Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zlou Eufrozínu i s králem odnesli čerti do pekla, a tak se zdá, že Markýtce a Honzovi nic nebrání ve štěstí. Jenže v pekle se vychytralá princezna vlichotí do přízně Luciperovi, a když ho oblouzní, uteče i s králem pomocí sedmimílových bot. Spojí se s Brambasem, odhodlaná zbavit Honzu trůnu. Markýtce a Honzovi se v té době narodí synáček, radost mladých rodičů však netrvá dlouho. Honza odjede s kamarády na pomoc sousednímu králi, napadenému Brambasem, a do zámku se vloudí zlá Dora. Markýtce ukradne miminko, pustí je v košíku po vodě a sestru shodí ze skály. Dítě najdou dva čerti a vezmou ho s sebou do pekla, kde se brzy stane miláčkem všech, dokonce i samotného Lucipera. Štěstí v neštěstí přeje i Markýtce. Zachrání se pádem do vody a v odlehlé jeskyni na břehu se skamarádí s dráčkem, kterého tu drží Eufrozína s Brambasem, aby z něj mohli vychovat mocnou zbraň proti nepřátelům. S jeho pomocí a pomocí dračice unikne ze spárů Eufrozíny a spěchá zachránit Honzu, kterého Dora omámila nápojem zapomnění a snaží se za něj provdat. (TV Nova)

(více)

Recenze (353)

swed 

všechny recenze uživatele

Už první díl nebyl žádný zázrak. Tohle pokračování je zbytečné a navíc je to strašná nuda. 3/10 ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že jednička byla lepší, ale mně Troškovy pohádky zas tolik nevadí. A Gott byl největší klad celého filmu, hlavně jako Bůh neměl chybu. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Nastavovaná kaše. Jednička docela dobrá, dvojka už je podprůměrná. Sice jsou tu nějaké nové prvky, které někdy i splní svůj účel a film osvěží, ale nevím, nevím, celkově se mi to opět moc nelíbí. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

....je to natočené strašne primitívne - ja viem ide o rozprávku,ale ti to režisér strašne prepálil......herci hrajú ako poslední ochotníci-také pišišlanie až ma z toho svrbela ...... Markýtka ,Honza,tí čerti na čele s V.Vydrom,ale hlavne ta kmotrička v podaní M.Kantorkovej to bolo ozaj na grc.........jedna hviezda len za snahu.... ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-1* Někdy je potřeba se kouknout i na nějaké hrůzy, abych si ještě uvědomil, že jsem v pořádku :-). Jedničku Z pekla štěstí jsem možná kdysi zahlédl z rychlíku, ale naštěstí není důležitá pro pochopení dvojky. Jde o typickou troškovinu, která je docela hezky udělaná – tím myslím kameru i kostýmy, ale co se týká příběhu a chování postav, tak je to blbost jak vyšitá. Je fakt, že pohádky natočené v poslední době se tomuto stylu blíží, ale přece jen se snaží o nějakou originalitu. Tady jde hlavně o poťouchlé pitvoření čertíků a předvádění herců-neherců u naivního děje. Ale nakonec hvězdičku mu ještě nechám, protože předškolním dětem se to může líbit, jelikož tam není pro ně nic závadné a vkus si ještě zkazit nemůžou ;-). Tak snad jsem se nezbláznil ;-) [ PŘÍBĚH: 0 /// SMYSL: X /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 0 (3*MAX) ] ()

maverick10 odpad!

všechny recenze uživatele

Tolik sladkosti, jsem nevidel ani na pouti, kdyz jsem stankari vyjedl cely stanek z cukrovou vatou. Tady to je o trosicku horsi, zde se mi totiz trosicku zvedal i kufr. ()

Diamant 

všechny recenze uživatele

Veľká škoda, že rozprávka je zavádzajúca ohľadom pekla a čertov, ktorých skôr predstavuje ako neškodných, milých, priateľských, pritom realita je taká, že sú našimi najväčšími nepriateľmi (aj keď, samozrejme, sa tak navonok tváriť nemusia). Nešťastným riešením bolo aj to, že Lucifera a Pána Boha hral ten istý herec. Podobne peklo je v skutočnosti nepredstaviteľná hrôza, no to v rozprávke je skôr na smiech. Naozaj škoda, lebo bez tohto bludu to mohla byť veľmi pekná rozprávka. Pochváliť treba napríklad veľmi vydarených drakov, aj záverečnú pieseň. Vo filme zaznela aj krásna myšlienka, že láska sa nedá kúpiť. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Ještě horší pokračování již tak dost špatné pohádky. "Bůh" do pekla nepatří, tzn. zpěváci nejsou prostě herci, ať jsou jako zpěváci sebelepší. Pohádka se vším dobrým i špatným, co Troška nabízí. Bohatá výprava, krásné exteriéry, ale na druhou stranu rozporuplné herecké obsazení, typická uječenost, bídné triky. Ve srovnání se současnou tvorbou se ale jedná o to lepší... ()

Langy10 

všechny recenze uživatele

ani na průměrnej film bych to nehodnotil, uz to zkazili. Meli nechat jenom jednicku... nebo aspon nejak nezkazit tuhle pohádku.. ()

C0r0ner odpad!

všechny recenze uživatele

Nikdy bych nevěřil, že by něco mohlo být horší, než Princezna ze mlejna 2, ale stalo se. Na druhou stranu je zase logické, že pokračování absolutní sračky nemohlo dopadnout dobře. A taky že ne. Stydím se, pokud tohle vidět kdokoli jiný, než Čech a řekl si, jací jsme nevkusní dementi. 0% ()

ic 

všechny recenze uživatele

Na tomto filmu je patrný dost divný trend zaměstnávat "celebrity" místo herců. Když se ve filmu na pár sekund objeví známá osobnost, pro někoho je to možná přínosem, ale mě to připadá jako pěkná blbost. Někteří herci jsou prostě dělaní na určité role a nikdy se moc neodkloní od svého hlavního zaměření. Kdežto některí se pro určité role prostě nehodí a nikdy ani hodit nemůžou, protože jsou prostě známí z jiného filmu, a člověk se spíše zasměje, když uvidí svého oblíbeného komediálního herce v hororu, i když byl záměr režiséra úplně opačný. Proto prostě tyhle profláknutý xichty ve filmech vidět nechci. Hodí se tak leda do trapných talkshow s Novotným, nebo tak něco. Stejný trend je vidět i třeba u Kameňáku 2, a kdopak nám ho režíroval? Taky Troška, no to je ale náhoda... ()

Související novinky

Zemřel zpěvák Karel Gott

Zemřel zpěvák Karel Gott

02.10.2019

Ve věku 80 let zemřel nejznámější a nejúspěšnější český zpěvák Karel Gott. Gott se na hudební scéně pohyboval od roku 1958, kdy se přihlásil do soutěže amatérských zpěváků. Právě tady započala jeho… (více)

Reklama

Reklama