Reklama

Reklama

Spolu s tebou

  • Čína He ni zai yi qi (více)
Trailer

Film je směsicí orientálního a západního vyprávění a přináší nádherný, citový a silně lidský kinematografický prožitek. Liu Cheng je obyčejný člověk, který žije již řadu let v malém městě v jižní Číně a pracuje jako kuchař, a to spolu se svým synem – mimořádně talentovaným houslistou. Otec zajistí synovi kvalitního učitele v Pekingu, ale život v hlavním městě je pro oba nesnesitelný. Liu Cheng se vrací domů a syn se vzdává možnosti zúčastnit se mezinárodní soutěže – raději spěchá na nádraží rozloučit se s otcem a vyjádřit mu nejhlubší vděk a lásku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Naozaj by sa čínska kinematografia nezaobišla bez tých šialených grimás a prazvláštneho zmyslu pre "humor"? Medzi mnou a východoázijskou kinematografiou je akoby celý vesmír, ja im proste nedokážem uveriť, že sú schopní akéhokoľvek citu. Vnímam tých ľudí ako stroje, ktoré sú schopné komunikovať len medzi sebou navzájom, ale smerom k "západnému" svetu a civilizácii veru nie. Mimozemšťania sú mi bližší. To nezmenila ani západná klasická hudba v tomto filme. ()

sinom 

všechny recenze uživatele

Pekne. Tento film som zhliadol na tom festivale(festivaliku) cinskych filmov v podstate hned za filmom Horská hlídka a moj dokonaly zazitok s filmoveho vecera sa naplnil. (akurat ten posledny zaber si mohol Kaige Chen odpustit. **** lebo hlidka na mne vo mne zanechala hlbsi "šrám"...dnes idem na Cestu domů,tak uvidime... ()

Reklama

Jossie 

všechny recenze uživatele

Talentovaný třináctiletý houslista má vzácný dar získat si srdce lidí nejen svou geniální hrou, ale i povahou a tak velmi zvláštní trojka lidí: jeho nevlastní otec, mladá krásná sousedka, která se živí vyhledáváním společnosti bohatých pánů a zanedbaný učitel hudby, nejen dělají co můžou pro chlapcovo úspěch, ale dokonce zlepší svůj vlastní život. Pro mně osobně jsou to čisté 4* za velmi sympatické herce a nádhernou hru na housle. ()

Jacek 

všechny recenze uživatele

Velmi sladké a vypravěčsky nepříliš konzistentní - příběh třináctiletého houslisty, který se svým "balíkovským" otcem přichází do Pekingu, aby tu našel učitele hudby a naplnil tak tatíkův sen. Výsledkem je slzavé drama o vztahu otce a synka, který nesmí být narušen touhou po kariéře... V zásadě banální snímek, balancující na hraně komedie a slzopudu. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá hudobne ladená dráma. Má dosť dobrý príbeh o chlapcovi, ktorý je perfektný v hre na husliach a jeho otec aj napriek tomu, že finančne na tom nie sú až tak dobre chce urobiť všetko preto, aby sa chlapec presadil a preto sa presťahujú do Pekingu, aby mu zaistil najlepšie možné podmienky a tu si nachádza aj nových priateľov. Lenže nové podmienky a odlišný pohľad na celú situáciu ich postupne odcudzuj. Spracovanie je celkom slušné, síce tu celkovo po celý čas cítiť, že sa z toho dalo získať ešte o niečo viac, ale aj tak si nemôžem moc sťažovať. Paradoxne najmenej zaujímavý je práve samotný vzťah medzi otcom a synom, ktorý mi celkovo prišiel tak vlažne podaný, úplne bez náboja, ale našťastie to nie je ani rušivé a tak ani ich spoločné scény ma nenudili a pár sa predsa len aj vydarí. Omnoho viac si ma získalo priateľstvo medzi chlapcom a jeho sympatickou susedkou, ktorá má navyše problémy s partnerom a všetky tieto situácie ma bavili najviac, chválim aj vloženie dvoch prakticky po všetkých stránkach úplne odlišných učiteľov, pričom jeden má viac priestoru v prvej a druhý zase v druhej polovici, k tomu samozrejme celá tá hudobná tématika, ktorú vždy rád vítam a tak je to taký príjemný zážitok. Čo sa týka hereckého obsadenia, prakticky všetky dôležité postavy mi prišli len tak priemerne obsadené a aj zahrané, ale zase to pôsobí tak reálnejšie a charakterovo mi už väčšina z nich sadla. Réžia a technická stránka mohli byť aj o dosť lepšie, vizuálna stránka je až príliš obyčajná, emócie takmer vôbec nefungujú, ale zase na ten nerušivý priemer to stačí. A chválim tie hudobné čísla, kvalitná hra na husle si ma vždy získa. Na podobnú tému som už videl viacero lepších filmov, ale ani Together nie je zlý, taký malý, príjemný film, ale skôr len na jedno, možno dve pozretia. 70% ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama