Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zlou Eufrozínu i s králem odnesli čerti do pekla, a tak se zdá, že Markýtce a Honzovi nic nebrání ve štěstí. Jenže v pekle se vychytralá princezna vlichotí do přízně Luciperovi, a když ho oblouzní, uteče i s králem pomocí sedmimílových bot. Spojí se s Brambasem, odhodlaná zbavit Honzu trůnu. Markýtce a Honzovi se v té době narodí synáček, radost mladých rodičů však netrvá dlouho. Honza odjede s kamarády na pomoc sousednímu králi, napadenému Brambasem, a do zámku se vloudí zlá Dora. Markýtce ukradne miminko, pustí je v košíku po vodě a sestru shodí ze skály. Dítě najdou dva čerti a vezmou ho s sebou do pekla, kde se brzy stane miláčkem všech, dokonce i samotného Lucipera. Štěstí v neštěstí přeje i Markýtce. Zachrání se pádem do vody a v odlehlé jeskyni na břehu se skamarádí s dráčkem, kterého tu drží Eufrozína s Brambasem, aby z něj mohli vychovat mocnou zbraň proti nepřátelům. S jeho pomocí a pomocí dračice unikne ze spárů Eufrozíny a spěchá zachránit Honzu, kterého Dora omámila nápojem zapomnění a snaží se za něj provdat. (TV Nova)

(více)

Recenze (353)

Radim odpad!

všechny recenze uživatele

Spousta lidí v komentářích vyjadřuje svou averzi k Troškovi. Já ho beru - jeho filmy "Bota jménem Melichar" a "Slunce, seno a pár facek" mám moc rád. Ale toto ne, to je příšernost srovnatelná jen s "Byl jednou jeden polda 3". I když ani to ne, tam aspoň občas nějaká postava trochu zahrála. ()

Haymar 

všechny recenze uživatele

Při sledování Zdendových perel za posledních 15 let (naopak jeho "vidláckou" trilogii mám kupodivu dost rád - a nestydim se za to!) dostávám nekontrolovatelné záchvaty studu, trapnosti a zažívacích potíží... Z pekla štestí 2 je typické vrcholné dílko Mistra Trošky... A když už jsme u těc Mistrů, Ty - Karle, tohle už fakt nemáš zapotřebí! Jednu hvězdičku za hlasy Brabce a Vydry, při kterých si aspoň můžeme představovat Conneryho nebo Rhamese - alias Marceluse Wallace ()

Wishkah odpad!

všechny recenze uživatele

S veškerou úctou ke Karlu Gottovi je nutno přiznat, že z jeho ďábla by se strachy nerozplakalo ani miminko. Ale to není jediný přehmat. Dětinské dialogy, nudný příběh a ani náznak nějakého sympatického hrdiny. Hovadská pohádka, kterou budu před svými dětmi schovávat, abych jim nezkazil dětství ()

Xavi6 

všechny recenze uživatele

Na Trošku začínám být pomalu alergický. Nejenom, že jsi vždycky pokazí to co měl dobře rozjeté, ale on v tom pořád a pořád pokračuje. A nedá si říct a nedá! Prosím tě už toho nech a začni točit něco pořádnýho a nebo radši netoč už vůbec, stačilo to. ()

J*A*M*A*L odpad!

všechny recenze uživatele

Myslím si, že Zdeněk Troška by měl zůstat ve starých kolejí a natáčet jen komedie a nebo jiné žánry, ale už raději ne pohádky.Zlatým dřívějším padesátým, šedesátým, sedmdesátým a osmdesátým pohádkám se už asi nic nemůže srovnat a tohle dost možná jen kazí pověst našich docela dobrých pohádkách.Možná by tu bylo ještě řešení pro Trošku a to takové, že by se možná už ani vůbec k režii filmů nemusel vracet, myslím si, že kdyby skončil, tak by se země moc nepohnula možná vůbec ne.2% ()

Movie Gourmet odpad!

všechny recenze uživatele

Katastrofaaa!!! Jak do filmu přidali i Karla Gotta, tak tomu opravdu nasadili korunu - nejhorší Lucifer v historii filmu. Děj filmu je o ničem a ostatní herci vesměs taky. Kvarteto Laurinová, "major Zeman" Brabec, Morávková a Hůlka je vůbec nejhorší a bolí nejvíc. Verdikt: odpad! a 0 %. ()

gurmanik 

všechny recenze uživatele

Pohádky já hodnotím tak napůl ze současného a napůl z dětského pohledu, to prostě ani jinak nejde. Jako děcku se mi tohle dost líbilo, jednička byla lepší, ale tohle ušlo, 4*, teď to nebylo nic mnoho, ale té nostalgie jsem se nedokázal zbavit = 3* :-) ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Opakovaný vtip přestává být ... ne nejsem za každou cenu zaujatý vůči mistrovi Troškovi, ikdyž jsem alergický na jeho poznávací atributy jeho pohádek ( numero uno hysterická upištěnost jakože humor ), ale tahle pohádka žádný zázrak není - nejtragičtější je výkon Hůlky. Dám dvě hvězdy za bohaté obsazení, kameru a kostýmy. ()

Lilloos 

všechny recenze uživatele

153. nejhorší film, to nemyslíte vážně?! Na téhle pohádce jsem vyrůstala a ani teď v ní nevidím žádné chyby. Ba naopak, je jedním z mála dětských filmů, které si pouštím opravdu ráda a díky dramatické hudbě a komediálnímu pojetí ani chvilku nenudí. ()

Berry odpad!

všechny recenze uživatele

Troška na mě dělá už dlouho dojem bezradného skororežiséra. Tento film to potvrzuje pokaženým scénářem, ještě dementnějšími hereckými výkony a hlavně pěkně velkou trapárnou v podobě Karla Gotta... ()

strangercz 

všechny recenze uživatele

Na první díl mě babička do kina dotáhla jelikož to byl můj první film v kině byl sem z jeho hodnocením schovívavý ale co je moc to je moc. Tohle mělo zůstat v pekle ()

Související novinky

Zemřel zpěvák Karel Gott

Zemřel zpěvák Karel Gott

02.10.2019

Ve věku 80 let zemřel nejznámější a nejúspěšnější český zpěvák Karel Gott. Gott se na hudební scéně pohyboval od roku 1958, kdy se přihlásil do soutěže amatérských zpěváků. Právě tady započala jeho… (více)

Reklama

Reklama