Reklama

Reklama

Epizody(6)

10. srpna 2017 nastoupila mladá švédská novinářka Kim Wallová na palubu soukromé ponorky Nautilus vynálezce Petera Madsena, aby s ním udělala rozhovor. Když se ponorka následujícího dne nevrátila do kodaňského přístavu, byla prohlášena za nezvěstnou. Nautilus se na moři potopil, Peter Madsen byl vytažen z vody záchranáři a následně zadržen policií... Mrazivě autentická studie vyšetřování událostí na palubě ponorky z 10. na 11. srpna 2017 je nahlížena striktně skrze práci policejního oddělení vražd, námořnictva a dalších oddělení. Soustředěný, odhodlaný a nervy drásající boj za nalezení odpovědí v případu, který otřásl Skandinávií i zahraničními médii, přibližuje Tobias Lindholm především perspektivou postavy hlavního vyšetřovatele Jense Mollera. V hlavních rolích se představí přední severské hvězdy – Soren Malling, Pilou Asbaek či Pernilla Augustová. Pro Tobiase Lindholma je Případ: ponorka prvním seriálovým projektem v pozici showrunnera. Jako scénárista spolupracoval s Thomasem Vinterbergem na snímcích Hon či Chlast, v české distribuci silně zarezonoval i jeho celovečerní snímek Boj. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Arsenal83 k tomuto seriálu (7)

Případ: Ponorka (2020) 

Zvláštny a zaujímavý prípad, ktorý sa začína stratou podomácky zostrojonej ponorky prevážajúcej švédsku novinárku Kim Wall spolu s vynálezcom Petrom Madsenom. Pomalé severské tempo s výbornou atmosférou dáva tušiť, že sa to môže vyvinúť ktorýmkoľvek smerom. Záhada podľa skutočnej udalosti, o ktorej je lepšie nevedieť najprv nič a až potom si preštudovať prípad na internete, inak sa stráca to čaro. Je to samozrejme aj trochu ťažké, nakoľko prípad bol dosť medializovaný. Zachovaná je typická severská atmosféra pri vyšetrovaní kriminálok a v hlavných úlohách sa objavia herecké esá: Søren Malling a Pilou Asbæk. Ale inak sme už videli aj lepšie škandinávske kriminálky. ()

Den první (2020) (E01) 

Zvláštny a zaujímavý prípad, ktorý sa začína stratou podomácky zostrojonej ponorky prevážajúcej švédsku novinárku spolu s vynálezcom Petrom Madsenom. Pomalé severské tempo s výbornou atmosférou dáva tušiť, že sa to môže vyvinúť ktorýmkoľvek smerom. Záhada podľa skutočnej udalosti. ()

Fakta a předpoklady (2020) (E02) 

Prípad sa stále viac zamotáva, máme podozrivého ale nemáme väzbu na obeť. Novinári stále viac tlačia na vyšetrovateľa, aby niečo priniesol, lenže v tak zamotanom prípade zatiaľ nie je čo. Divácky aj naďalej pútavé. ()

Lov (2020) (E03) 

Priemernejšia časť, ktorá je akousi prípravou na to, čo príde, hoci máme už prvé fakty ohľadom vraždy. Novinárka je mŕtva a jej telo dopichané. Všetky rany ale vznikli až po smrti. Kam to smeruje? ()

1280 metrů (2020) (E04) 

Zatiaľ najlepšia časť, ktorá zamotáva príbeh ešte viac. Vycvičené psy vystopujú miesto, kde by sa mala nachádzať pozostatky, lenže potápači záhadne nenachádzajú nič. A záver šokuje vzhľadom na poznané. Šlo vôbec o vraždu? ()

Celý člověk (2020) (E05) 

Čriepky sa pomaly začínajú spájať, bolo aj na čase, veď sa blížime ku koncu. Podozrívého resp. páchateľa už máme, aj by sme ho chceli obviniť, ale stále nemáme najdôležitejšie - aká bola príčina smrti? ()

In dubio pre reo (2020) (E06) 

Na podanie žaloby je tu stále málo dôkazov, hoci páchateľ je v podstate jasný. Vyšetrovatelia sú tak v strese, pretože reálne hrozí, že psychopat si bude behať po slobode. ()

Reklama

Reklama