Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zlou Eufrozínu i s králem odnesli čerti do pekla, a tak se zdá, že Markýtce a Honzovi nic nebrání ve štěstí. Jenže v pekle se vychytralá princezna vlichotí do přízně Luciperovi, a když ho oblouzní, uteče i s králem pomocí sedmimílových bot. Spojí se s Brambasem, odhodlaná zbavit Honzu trůnu. Markýtce a Honzovi se v té době narodí synáček, radost mladých rodičů však netrvá dlouho. Honza odjede s kamarády na pomoc sousednímu králi, napadenému Brambasem, a do zámku se vloudí zlá Dora. Markýtce ukradne miminko, pustí je v košíku po vodě a sestru shodí ze skály. Dítě najdou dva čerti a vezmou ho s sebou do pekla, kde se brzy stane miláčkem všech, dokonce i samotného Lucipera. Štěstí v neštěstí přeje i Markýtce. Zachrání se pádem do vody a v odlehlé jeskyni na břehu se skamarádí s dráčkem, kterého tu drží Eufrozína s Brambasem, aby z něj mohli vychovat mocnou zbraň proti nepřátelům. S jeho pomocí a pomocí dračice unikne ze spárů Eufrozíny a spěchá zachránit Honzu, kterého Dora omámila nápojem zapomnění a snaží se za něj provdat. (TV Nova)

(více)

Recenze (353)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Slabé a velmi nepovedené pokračování lidové pohádky s ještě naivnějším námětem, scénářem a podivným režisérským výsledkem. Své diváky si snad najde, protože se přeci jedná hlavně o pohádku pro děti, byť o její kvalitě můžeme dlouho a zaníceně diskutovat a ohrnovat nad tím nos. Zápletka a průběh filmu je ještě naivnější, hloupější a méně logičtější než jsme doufali a uvěří mu snad jedině bezelstné děti. Ale snad přeci není vše jen špatně a jsou tu krásné záběry z půvabné Telče, hradu Gutštejn, Adršpašsko-Teplických skal, skansenu v Přerově nad Labem a kostela sv. Jana Křtitele v Kočově. Lidoví a populární vládci země Honza (Miroslav Šimůnek s hlasem Filipa Blažka) a velmi naivní Markýtka (půvabná tvářička Michaela Kuklová) musí překonávat další překážky a nástrahy, které jim připraví Markýtina nevlastní sestra Dora (solidní Dana Morávková), závistivá a žárlivá osoba. Dora přichází na královský zámek a hned začíná rozkazovat a vládnout a překvapivě jí všichni poslouchají. Kumuluje ve svých rukách nebývalou moc a takřka na dosah má splnění všech svých snů a přání, osud byl ale proti. Z dalších postav: dvojrole a zlomyslná hříčka Lucifer/Pánbůh (Karel Gott), dobrák od kosti v jakékoliv podobě, loupeživý král Brambas (Daniel Hůlka), ve spolupráci s rozmarnou princeznou Eufrozínou (solidní Sabina Laurinová) a jejím otcem (Vladimír Brabec), kteří chtějí dosáhnout svých dřívějších statků a postavení, Honzovi neúnavní společníci Kujbaba (Lukáš Vaculík), Hnipírek (Ivo Theimer) a Valihrach (Karel Liebl s hlasem Vlastimilem Zavřela), s problémy tří přání zlaté rybky, dvojice čertů (Václav Vydra a Rudolf Kubík), nahánějící hříšníky do pekla, Markýtina kmotřička (Miriam Kantorková), snažící se poučovat, a čarodějnice (Helena Růžičková). Být dítětem, tak se snad bavím. Takhle nastává pouze otázka: proč, proboha, toto muselo vzniknout? A nestydí se, alespoň trochu, pan režisér? ()

FireTight 

všechny recenze uživatele

V podstatě by stačilo zkopírovat komentář k filmu "Princezna ze mlejna 2", ani tohle pokračování další Troškovy pohádky nemělo vzniknout. Stejně jako svá kolegyně proti jedničce nefunguje, příběh působí podivně a nesouvisle, postavy už vás ničím nezajmou a na konci jste vlastně rádi, že už je konec. A ani ten Gotťák to nezachránil! Pohádky zkrátka nemají mít pokračování s dvojkami (trojkami, čtyřkami,...) za názvem, u nich to potom zkrátka dopadá přesně takhle. ()

Reklama

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

Už som tu raz napísal, že Zdeněk Troška je rozporuplná postavička československej filmovej tvorby. Režisér, ktorý má svoj charakteristický rukopis, ktorý však mnohým filmovým kritikom nesmierne vadí, ale na druhej strane si získal pomerne výrazné sympatie bežného, jednoduchého diváka. Ja som ku jeho tvorbe hodne zhovievavý, nezatracujem jeho snímky, vždy sa snažím im dať šancu a v kľude si ich pozriem. Väčšinou však zostanem sklamaný. Tak tomu bolo i v prípade rozprávky "Z pekla šťastie", ktorú pán Troška natočil v roku 1999. A keďže netrpím predsudkami voči tomuto filmárovi, tak som ochotný si pozrieť aj pokračovania jeho titulov, ktoré ma ničím nezaujali. Tým pádom som sa odhodlal si kuknúť "Z pekla šťastie 2" z roku 2001. No to bolo ešte horšie ako pôvodný jedno hviezdičkový film. Toto už bol fakt odpad! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Prý: nečum pořád na ty svoje horory a uděláme si hezký víkend. Čekal jsem pořádnou romantiku a ono ejhle, on se z toho stal víkend plný Trošky a těch jeho rádoby skvostných děl. Osobně mám od něho rád snad jen trilogii Slunce seno a první Kameňák. Zbytek už hraničí s podprůměrem a pokračování této pohádky už se samotným ODPADEM. Jediný důvod proč tomu nedám čistou nulu, je soundtrack jinak hrůza a děs. A „božský“ Kája tomu nasadil korunu… ()

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

V podstatě platí to samé co u jedničky - špatný střih pana Dalibora Lipského a místy otravné scény. Opět je zde však skvostná výprava, kostýmy a oproti jedičce excelentní hudba (píseň „Stála boží muka v poli," kterou nazpívala Michaela Kuklová je pro mě tou nejkrásnější pohádkovou písní). Drak je stejný jako v prvním díle, na české poměry hodně povedený. Sabina Laurinová a Vladimír Brabec jsou skvěle sehraní, Daniel Hůlka vůbec není tak špatný a Kuklovou jako herečku zbožnuji. Překvapila i Dana Morávková, která umí hrát spíš svým obličejem, jelikož hlasem nekutečně přehrává. Pohádka mého dětství a líbí se mi i teď! 75% ()

Galerie (12)

Zajímavosti (11)

  • Počas premiéry Z pekla štěstí (1999) Karel Gott predniesol prípitok na úspech filmu a povedal, že by si rád niekedy v takej rozprávke zahral. Jeho želanie sa splnilo hneď s druhým dielom. Bol rád, že si konečne zahrá niekoho iného než seba. Pekelné scény sa nakrúcali v polovici septembra iba v noci, keď bolo asi 0 °C, ale Karel Gott, čoby Lucifer, sa nesťažoval. (Zdroj: časopis Eurotelevízia) (krasomama)
  • Film navštívilo v kinech 334 858 diváků a vydělal 19 980 437 Kč. (Pumiiix)
  • Bylo natočeno 35 km filmu, 144 obrazů a 1200 záběrů. (M.B)

Související novinky

Zemřel zpěvák Karel Gott

Zemřel zpěvák Karel Gott

02.10.2019

Ve věku 80 let zemřel nejznámější a nejúspěšnější český zpěvák Karel Gott. Gott se na hudební scéně pohyboval od roku 1958, kdy se přihlásil do soutěže amatérských zpěváků. Právě tady započala jeho… (více)

Reklama

Reklama