Reklama

Reklama

Lékořicová pizza je nadčasový příběh Alany Kaneové a Garyho Valentina, kteří vyrůstají, dospívají a zamilovávají se v údolí San Fernando v roce 1973. (Magic Box)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (170)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Licorice Pizza" je úplne pohodový film, ktorý ma bavilo sledovať. Síce by som mohol, že celú dobu film chodí okolo horúcej kaše. Buď z jednej alebo z druhej strany. A pôsobí to nekonečne. Na druhú stranu si hovorím, že tak to občas aj v živote chodí a nejako sa vnútorne nevieme pohnúť z vlastného miesta. Alebo si neustále nahovárame, že chceme niečo iné a podobne. Ale na druhú stranu sú tu vtipné momentky, ktoré filmu pomáhajú, hudba vo filme je excelentná, natočené je to fakt nádherne a herci tomu dali skutočne maximum. Pozeral som sa na našich oboch hlavných hrdinov a veril im asi úplne každý moment. Myslím si, že za taký môj osobný highlight ale asi považujem scénky s Bradleym Cooperom. Ten sa tu rozbehol asi ako nikdy. Úplný buvol v aréne. Lepšie to popísať neviem. Takže miestami ma to fakt nudilo a mal som pocit, že tápeme na mieste, no potom to prináša poctivú americkú zábavu. Vo výsledku som spokojný, ale mám pocit, že mohlo to byť celé podané o trošku zaujímavejšie, aby to ocenili aj trošku bežnejší diváci. Hodnotenie: B ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Má to atmosféru, skvělý cast a pár vtipných momentů (Bradley Cooper si to tady velice dává), ale jinak je to nesourodá směs historek o tom, jak spolu holka a kluk začínali randit. Jestli je tam nějaký přesah, úspěšně jsem ho minul. Možná pro amíky mají ty epizody s vodními postelemi a benzínovou krizí kouzlo jak pro nás bakelitový rádio ve Vyprávěj, ale za mě teda bohužel cool dobové detaily film neudrží. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Už predstava pizze so sladkého drievka mi prišla hnusne, ale to som nevedel, že do hlavných rolí nasadili také ohavy. Vážne, režisér sa musel orientovať na nejaký antiestetický dojem, inak si to neviem vysvetliť. Nepozerateľné a dejovo nudné, čo umocňuje aj fakt, že tá nuda sa ťahá cez dve hodiny. Aspoň atmosféra rokov sedemdesiatych sa podarila. Vyprahnutý film, ktorý nemá čo povedať. ()

Mikarda 

všechny recenze uživatele

"I knew it! I knew that was what you were thinking. You’re always thinking things, you thinker. You thinker! You think things!". Příjemné herecké obsazení, ale jak tu padlo víckrát, je to vlastně film o ničem, což by vlastně ani tak nevadilo, ale nezanechal ve mně žádný hlubší dojem, tedy váhání mezi třemi a čtyřmi šlo dolů. ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Do strhující dramatičnosti a osudovosti některých předchozích Andersonových filmů má tahle prosluněná romance o dospívání velmi daleko. Namísto toho nabízí zabíhavé vyprávění v duchu mladých, nesoustředěných životů. Lékořicová pizza nechutná hned po prvním kousnutí, ale časem se dá projíst k příjemnému nasycení. Více zde. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Název filmu Lékořicová Pizza (Licorice Pizza) odkazuje na slangový název pro vinylové (gramofonové) desky. (UhLee)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Kalifornia. (MikaelSVK)

Související novinky

Nominace na Oscara zveřejněny!

Nominace na Oscara zveřejněny!

08.02.2022

Jedna z nejvýraznějších hollywoodských ceremonií roku, tedy předávání prestižních Oscarů, se pomalu ale jistě blíží a dnes ve 14:18 místního času začal přímý přenos vyhlašování kompletních nominací… (více)

Krásné Vánoce a PF 2022!

Krásné Vánoce a PF 2022!

24.12.2021

Přestože bylo letos velkých filmů obecně méně, protože kina začali otvírat až na konci května a Tomu Cruisovi se ještě nechtělo riskovat s Mission: Impossible 7 a Top Gunem, dočkali jsme se několika… (více)

79. Zlaté glóby - nominace

79. Zlaté glóby - nominace

13.12.2021

Dnes odpoledne byl zveřejněn kompletní seznam nominací pro 79. ročník Zlatých glóbů, které každoročně uděluje Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu (HFPA). Předávání cen se má uskutečnit 9.… (více)

Ridleyho Gucci boduje mezi dramaty

Ridleyho Gucci boduje mezi dramaty

28.11.2021

Kriminální drama Klan Gucci režiséra Ridleyho Scotta (Gladiátor, Poslední souboj) má za sebou první víkend v kinech, a byť prozatímních 21,8 milionů dolarů v rámci prvních pěti dní z USA není ve… (více)

Reklama

Reklama