Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Napětí, citové vztahy a dramatické zážitky, mají své místo v tomto snímku vedle vztahů peněz a lidských vášní. Toto vše najdete v našem snímku MODRÝ BLESK. (Video-Spoj)

Recenze (9)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Totálně zapomenutý akčně dobrodružný Australský osmdesátkový béčko z neokoukanýho prostředí na který jsem náhodou narazil. Ano je to úplně blbý jak už bylo v tý době u podobných filmů zvykem, ale když víte co od toho zhruba očekávat, tak se žádnýho zklamání nebojte. Jak už tu někteří píší tak dabing trochu stírá tu vtipnou složku v podání rozdílu mezi Americkou a Australskou Angličtinou, ale zase je nehorázně typicky nahláškovanej jak bylo v době vzniku u nás v první polovině devadesátých let zvykem. Sam Elliot jako hlavní hrdina je pak absolutní kliďas kterýho nevyvede z míry žádná situace a tak když mu někdo strčí hada do hotelovýho pokoje tak ho s lakonickým výrazem zastřelí a vyhodí za dveře do chodby před právě procházející novomanželský pár se slovy : tohle tady někdo zapomněl. Škoda, že po hodně svižný první půlce už ta druhá nemá takový drajv a taky je evidentní, že rozpočet nebyl kdovíjaký, ale drží to i démonický záporák Roberta Culpa v dostatečně slizkým dabingovým provedením od Přeučila. Ať nežeru ač je to film pro dneska asi už hodně okrajový publikum tak já mu tu bezproblémovou béčkovou trojku bez nějakýho většího uzardění udělím.55% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

I přes svou "televiznost" a minimální rozpočet se jedná o celkem slušnou dobrodružnou podívanou, která má v sobě všechny důležitého aspekty žánru. Drsňák s velkým kvérem, sličná žena po boku, partička padouchů za zády, atraktivní prostředí a pár akčních scén. Být vyšší rozpočet a schopnější režisér a mohla to být parádní podívaná. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Parádní a úplně neznámý akčňák, který má slušný drajv a spoustu akce. První hodinu tempo vůbec nepolevuje a střílí se ostošest. I když jde o televizní snímek, působí spíš jako levnější a poměrně zdařilá verze nějaké bondovky, k čemuž odkazují i závěrečné titulky. Sam Eliott v hlavní roli je neuvěřitelnej sekáč a i když je film k sehnání bohužel jen s dabingem, hlas Vladimíra Kratiny mu opravdu sedne. Celkově jde o totálně neznámý, ale o to lepší dobrodružný film, s opravdu pěknými záběry australské přírody. ()

krvavamera 

všechny recenze uživatele

parádní televizní béčko plné napětí. o dobrodružství tu není nouze, slovutný hlavní hrdina i nepřekonatelný záporák jsou sympaticky "malé ryby" (i když pošetka hlásá jinak), pročež se chovají na akční hrdiny nezvykle debilně (psychologický realismus?). nechybí lovestory a skvělý 80's feeling (který jako vždy dýchá především ze zvukové stopy). grády tomu dodává český dabing, který bohužel stírá rozdíly mezi americkou a australskou výslovností angličtiny, z které film v původním znění evidentně hodně těží. bohužel česká levná edice nabízí jen náš dabing, takže se divák může jen domýšlet a klepat si na čelo co těm hrdinům hrabe, když přece mluví všichni stejně. škoda. Australskej filmů u nás moc není, takže super aspoň za tenhle ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Takový obyčejný akční snímek bez typických svalnatých hrdinů. V hlavní roli - drahokam 'Modrý blesk'. Je velmi cenný a každý ho chce. No a tak zbraně mají zase co dělat. Dnes už osm desátková klasika bez bázně a hany. Nic zvláštního, nic náročného, nic překvapujícího. Ale za zhlédnutí stojí. ()

Reklama

Reklama