Reklama

Reklama

Courage the Cowardly Dog

(seriál)
Animovaný / Komedie / Rodinný / Sci-Fi
USA, (1999–2002), 19 h 48 min (Minutáž: 22–23 min)

Tvůrci:

John Dilworth

Režie:

John Dilworth

Hrají:

Marty Grabstein, Thea White, Peter Fernandez, Simon Prebble, Paul Schoeffler, Mary Testa, John Dilworth, Ron McLarty, Chuck Montgomery, Dennis Predovic (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(52)

Courage byl ještě štěňátko, když na návštěvě u veterináře viděl naposledy své psí rodiče. Skončil na ulici, kde ho našla paní Muriel Bagge. Vzala si ho do svého domu uprostřed Ničeho v Kansasu, kde bydlí se svým hrubým a mrzutým manželem Eustacem, který Courage pokládá jen za hloupého psa, což rozhodně není pravda. Vždy když je Courage na hlídce, stávají se uprostřed Ničeho strašidelné a hrůzu nahánějící paranormální události. I když se asi jedná o nejzbabělejšího psa na světě, je Courage vždy připraven zachránit svou paničku Muriel a nakopat zadek nějakému neřádovi, monstru, příšeře, mimozemšťanovi nebo zombie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (65)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál studia Cartoon Network sice není na jedno zhlédnutí, ale tak nějak jsem se postupem času „prokousal“ až k poslední epizodě. Já už jsem trošku starší kousek, takže v dětství mne tohle minulo, ale ze zvědavosti a hlavně díky vysokému hodnocení, jsem se na růžového bojácného psíka přece jenom podíval. No a musím uznat, že to má opravdu něco do sebe. Courage ač velký strašpytel který se bojí snad úplně všeho, se dokáže hecnout a jakmile se ocitnou jeho páníčci v ohrožení a jde „neohroženě“ (politý smrtelným potem) zachraňovat – navíc ten černý humor taky nebyl vůbec špatný – stejně jako ten protivný děda.70% ()

LegendarySK 

všechny recenze uživatele

Ako malý som sa toho moc nebál,ale ak si pozriem nejakú epizódu teraz,často mi behá mráz po chrbte.Niekedy sa mi až rozum zastavuje čo boli tvorcovia schopný dať do niektorých epizód(Return the slab,You're not perfect) Každá epizóda mala niečo do seba.Postavy len tak nezabudnete(Muriel,Eustace,Courage),animácia má niečo do seba a "hororový" aspekt tomu všetkému dodáva na hodnote. ()

Reklama

MrBrightside 

všechny recenze uživatele

Jednoznačne klenot starého Cartoon Networku. Nebyť nesmrteľných Tom a Jerry, bol by Courage to najlepšie, čo vysielali. Také kvantá čierneho humoru v programe pre deti sa len tak nevidia a aj keď v dobách minulých som nad tým presedela hodiny (jediné, čo som rozumela bolo "Stupid dog!" ), teraz si to užívam ešte viac ako vtedy a miestami sa aj čudujem, ako som to mohla ako sedemročná pozerať a potom v noci kľudne spať. "How to die in 1 easy step!" alebo "Eustace, will you stop that noise? You'll wake the neighbors." Najvtipnejší strašidelný a najstrašidelnejší vtipný kreslený seriál, aký poznám. Hej a ešte... "NAUGHTYYY!" ()

Koda 

všechny recenze uživatele

Ne nadarmo se říká, že pes je nejvěrnější přítel člověka a pomůže svému páníčkovi při každých problémech. A přesně tenhle pes, o kterém píšu, je páníčkem babči Muriel, která ho údajně našla někde ve škarpě. Muriel má nesmírně otravného manžela, který přímo toho psa doslova nesnáší. Tenhle seriál je dalším naštěstí velmi úspěšným, až přepáleným seriálem Jetixu (teď amerického Cartoon Network), u kterého moc logiky nehledejte. Nesnažte se přijít na to, kde najednou uvázaný strašpytel sehnal pilu, kladivo, jak se z něho stala příšera, když se něco snaží vysvětlit. Buďte v klidu, dejte si u toho plechovku piva, nebo rovnou 3 (to samozřejmě píšu jen dospělým! Děcka si dejte třeba Jupíka) a ponořte se k šíleným dílům tohoto seriálu, kdy se trvalý strašpytel snaží zachránit svoji paničku od nestvůr, zvířecích zlodějů, kteří kradou paničku, nebo drahé věci, či zachránit celý barák před vybuchnutím. Kolikrát se Courage svým běsněním a záchranou rozbije půlku domu, či se pokusí přes net zavolat pomoc, ale ten kompl mu stejně ustřelí palici random boxerkou, takže si moc nepomůže. Naštěstí u většině případů jeho strach a kuráž mu pomůže vyřešit problém i když to často skončí volným nedokončeným finishem. Tenhle seriál je ale skvělým příkladem pro výuku angličtiny, protože tato angličtina je doslova pochopitelná a i děti pochopí smysl toho, co se hlavní postavy snaží říci. Takže abych nebyl jenom upřímný a taky ze sebe udělal úplnýho vola, protože u tohoto seriálu to prostě není možné - TOHLE JE TEN NEJKRETÉNŠTĚJŠÍ A JEDEN Z NEJVTIPNĚJŠÍCH SERIÁLŮ, CO JSEM KDY VIDĚL. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Môj priateľ to splnil a dočkala som sa kerky. Courage mi na rameni zaspáva i vstáva. Ak si si predpozeral(a) pár horrákov, iste vieš, že sa celý ten bordel " Muriel / Eustace / Stupid dog točí kolem horrorov. Deravý zub nasadený do panoramatickej držky, prekrývajúcej zbytok telesnej hmoty- tak to je tá kerka. Absolútna fanyna. Boží cartoon de/generace. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (7)

  • Když Courage společně s ostatními vstoupí do motelu, můžeme si všimnout v knize hostů jména John Dilworth. John Dilworth je autorem této epizody. (Kubaaa97)
  • Courage-ove dialógy sa po prvej sérii výrazne skrátili, a to preto, že tvorcovia na Cartoon Network si mysleli, že Courage hovoril príliš veľa a chceli, aby jeho dialóg bol skrátený. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama