Reklama

Reklama

Lékořicová pizza je nadčasový příběh Alany Kaneové a Garyho Valentina, kteří vyrůstají, dospívají a zamilovávají se v údolí San Fernando v roce 1973. (Magic Box)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (170)

claudel 

všechny recenze uživatele

Paul Thomas Anderson pro mě bude asi navždy tříhvězdičkovým režisérem. Jeho styl neodpovídá mým preferencím a tomu, co mám rád. Na druhou stranu v tomto konkrétním případě kromě označení snímku za zvláštní bych vyzdvihl velmi přesné vystižení dobové atmosféry umocněné hudební složkou, pěknou kameru a bizarní humor. Ústřední duo mi nesedlo, i když chápu směřování autora, že nechtěl film obsadit plakátovou herečkou a hercem. Tak snad mě někdy posadí nějaký počin pana Andersona na zadek... ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Příjemně odpočinkový a hezky natočený film o ničem. PTA se opět vrací do dob svého dětství... a já po Inherent Vice opět dumám jak moc u toho vlastně chci být. 70s v Americe byly zjevně fajn, bylo permanentně léto, holky nenosily podprsenky, a příležitosti byly na každém rohu... ale asi to byla doba i dost povrchní, když nic co z ní Anderson ukazuje nedokáže a ani nechce tnout trochu víc do živého.  Dokonce i když nakousne bolestivý život gayů v té ještě nepříliš woke době, tak i to jen jako z půlky komediální intermezzo na pár minut. Prý pro něj bylo velkou inspirací American Graffiti, a přiblížit se tomuto filmu se mu povedlo tedy na výbornou... jenže to není moc velká výhra, když i onen Lucasův poslední film před Star Wars mě docela nudil. PTA film ušil na míru zpěvačce pro kterou roky točí videoklipy a synovi svého dvorního herce Philip Seymoura Hoffmana, vedle nich dal skvělé role Bradley Cooperovi a Seanu Pennovi, a je to od něj hrozně sympatické... no ale stejně doufám že příště nebude jen hladit, ale zase natočí něco co bude nekompromisně rvát koule jako Phantom Thread a Až na krev. 7/10 ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Další z Andersonových snímků vyprávějících o komplikovaných postavách, kterým přizpůsobuje svoji optiku vnímání. Pokud nejste schopní již vyvinout vůči filmu potřebnou empatii (třeba i za hranici vašich sympatií), absolutně nepochopíte, co po vás chce a pravděpodobně vás bude film šíleně iritovat. Ale pro vás naštěstí existujou ty ostatní filmy. ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Má to atmosféru, skvělý cast a pár vtipných momentů (Bradley Cooper si to tady velice dává), ale jinak je to nesourodá směs historek o tom, jak spolu holka a kluk začínali randit. Jestli je tam nějaký přesah, úspěšně jsem ho minul. Možná pro amíky mají ty epizody s vodními postelemi a benzínovou krizí kouzlo jak pro nás bakelitový rádio ve Vyprávěj, ale za mě teda bohužel cool dobové detaily film neudrží. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Film vam otevre nostalgii vlastniho mladi. Je radostny a lehky. Jeho nazev je podle obchodu v Kalifornii, ale San Fernando je v Ohiu? Jsou zde sny a ztraty, zakruty, ktere jsou obcas dnes aktualni. Chudal zidovsky hoch celi dotazu matky divky "Jak sakra vypada tvuj penis?". Skoda ze svet 70.let v USA nenavratne zmizel a kvuli male porodnosti techto prumernych stredostavovskych rodin s jednim ditetem a masivnimu prilivu pristehovalcu z celeho sveta ,promichanim vse moznych ras. Dnes je tu zcela jina, rozdelena Amerika s kulturni valkou.  Dve hlavni postavy jsou hudebnice Alana Haim a Cooper Hoffman a pro oba je to filmova premiera. Jsou pozoruhodni. Ale je to jako jako fotit mesic. Je majestatni, ale prenest ho na fotograficky papir byva plytke. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Kalifornia. (MikaelSVK)

Související novinky

Nominace na Oscara zveřejněny!

Nominace na Oscara zveřejněny!

08.02.2022

Jedna z nejvýraznějších hollywoodských ceremonií roku, tedy předávání prestižních Oscarů, se pomalu ale jistě blíží a dnes ve 14:18 místního času začal přímý přenos vyhlašování kompletních nominací… (více)

Krásné Vánoce a PF 2022!

Krásné Vánoce a PF 2022!

24.12.2021

Přestože bylo letos velkých filmů obecně méně, protože kina začali otvírat až na konci května a Tomu Cruisovi se ještě nechtělo riskovat s Mission: Impossible 7 a Top Gunem, dočkali jsme se několika… (více)

79. Zlaté glóby - nominace

79. Zlaté glóby - nominace

13.12.2021

Dnes odpoledne byl zveřejněn kompletní seznam nominací pro 79. ročník Zlatých glóbů, které každoročně uděluje Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu (HFPA). Předávání cen se má uskutečnit 9.… (více)

Ridleyho Gucci boduje mezi dramaty

Ridleyho Gucci boduje mezi dramaty

28.11.2021

Kriminální drama Klan Gucci režiséra Ridleyho Scotta (Gladiátor, Poslední souboj) má za sebou první víkend v kinech, a byť prozatímních 21,8 milionů dolarů v rámci prvních pěti dní z USA není ve… (více)

Reklama

Reklama