě nejlepší ze série Slunce, seno. Jen scéna, která je vyobrazena na plakátě, kdy Helena mícha cosi v hrnci je perfektní. Nemluvě o házení šipek na babičinu postel, nebo dialogy mezi Helenou a její maminkou. ()

Beky 

všechny recenze uživatele

...absolutně namám čas psát komentáře:(..strašně mě to štve, protože je to pro mě vždycky únik ze všední reality...klišé???...určitě:)!!!...to samé se dá říct o pokračování Slunce, seno, jahody s opravdu trefným názvem, protože tolik facek kolik padne na úrodnou půdu se jen tak nevidí!!...Troška ždímá úspěch prvního filmu na 120% procent...možná si řek, že tentokrát to chce pořádně vosolit po všech stránkách a tak nabídnul divákům neúnosnou stopáž, kde se projevily nedostatky jednoduchého scénáře!! Vtipných replik je spousta, ale bohužel jsou roztříštěny a téměř rovnoměrně rozmístěny adekvátně k délce filmu...Přesto se Troška ke konci rozjede a opravdu stojí za to vydržet až do konce!!...60%!! Jednou větou: Komu se nelení, tomu se zelení:)!!! ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

V Hošticích se chystá velká svatba - Blažena Škopková a Venca se budou konečně po letech brát. Vše ale může zhatit návštěva profesorky Gábinky, která se kdysi spustila s živočichářem Béďou, ale ten v rámci zachování svých vztahů s Evičkou všechno hodí právě na Vencu. Škopková chce zachovat čest svojí dcery, a tak jí úpěnlivě hledá nového ženicha - a že jich malá vesnička nabízí ... Ať si říká kdo chce co chce, tady ta série Troškovi stoprocentně vyšla. Možná by si ti věční rejpalové měli uvědomit, že taková doba byla, a leckdy i dnes byste na venkově některé charaktery podobné filmu našli. Hereckému obsazení samozřejmě vládne Helena Růžičková - předpokládám, že role Škopkové jí byla psána na tělo - a i když spousta ostatních je také skvělých (Luděk Kopřiva jako farář Otík nebo bezkonkurenční flegmatik Škopek v podání Stanislava Třísky), tak Helenka vládne. ()

Reklama

Reklama