Reklama

Reklama

Courage the Cowardly Dog

(seriál)
Animovaný / Komedie / Rodinný / Sci-Fi
USA, (1999–2002), 19 h 48 min (Minutáž: 22–23 min)

Tvůrci:

John Dilworth

Režie:

John Dilworth

Hrají:

Marty Grabstein, Thea White, Peter Fernandez, Simon Prebble, Paul Schoeffler, Mary Testa, John Dilworth, Ron McLarty, Chuck Montgomery, Dennis Predovic (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(52)

Courage byl ještě štěňátko, když na návštěvě u veterináře viděl naposledy své psí rodiče. Skončil na ulici, kde ho našla paní Muriel Bagge. Vzala si ho do svého domu uprostřed Ničeho v Kansasu, kde bydlí se svým hrubým a mrzutým manželem Eustacem, který Courage pokládá jen za hloupého psa, což rozhodně není pravda. Vždy když je Courage na hlídce, stávají se uprostřed Ničeho strašidelné a hrůzu nahánějící paranormální události. I když se asi jedná o nejzbabělejšího psa na světě, je Courage vždy připraven zachránit svou paničku Muriel a nakopat zadek nějakému neřádovi, monstru, příšeře, mimozemšťanovi nebo zombie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (65)

LegendarySK 

všechny recenze uživatele

Ako malý som sa toho moc nebál,ale ak si pozriem nejakú epizódu teraz,často mi behá mráz po chrbte.Niekedy sa mi až rozum zastavuje čo boli tvorcovia schopný dať do niektorých epizód(Return the slab,You're not perfect) Každá epizóda mala niečo do seba.Postavy len tak nezabudnete(Muriel,Eustace,Courage),animácia má niečo do seba a "hororový" aspekt tomu všetkému dodáva na hodnote. ()

Bila_pani 

všechny recenze uživatele

Stupid dog! You make me look bad. Tenhle seriál zbožňuju a mohla bych se na něj dívat furt. Úžasná směsice černého humoru, divných zrůd a skvělé animace. Jako téměř dospělé mi to přijde o dost divnější a "schízoidnější" než jako dítěti, ale tím líp! Moje nejoblíbenější záporná postava je stejně kocour Katz z prvního dílu. I wish you hadn't done that. A ještě ta hudba k tomu... proč tak skvělý seriál už CN nevysílá, to mi mozek nebere. ()

Reklama

MartyMcFly89 

všechny recenze uživatele

Dnes jsem na nějakém jiném animáku kritizoval bezútěsnou atmosféru. No, na více z nich. Tohle je opravdu izolovaná a děsivá kulisa. Ale překvapivě se mi to líbí. Musí se prostě dobře zpracovat a výsledek se dostaví. Příběhy jsou tak šílené, že jsou až výborné. Zkuste si to někde najít, podívat se na youtube, nebo chytit na Cartoonu, uvidíte, jak je to různorodé a prostě ... nemám slov, je to skvělé. STUPID DOG!! ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Eustace je nerudný starý dědek, cholerik, zlostný bručoun. Jeho manželka Muriel je laskavá domácí hospodyně. Žijí spolu na farmě uprostřed pustiny (doslova nowhere), kde široko daleko od domu není nic, ani strom, ani kámen. Prostě nic. V okolí domu je jen kůlna, větrné kolo a starý náklaďák, který občas Eustace používá když někam jede. Mají psa Courage, kterého Muriel miluje a naopak Eustice nesnáší. Myslí si o něm že je stupidní. Na dům každou chvíli útočí různé příšery a strašidla a právě Courage, neuvěřitelný strašpytel, musí situaci vždycky vyřešit. Výborný černý humor, velice zdařilá kresba a počítačová animace, společně se skvělým dabingem a atmosférickou hudbou dělají z tohoto seriálu vynikající podívanou. Mám všechny díly, ale epizody z posledních dvou řad už jsou o něco slabší, stále však nadprůměrné. Snad nejhnusnější zápletka: Eustace zmutuje v obrovské plesnivé chodidlo, které má navíc gangsterské sklony a vykrádá banky. Ke všemu ještě má jako rukojmí Muriel. Zoufalý Courage se snaží na internetu (na půdě domu je počítač s připojením na net) najít způsob, jak Eustaceho vyléčit. No a odpověď je, že jediný lék na tu hnusnou haksnu plnou kuřích ok je... psí jazyk. OMG, to MUSÍTE vidět! ()

Kaori 

všechny recenze uživatele

Ach jo, to teda byly časy, když jsme měli Cartoon Network. Tolik černého humoru, tolik napětí, tolik zábavy, tolik strachu, tolik příhod, které jsou natolik originální, až vám z toho půjde hlava kolem, tolik divných a šokujících postav. Courage the Cowardly dog vás chytne ihned u prvního dílu a pak budete celý den čučet do počítače a těšit se na další a další díly. Pak i hudba, která přesně určuje, jak se máte cítit (viz díl s rozbitou přehradou, když si jdou Eustice a Muriel zaplavat). Já jsem se na něj dívala tak před 8 lety, ale pamatuji si asi tucet epizod. Kvůli angličtině jsem sice rozuměla jenom málo věcem, ale vždy jsem se usmála u hlášky STUPID DOG! Je mi moc líto, že to bezzstarostné každodenní vysedávání u televize muselo skončit. Díkybohu za internet. Originálnější animovaný seriál nehledejte. Když existuje Courage, je to zbytečné. Do Top 200 POVINNĚ. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (7)

  • Když Courage společně s ostatními vstoupí do motelu, můžeme si všimnout v knize hostů jména John Dilworth. John Dilworth je autorem této epizody. (Kubaaa97)
  • Courage-ove dialógy sa po prvej sérii výrazne skrátili, a to preto, že tvorcovia na Cartoon Network si mysleli, že Courage hovoril príliš veľa a chceli, aby jeho dialóg bol skrátený. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama