Reklama

Reklama

Unesená princezna

(TV film)
  • Německo Die Hexenprinzessin
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Tři zákeřné čarodějnice unesou princeznu Amalindis. Domnívají se, že mají na její život nárok, protože před lety pomohly královně s otěhotněním. Nebojácná princeznina sestra se jí ale vydává zachránit... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer

Recenze (16)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na tuto pohádku mě nalákaly fotografie zde na databázi, které upozorňují, že tady se ve velkém natáčelo po českých hradech a jejich zříceninách. No a výsledek nakonec vůbec nezklamal. Je totiž znát, že nejen my, ale i Němci trošičku inklinují k fantasy a i když se snaží po málu, ostatně jako my, docela jim to jde. Tu závěrečnou sáňkovací mega trapnou scénu si mohli odpustit, stejně tak i občasně vysloveně nepovedený soundtrack s moderními pop rockovými skladbami. Příběh ale byl hodně fajn a na Charlotte Krause se tu krásně koukalo. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Rozprávka, ktorá mi trošku prevedením pripomínala "Hviezdny prach" so zľavou. V hlavnej úlohe naozaj sympatické herečky i herci, ktorí až na pár momentov hrajú celkom obstojne. Veľký podiel na sympatickosti tejto rozprávky má najmä prostredie, ktoré využili na natáčanie. Efekty pôsobia dobre, napriek tomu, že si viem predstaviť, že sa nejednalo o veľkú časť budgetu, ktorý bol určený pre tento film. Pokiaľ  ste ale divák, ktorý videl niekoľko stoviek rozprávok, ačítal všelijaké fantasy knihy, príbeh vás nijako neprekvapí a pomerne rýchlo viete, čo sa za ďalších niekoľko minút na obrazovke udeje.  Najviac som bola pri sledovaní zaskočená výberom soundtracku, neviem, či pár-krát hudobný producent, či strihač, klikol o riadok nižšie, ale myslím, že sa to mohlo pokojne stať. Od epických orchestrálnych skladieb sa pár krát dostaneme k modernej pop-romantickej hudbe, ktorá sa veľmi často absolútne nehodí k tomu, čo sa vo filme odohráva. V každom prípade, jedna z lepších nemeckých rozprávok (ale pri titulkoch som si všimla, že na nej pracovalo veľa Čechov, tak možno preto). 60% ()

Reklama

E lan 

všechny recenze uživatele

Eine gute deutsche Märchen😉 Natočeno v ČR, to nás Čechy trochu potěší. Bohužel hezké herečky nezachrání trochu hloupoučký scénář a třešničkou na eintopfovém dortu je pak závěrečná zádová sáňkovací scéna. Bože, tohle může vymyslet jen … Ale celkově k Vánocům slušné koukání, to se tomuto dílku vzít nedá. ()

ZHODNOTITEL odpad!

všechny recenze uživatele

Podle závěrečných titulků to vypadá, že na tom pracovalo něco málo přes 30 lidí včetně hereckého obsazení. Obsazení, lokality, příběh a zpracování spíš odpovídá nějakému podprůměrnému fantasy seriálu z přelomu tisíciletí. Potom bych tam pochopil i toho černocha v hlavní roli. O pohádce bych moc nemluvil. Němci... ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Hned začátek filmu nás uvádí do obrazu. Princezna č. 1 vylézá v lese z bahnité louže, kde se skrývala, aby mohla vyplašit a pak pronásledovat divoké prase. Když se pěkně vyřádila, ještě se pomazlí s vlkem. Je sportovně založená, zjevně emancipovaná a klade důraz na těsné sepětí člověka s přírodou. Úpravou zevnějšku je typem ekologické aktivistky; takové lze v Evropě i dnes potkat na příslušných demonstracích. Dále: Na královský hrad přijíždí princ, který se má stát ženichem princezny č. 2. Princ je černoch nebo možná mulat. Každý přece ví, že na německém území odnepaměti existovala černošská království, takže multikulturalismus tam má hluboké historické kořeny a není žádným výmyslem neomarxismu, jak se někteří zpozdilí jedinci domnívají. Hlavně dětem je to třeba touto nenásilnou formou přiblížit. Po této ideologické úlitbě se rozběhne vlastní děj. Tři čarodějnice si činí nárok na princeznu č. 2, ale královna jim ji odmítá vydat s tím, že holka má před svatbou. Následně čarodějnice unesou princeznu č. 2. Její ženich a její sestra ji jdou vysvobodit atd. Celkový můj dojem z filmu je dost rozpačitý. Řekl bych, že to byla tak trochu zpatlanina, i když některé scény jsou dobré, jako třeba scéna v krčmě, kdy se černoch houpá na lustru jak opice a ekoložka mu předvede, že to dokáže také a navíc umí seskočit dolů saltem. Vždycky jsem oceňoval ženy, jež na sebe dovedou elegantně a nevtíravě upozornit. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama