Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zlou Eufrozínu i s králem odnesli čerti do pekla, a tak se zdá, že Markýtce a Honzovi nic nebrání ve štěstí. Jenže v pekle se vychytralá princezna vlichotí do přízně Luciperovi, a když ho oblouzní, uteče i s králem pomocí sedmimílových bot. Spojí se s Brambasem, odhodlaná zbavit Honzu trůnu. Markýtce a Honzovi se v té době narodí synáček, radost mladých rodičů však netrvá dlouho. Honza odjede s kamarády na pomoc sousednímu králi, napadenému Brambasem, a do zámku se vloudí zlá Dora. Markýtce ukradne miminko, pustí je v košíku po vodě a sestru shodí ze skály. Dítě najdou dva čerti a vezmou ho s sebou do pekla, kde se brzy stane miláčkem všech, dokonce i samotného Lucipera. Štěstí v neštěstí přeje i Markýtce. Zachrání se pádem do vody a v odlehlé jeskyni na břehu se skamarádí s dráčkem, kterého tu drží Eufrozína s Brambasem, aby z něj mohli vychovat mocnou zbraň proti nepřátelům. S jeho pomocí a pomocí dračice unikne ze spárů Eufrozíny a spěchá zachránit Honzu, kterého Dora omámila nápojem zapomnění a snaží se za něj provdat. (TV Nova)

(více)

Recenze (353)

easaque 

všechny recenze uživatele

-1* Někdy je potřeba se kouknout i na nějaké hrůzy, abych si ještě uvědomil, že jsem v pořádku :-). Jedničku Z pekla štěstí jsem možná kdysi zahlédl z rychlíku, ale naštěstí není důležitá pro pochopení dvojky. Jde o typickou troškovinu, která je docela hezky udělaná – tím myslím kameru i kostýmy, ale co se týká příběhu a chování postav, tak je to blbost jak vyšitá. Je fakt, že pohádky natočené v poslední době se tomuto stylu blíží, ale přece jen se snaží o nějakou originalitu. Tady jde hlavně o poťouchlé pitvoření čertíků a předvádění herců-neherců u naivního děje. Ale nakonec hvězdičku mu ještě nechám, protože předškolním dětem se to může líbit, jelikož tam není pro ně nic závadné a vkus si ještě zkazit nemůžou ;-). Tak snad jsem se nezbláznil ;-) [ PŘÍBĚH: 0 /// SMYSL: X /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 0 (3*MAX) ] ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Nastavování úspěchu za každou cenu nikdy nepřináší kvalitní díla. Pro malé děti možná zábavné (hlavně malý roztomilý dráček), ale scénář i herci už za moc nestojí. Korunu tomu všemu ovšem nasadil Karel Gott, který je opravdu jedním z nejhorších "herců", který kdy byl obsazen do filmu (může si podat ruku leda tak s Mariah Carey). ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Tak tohle už bylo vyloženě z Pekla neštěstí. Trapnost nad trapnost, které stlouká rakev dlouhým těžkými hřeby nejen obsazení (Hůlka, Gott), výkony herců (Laurinová,, Kuklová, Brabec) ale také podivně splácaný natahovaný scénář s trapnými dialogy a zcela nezvládnutá režie, která Troškovi hned v úvodu vyklouzla z rukou a už se mu ji nepodařilo chytit. Nemám averzi vůči Troškovi jako takovému, některé jeho starší věci se mi líbí, ale od druhého "sluncesena", kde je jasně patrný ten zlom (první polovina výborná druhá výrazně špatná), jsou jeho filmy čím dál horší a tohle utrpení bylo fakt pekelné. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Zoufalá rutina, navíc tak laciná... Velký troškář semlel do svého čertovského kotlíku spoustu ingrediencí, ale vyvařil jen šlem a břečku. Ale zase - do pekel - rovnou do odpadu tečou u mistra (a v tučudlácké šašské kinomatlografii vůbec) jinčí kameňáky... Nu a tak s troškou štěstí se to dalo usedět a až pak spláchnout... :-/ - - - P.S. Navíc - jestli jste to trumberové nepochopili, zásadní důvod, proč vznikla tahle pičohádka a zde její odvar v dvojce, je jediný - udělat vejvar a pumpnout novoidní blbouny o nějaké ty chechtáky. Prostě za hodně peněz trošku pískání. A všichni mají pocit, že to je ta >kultůra< či co... V tomhle zdá se je mistr Mistr... ;o) - - - - - (Poprvé značně nesoustředěně, leč v šťastném nadhledu a z pekla dobrém rozmaru viděno 12.8.2008 na novácké trdlovizi, komentář zde jako mnohý - 13.8.2008) ()

Jacinda odpad!

všechny recenze uživatele

ještě strašnější verze prvního dílu. V komentáři se nechci opakovat (Z pekla štěstí 1), ale být tím malým dráčkem, urvu Markýtce hlavu a udělám s ní něco moc ošklivého. Slova Markýtky: "Musíš mávat křídly haha, takhle haha" (a pobíhá po scéně a mává rukama) mě děsí ve spánku dodnes, stejně jako ubohá Markýtka osobně, která si v rozdělávání ohně nezadá v ničem s Bearem Gryllsem. Postava Daniela Hůlky je až k pláči trapná, Gott už vás jenom dorazí. Situaci jakžtakž zachraňují opět jen Honzovi přátelé a Václav vydra jako čert, ale i přesto nemůžu jinak než:ODPAD! ()

Galerie (12)

Zajímavosti (11)

  • Filmovalo se v Adršpašských skalách(jezero), na zámku Telč a hradu Gutštejn. (M.B)
  • Práva se prodala do 22 zemí. (M.B)
  • Na 1. MFF pro dětské filmy NADĚJE v Petrohradě (2003) získal snímek obě hlavní ceny festivalu - Grand prix a 1. cenu dětské poroty. (hippyman)

Související novinky

Zemřel zpěvák Karel Gott

Zemřel zpěvák Karel Gott

02.10.2019

Ve věku 80 let zemřel nejznámější a nejúspěšnější český zpěvák Karel Gott. Gott se na hudební scéně pohyboval od roku 1958, kdy se přihlásil do soutěže amatérských zpěváků. Právě tady započala jeho… (více)

Reklama

Reklama