Reklama

Reklama

Medvědín

(seriál)
Trailer 2
Švédsko, 2020, 4 h 37 min (Minutáž: 54–58 min)

Režie:

Peter Grönlund

Předloha:

Fredrik Backman (kniha)

Kamera:

Petrus Sjövik

Hudba:

Johan Testad

Hrají:

Aliette Opheim, Miriam Ingrid, Ulf Stenberg, Tobias Zilliacus, Oliver Dufaker, Otto Fahlgren, Mustapha Aarab, Anna Azcárate, Jimmy Backman (více)
(další profese)

Epizody(5)

Obsahy(1)

Městečko Medvědín pomalu ustupuje rozpínajícím se stromům, které jej obklopují. Petr, místní hrdina a někdejší hokejová hvězda, se vrací domů, aby zde sestavil juniorský tým a zajistil tak budoucnost města. Celý Medvědín vkládá veškerou naději do vítězství v juniorském mistrovství a zdejší chlapci se ocitají pod velkým tlakem. Když je hvězdný hráč týmu obviněn z ohavného činu, město zachvátí chaos, který ovlivní životy všech jeho obyvatel. Seriál Medvědín vypráví o naději, jež spojuje malou komunitu, o tajemstvích, která ji rozdělují, o odvaze jednotlivce postavit se zbytku skupiny a o důsledcích výchovy našich dětí. (HBO Europe)

(více)

Recenze (42)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Výborná, scenárovo pomerne uveriteľná krimoška, s hokejovým nádychom. No čo viac si môže zarytý fanúšik futbalu priať. Srandy bokom, “Medvedín” je skutočne vydarená záležitosť. Baví od úvodu až do záveru pričom jadro je taktiež dostatočne vyvážené natoľko, aby nenudilo. Rozuzlenie je skrátka realitou dnešnej doby .. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Klasického diváka, kterému Skandinávie lidsky nic neříká a severská kinematografie je jen jedna z mnoha, Medvědín moc nezaujme. Jako drama je to totiž naprosto průměrná, tisíckrát omýlená záležitost. Pro mě osobně to ale bylo podpořené právě atmosférou švédského maloměsta, což mě samo o sobě hodně bavilo a tak musím říct, že i když děj nic nového pod sluncem nenabídl, severská atmosféra tomu dodala tu čtvrtou hvězdičku, nad kterou jsem snad celý seriál rozmýšlel. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„TOHLE JE MEDVĚDÍN. KEVINA VŠICHNI ZBOŽŇUJOU. TÁTA HO TAKY ZBOŽŇUJE…“ /// Švédskej prdelákov s fabrikou a hokejem. Tím juniorským, páč chlapi stojej za hovno. Zjišťujeme kdo je kdo, hlavních postav není moc, takže je dost prostoru k jejich představení a postrádá to rychlejší tempo. Vono to má bejt hlavně dramaticky drsný. Co taky chcete od znásilnění… Takže by jeden doufal, že pak jako to nabere tu pravou dramatičnost… Nenabírá… Toho zmrda bych křápl klackem do koulí… ale sledování utrápený mladý holky mi extázi nenavozuje. Všechno to má celkem odhadnutelnej (a asi i logickej) vývoj. Vono v týhle švédský prdeli je to stejný jako v kterýkoliv jiný prdeli. Pravda a láska často prohrává se lží a nenávistí, takže mám celkem strach z toho, co si taková případná budoucí oběť z tohodle má odnýst. Obsah válcuje všechno vostatní. Na seriál toho není moc co vyprávět. A ani se o to nesnažej. Třeba takovej (sice je trošku o něčem jiným…) Hon toho dokázal za mnohem míň času říct mnohem víc. Tady podobnou laťku nese jen poslední díl. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2016 napsal Fredrik Backman, neznám. 2.) Chystám se nahlásit znásilnění (svoje). 3.) Ten náš blbeček umí jen hokej. 4.) Thx za titule „Helena Rejžková“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Bez té konečné tečky celkem uvěřitelné drama. Kdo za co může a do jaké míry a jak to ovlivní pohled okolí, obzvlášť když jde o mistrák. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Já knihy o Medědínu miluju a seriál není vůbec špatný. Klidně by mohli natočit další sérii, protože příběh nekončí. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Filmový formát by tomu seděl asi o něco více, Medvědín totiž trpí klasickým neduhem hromady současných seriálů, je v něm příliš mnoho zbytečné omáčky. První epizody jsou spíše seznamovací, vytvářejí interakci mezi jednotlivými postavami a uvádějí do děje, vysvětlují jak celá ta seriálová komunita funguje a snaží se, aby se dokázal divák do postav vcítit. To je ale zbytečné, protože v případě Medvědína se o žádné rafinované charaktery nejedná a celé to pozadí je krystalicky čisté a přehledné. Zlepšení přichází v posledních dvou epizodách, kde konečně začne děj pohánět konflikt a už to tedy není tak mrtvolné. V konečném důsledku je však Medvědín seriálem, který je sice řemeslně naprosto v pořádku, z hlediska vyprávění a postav se však o žádný zázrak nejedná. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Björnstad je typickým a pomalým severským sociálním dramatem, které valnou většinu běžných diváků nebude bavit. Ne proto, že by neměl kvality, ale protože se v něm toho na první pohled moc neděje. Já jsem si to však užíval. Navíc doporučuji, abyste si před zhlédnutím nečetli popisky nebo nepouštěli trailery. První dvě epizody se totiž vyvíjejí úplně jiným směrem, čímž posléze pořádně hnou žlučí každého, kdo si myslel cokoliv pozitivního. Všechno je to navíc zabalené v krásném švédském kabátku a pokud to člověku sedne, bude nadmíru spokojen. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Celkom pozerateľná miniséria, ktorá je určená skôr pre teenage skupinu, a ktorá na knihu zďaleka nemá. Škoda. 3,5* ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Pojednává se o aktuálně žhavých společenských kontroverzních tématech ve Švédsku, které si jako první v Evropě, možná i na světě odhlasovalo idelologii multikulturalismu. Jedna hlavní postava je imigrant a druhá homosexuál. Jsou v komunitě , kde se obyvatelé navzájem na půdě maloměsta znají, kde ještě nedorazil feminismus a existuje hierarchie. Hokejové prostředí slouží k vyvolávání nízkých pudů. Hrdinové chodí na párty, hrají hokej a baví se u rodinných večeří. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

O minulosti a jejích stínech v přítomnosti, o vině a svědomí, o hodnotách, o rodině a v neposlední řadě o hokeji. To vše v tom nejseverštějším městečku zasypaném tunami sněhu. Sice jsem čekal žánrově něco jiného, takže pokud do toho jdete s tím, že se jedná o krimi/thriller, budete zklamaní, ale jestli máte náladu na emotivní drama, je tohle ta správná volba. Líbilo. 80% ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

S klasickými severskými filmy to má společnou jen lokaci, jinak se to moc neliší od jiných seriálů. Prostředí hokeje může být trochu zajímavější (ač mě hokej vůbec nezajímá), přestože o ten zde nejde. Zahráno dobře, natočeno průměrně, dialogy často příšerné a spousta klišé. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Koniec to vytiahol nakoniec na solídne 4*, aj keď po druhej sérii sa objavili komentáre užívateľov ktorý to vzdali - a úplne ich chápem. Zlom totižto nastane práve v tretej sérii kde seriál dostáva úplne iný rozmer, podstatne lepšie sa pracuje s vývojom postáv a celé to je dobre spracované, aj keď tie zápasy teda neboli nič moc. A pochopiteľne nesmela chýbať fašistická liberálna urážka kresťanstva pri zábere keď si Kevinovi kamaráti idú vyrovnávať účtu s úbohým prisťahovalcom Ahmedom, Dokážete si predstaviť žeby Al-Jazira odvysielala náučný seriál pre teenagerov v ktorom zlí moslimovia kráčajú okolo židovskej synagógy nespravodlivo zmlátiť poctivého žida? Ani ja nie... ()

LND 

všechny recenze uživatele

Skvělá přehlídka charakterů v hokejovém prostředí a ukázka toho, jak jeden pošetilec dokáže udělat brutální dusno v celé komunitě. I když tady těžko říct, jestli je povedenější tatík nebo synátor. Příběh je dost mrazivý díky tomu, jak je realistický. Musím říct, že jsem týmu ani nefandil a přál jsem jim každou prohru, když jsou to takoví šašci a křiváci. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

knížku jsem nečetl,ačkoliv mám Backmana v pořadníku,takže nemám srovnání,nicméně seriál pěkně ukazuje co se stane s lidmi pokud jim někdo sáhne na jejich modlu (v tomhle případě vlastně na to jediné k čemu se upínají) a jak moc to může ovlivnit dění na malém městě.Místy poměrně dost nepříjemné,protože přesně takhle by se to v reálu mohlo stát a pak z toho není cesta ven...70% ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

tesil som sa na škandinávsku kriminálku. Škoda. Pozor toto neni kriminálka je to švédska dráma o morálke, správaní sa mladistvých a o spoločenských reakciách a náladách v malej komunite vidieckeho mestečka. Jedna pripomienka k scenáru. v Tatrách keď je v lese meter napadaného snehu medvede spia, ak to nebola vízia, tak vo Švédsku to asi neplatí. :) ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Nemôžem sa stotožniť s nápadom prekladať doslovne názvy miest. Prečo to nemohol zostať Björnstad? Medvědín či Medveďovo v slovenčine mi pripadá až urážka inteligencie diváka. Je pochopiteľné, pokiaľ sa prekladajú do angličtiny metropoly Londýn – London, Moskva – Moscow. Ale prečo takto hyzdiť názov švédskej dedinky? K samotnému miniseriálu: som si istá, že si nájde svojho nadšeného diváka a celkový dojem sa zhoduje z inými prípadmi zo severského prostredia – krajina ponorená do hmly korešponduje s životom ľudí – komunita, kde každý pozná každého, pomerne chladné vzťahy. Dej sa odohráva často na hokejovom štadióne a chlapci, ktorí si zahrali, korčuľovať vedia. Len príbeh bol pre mňa plochý, čitateľný, postavy sa nesprávali logicky a niektorých nás dvíhalo zo sedačky s chuťou dať pár faciek postavám na obrazovke. Včítane hlavnej hrdinky. Možno sa štýl tejto drámy bude páčiť skôr tínedžerom. Chýba tu posolstvo filmov, ktoré riešili podobný problém – obeť treba potrestať a odsúdiť, nie ľutovať a pomôcť (ako sme mali možnosť oceniť vo filmoch napr. Hon či Dogville). ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že je v seriálu hodně vidět led, hokejka a puk, nemohl tady hrát kdejakej dřevák. Toliko k první náplni seriálu a v té druhé se dočkáme náznaku zločinu uprostřed zmrzlého městečka kdesi v severním Švédsku. Celkově byl pro seriál ten zmrzlej svět dost důležitej, protože se povedlo vytvořit emotivní příběh, kde hokej je jen slupkou k pověsti města a temnější stránce vítězů. ()

Skeksis odpad!

všechny recenze uživatele

Hokejová nuda s debilnou zápletkou plnou nesympatických ľudí, ktorých by som najradšej vymlátila tou hokejkou po hlavách. Z tej kopy snehu, čo tam mali, mali radšej vyhlásiť súťaž v stavaní snehuliakov, ako hokejový zápas, a možno by sa na to pozeralo lepšie. ()

Reklama

Reklama