Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Za šest měsíců vzrostl počet obyvatel Cromwellu v Oklahomě z 500 na 10 000. To bylo tehdy, když město náhle zbohatlo díky objevené naftě a také v době, když ruku v ruce s hospodářským rozmachem přišel zločin. "Znáš mé jméno" je skutečný příběh Billa Tilgmana, soudce a někdejšího partnera legendárního Wyatta Earpa. Je to příběh z doby, kdy psanci dávali přednost pašování whiskey před kradením dobytka a krátké brokovnici před šestiranným koltem nízko u pasu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Příjemný a milý western, současně však trochu podivný až podezřelý. Ne s ohledem na příběh, ale na pojetí rolí, které se nejen liší od zažitého westernového schéma, ale neodpovídá ani jiným, skromnějším představám. Šerif Bill Tilgman, vymítač zla v rychle rostoucím městečku (obraz asi nejzajímavější), likviduje, s úsměvem na tváři a bez použití násilí, všechny ty nové gangstery, drugdealery a bootleggisty, nebo jak se všem těm novým outlaws říkalo. Tak jak kdysi zpíval i J.J. Cale: "If you're ever in Oklahoma / You better move around the law..." Dalším zajímavým obrazem a současně významným symbolem přesahujícím Ameriku jsou ropné věže (oil rig), které změnily paradigma doby, z rolníků se stali nádeníci (a ještě jen, pokud měli štěstí). Připomeňme si jednu z nejlepších skladeb Bruce Springsteena "The Ghost Of Tom Joad", rozvádějíc steinbeckovské téma: "Wherever somebody's fighting for a place to stand / Or a decent job or a helping hand"... Obrovská větrná kola (nikoli mlýny, jelikož nic nemelou) se nyní tyčí, podobně jako tehdejší ropné věže, jako symbol další změny paradigmatu. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Western se Samem Elliottem má už rovnou zajištěno dostatečné charisma a věrohodnost. Pořádně si ani nevybavím jediný výstřel a přitom jsem se ani chvíli nenudil. Dost ukecané, vztahové, ale stačí charisma hlavního hrdiny a krátká stopáž a divák se slušně zabaví. ()

Reklama

Reklama