Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na nebi nad Honolulu probíhají lety „Hopkinsova“ letadla, kde se testuje nový model vojenského rádiového zařízení. Na palubě je ale ukrytý černý pasažér, který letadlo unese a zařízení ukradne. Detektiv Charlie Chan (Warner Oland) odhalí jeho totožnost společně se svým synem Charliem Jr. (Layne Tom Jr.), ale najdou už jen mrtvolu. Několik podezřelých odjíždí do Evropy, takže Chan využije skutečnosti, že jeho nejstarší syn Lee (Keye Luke) má reprezentovat USA na olympiádě v Berlíně v plavání a vydává se za ním vzducholodí Hindeburg. Ve vlaku do Berlína začne spolupráce s německým policistou Strasserem a další pátrání odhalí ukradený přístroj v krabici sladkostí.
Do hry je zapletena jedna americká olympionička, hotelová pokojská, záhadný diplomat, střílí se, zaměňují se předměty, unáší se, uslyšíme mnohé čínské moudrosti, chvílemi se také sportuje (ve filmu jsou autentické záběry ze zahájení berlínské olympiády) a nakonec jsou praví viníci odhaleni. Vítězství Chanova syna v plavání na 100 metrů zakončuje celý příběh, čtrnáctý pro Warnera Olanda v této roli. Natáčení se ujal zkušený H. Bruce Humberstone a snahou bylo nijak nezmiňovat nacistický kontext této vrcholné sportovní akce. (Peabody)

(více)

Recenze (2)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Tento snímek není klasickou "who done it" detektivkou, ale spíš dobrodružným špionážním příběhem z Berlína v době olympiády. Sice zde není ani slovem zmíněn Hitler nebo jeho nacistická strana, ale hrozba války z filmu cítit tak trochu je (byť není nikde naznačeno, že by se na tom měli nějak podílet Němci). Řekl bych, že ze všech chanovek je tahle asi dějově nejnápaditější a nejakčnější, proto taky dávám tomuhle Chanovi jako prvnímu čtyři hvězdičky :-) Ve snímku jsou využívány archivní záběry z olympiády v Berlíně. Při úvodním ceremoniálu při zapalování pochodně je možné si všimnout zdvižených pravicí přihlížejících :-) ()

Horak 

všechny recenze uživatele

Jemne brakove dobrodruzstvi roztomile nablble figurky Charlieho Chana z policejniho oddeleni Honolulu, ktery se vydava patrat po ukradenem vynalezu az do Berlina, kde zrovna probihaji Olympijske hry. Cestuje se tu lodi, Hindeburgem, hydroplany, hemzi se to spiony a predevsim se nam od Charlieho dostane mnoho cinske moudrosti v podobe nesrozumitelnych cinskych uslovi. Nastesti je pritomna prevelice vykonna a dukladna berlinska policiie, ktera Charliemu nejdenou vytahne trn z paty. ()

Reklama

Reklama