Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Opět se vypravíme do svérázné jihočeské vesnice Hoštice, abychom se setkali se známými postavami. Jedná se o rodinu Škopkových a její trable s připravovanou svatbou dcery Blaženy s Vencou Konopníkem. Všechno se zkomplikuje, když Blaženina zhrzená sokyně v lásce Miluna využije situace kolem nemanželské dcery živočicháře Bédi s někdejší instruktorkou autoškoly Gábinou a potvrdí živočichářovu lež, že dítě je Vencovo. Všeobecný zmatek, vyvolaný nesmiřitelným bojem Škopkových s Konopníkovými, ještě zesílí, když přijde zpráva, že televize chystá reportáž z místního JZD. V příběhu, plném bláznivých gagů, slovní i situační komiky, se setkáme i s dalšími známými - farářem Otíkem, pobožnou Cecilkou, zpívající paní učitelkou Hubičkovou, předsedou JZD, živočichářem Béďou a dalšími. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (65)

  • V první třetině filmu je měsíc v úplňku. Ve druhé třetině je měsíc ale v dorůstající fázi. Mezi tím však uběhlo dějově pouze několik dní. (jan.hryz)
  • V závěrečné fackovací scéně přijedou na pomoc i dva policisté. Ti se ovšem rozeběhnou směrem ke rvačce teprve až na ně namíří kamera. (SONY_)
  • Když jde pan doktor se Škopkovou (Helena Růžičková) za Blaženou (Veronika Kánská), zavřenou na půdě, stojí přímo přede dveřmi do domu žebřík. Ve chvíli, kdy na něj doktor již šplhá, je žebřík už vedle dveří, aniž by s ním předem pohnuli. (rakovnik)
  • Když farář Otík (Luděk Kopřiva) sleduje v lese svatebčany, jak jedou do Volyně, vede kolo, kde má na řídítkách vlevo košíček a vpravo deštník. Když kolo odhodí ve svahu a vzápětí ho zvedá, aby pokračoval, již má na řídítkách obráceně košíček vpravo a deštník vlevo. (rakovnik)
  • Při závěrečné fackovačce v jedné ze scén Miluna (Petra Pyšová) v pozadí pobíhá s podprsenkou, což je ovšem nesmysl, protože hned v následujícím záběru ji Škopková (Helena Růžičková) roztrhne tričko. (TheStitch630)
  • V záběru, kdy si Škopková (Helena Růžičková) s Konopníkovou (Marie Pilátová) "vracejí" přes plot zařízení bytu, jako je televizi, lampa atd., jsou poslední věcí, kterou hodí, talíře. Když je Škopková vynáší z chalupy, jsou zalisovaný v igelitu, ale ke Konopníkové dopadají již volně ložené, aby se mohly rozbít. (CrownThomas)
  • Mezi prvním a druhým dílem je časový rozestup maximálně dvou měsíců. Lze tak usoudit z těhotenství Blaženy (Veronika Kánská), žní apod. Současně však za stejnou dobu stihl Šimon Plánička (Pavel Kikinčuk) dostudovat, jít na vojnu, přičemž nástupní termíny byly duben a říjen, a jeho otec si pořídil novou manželku. (CrownThomas)
  • Ve scéně, kdy si Škopková (Helena Růžičková) s Konopníkovou (Marie Pilátová) hází přes plot věci, má v prvních dvou záběrech Škopková bílou zástěru. Když vyjde z domu a rozhazuje svatební cukroví, má už na sobě "zástěru" modrou. (CrownThomas)
  • Ve scéně, kdy si Jirka (Martin Šotola) hází šipky na postel, kde leží babička, jsou na terči pokaždé jinak naházeny, aniž by je Jirka měnil. Poté si vezme z terče dvě šipky a hodí je na lem postele, ale najednou jsou tam tři. Pak ještě dohazuje další, kterou u sebe vůbec neměl, opět aniž by si pro nějakou šel. Neodpovídá tak ani jejich celkový počet, ani počet bílých a červených, ani jejich rozmístění na posteli. Když potom Škopková (Helena Růžičková) vyhazuje šipky z okna, je jich mnohem víc, než kolik Jirkovi vzala. (CrownThomas)
  • Když přijíždí Pepa (Jiří Růžička ml.) pro Blaženu (Veronika Kánská) do kravína a jedou do lesa, aby se nachystali na svatbu, je na autě SPZ ST 21-65. Když však z lesa odjíždí a i poté, když veze Blaženu domů, je SPZ ST 93-04. (Mr.Hudson)
  • V díle Slunce, seno, jahody (1983) visí v kanceláři kalendář s rokem 1983. Přestože od sebe děj dílů dělí jen pár měsíců, v tomto filmu v kanceláři visí kalendář s datem 1988. (Mr.Hudson)
  • Ve scéně, kdy Škopková (Helena Růžičková) vyndává kočár z domu, aby jej vzápětí hodila přes plot, u dveří porazí konev. Když však před tím vcházela do domu, konev u dveří nebyla. (Mr.Hudson)
  • Ve scéně, kdy Blažena poté, co Škopkové řekne, že byla za Vencou, dostane facku a shodí škopek s těstem. V dalším záběru, kdy Blažena sedí vedel stolu, je však těsto v pořádku. (Kroup4)
  • Poté, co je Kelišová trefena Škopkovou šipkami do zadku, je možné jasně vidět, že má pozadí vycpané polštářem. (Kroup4)
  • V scéne, kde si Škopková (Helena Růžičková) a Konopníková (Marie Pilátová) prehadzujú cez plot veci, Konopníková nesie z domu televízor Tesla 4108U "Azurit", ktorý má okolo obrazovky šedý okraj, ale o plot opiera a vyhadzuje televízor Tesla 4112U "Carmen", ktorý má tmavý okraj okolo obrazovky. (BlueNeon81)

Reklama

Reklama