Reklama

Reklama

Stín v oblacích

  • Nový Zéland Shadow in the Cloud (více)
Trailer 1

Dôstojníčka letectva Maude Garrettová dostane v auguste 1943 za úlohu previezť prísne tajné dokumenty z Aucklandu na Novom Zélande na Samou. Na leteckej základni sa stane svedkom nevysvetliteľného zmiznutia pracovníka, ktorý odbavuje batožinu, keď sa jej zrazu záhadne stratí priamo pred očami. Posádka lietadla privíta novú pilotku posmešne a s nedôverou, veď žena v takej dôležitej funkcii bola v tom čase veľkou výnimkou. Maude si všimne záhadného tvora, ktorý sa drží na spodnej strane krídla bombardéra, čo väčšina posádky odmieta a neuverí tomu ani vo chvíli, keď ho tiež uvidí na vlastné oči. Po štarte musia piloti riešiť sériu nečakaných problémov, ktoré korunuje rádiová správa, podľa ktorej Maude Garretová v skutočnosti neexistuje. Maude sa prizná, že je vydatá a na palubu nastúpila pod svojím rodným menom. To však je len začiatok desivého príbehu. Z diaľky sa už blížia nepriateľské japonské stíhačky a na palube lietadla začína útočiť podivný tvor podobný kryse či gremlinovi. (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (148)

Kienast 

všechny recenze uživatele

Totální guláš, kde se ve dvou třetinách odehrává rozhlasová hra, kterou narušuje Gremlin, aby se pak film změnil v přepálené akční béčko. Pokud bych měl něco pochválit, tak je to rozhodně Chloë a zajímavý Gremlin, který mi ksichtem připomněl monstrum z Cloverfieldu. Zbytek už bylo ukázáno v traileru. ***Spoiler: Snad první film ve kterém hlavní hrdinka po zabití záporáka ... jde kojit :) **Konec spoileru**. 4/10 ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Bizarná pocta ženskému pokoleniu, ktoré slúžilo v americkej armáde s krásnou, no zrejme nie príliš inteligentnou (alebo bez ambícii, alebo “peknota” nestačí a chýba talent) - Grace Moretz. Keď niekto čľupne do takýchto sračiek, návrat k niečomu zmysluplnému bude naozaj náročný. Koniec koncov, opýtajte sa “Nykolasa Kejdža”, pričom najsmutnejšie je, že tento nevýrazný “Frodo v oblakoch”, vyznie horšie ako Majka z Gurunu. V konečnom dôsledku však musím naozaj uznať, že si nepamätám, kedy naposledy som sa tak nasmial, a tak v skratke k tejto zbytočnosti v dobe chudoby uvediem: absurdné, hlúpe, zbytočné, pukancové, no i tak v rámci žánru: NEDOSTATOČNÉ. P.S. Deti budú nadšené :) ()

Reklama

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Ta holka má smůlu na role že to není normální. Co říci k filmu. Posádku letadla tvoří dementi co mají k ženám tolik úcty jako k psovi od souseda, nikdo z nich neumí přemýšlet jiným způsobem než "já a jenom já a rozhodně mi do toho nebude kecat ženská" a samozřejmě jsou to tupé hovada kterým prostě nevěříte že umí zapnout kávovar natož řídit letadlo. Chloe je čím dál hezčí a pokud se někdy dostane k lepší roli pod nějakým kvalitním projektem, mám pocit že by dokázala zahrát cokoliv. Tady bohužel opět narazila na špatný scénář, režii, produkci a studio. Příběh je plný hloupých sexistických dialogů, nudy a trapnosti a závěr tomu dodal smutný pohled na Hit Girl jak se snaží z této postavy ještě někde zatnout drápek. Abych se přiznal půlku děje jsem netušil proč se dějí některé věci a ke konci jsem totálně vypnul, proto třeba netuším kdo a proč v tom příběhu hrál jakou roli. Chtěl bych dát jednu za Chloe, protože se alespoň snažila v téhle zoufalosti o nějaký herecký výkon ale je to fakt hrozný filmový "Déčkový" paskvil. Ale jo, tu jednu dám. Alespoň ta Chloe si ji zaslouží. ()

Milky. 

všechny recenze uživatele

Jestli vás nalákal trailer, vyserte se na to. Jakože film začíná fakt skvěle, mysteriózní začátek s přízrakem leteckého navaděče a uvolněnou hydraulikou, klaustrofobní střelecká věž, nedůvěra posádky, následně něco lezoucí na letadle. A ikdyž z toho bylo poznat, že asi nebyly prachy v rozpočtu, dost mě to bavilo. S následným detailem na hlavu šotka a odhalením obsahu zásilky se celý film zlomil a nejdřív se změnil v jakousi nepovedenou scifi akční grotesku, která nedávala moc smysl a zabil to úplně nesmyslný girl-power závěr. A hlavně, když je tam detailní záběr na dítě sající prso, aby byly moderní divačky nadšené. Jak se z toho dal udělat úplně skvělý komorní horor nebo alespoň drama, tak se z toho stala naprosto nesmyslná sračka. Ke konci vlastně vůbec nezáleželo na ničem, kdo umřel, kdo žije, kde je díra v okně (za letu), jakto, že věž visí jenom na jednom držáku a nikomu to nevadí, že si paninka šplhá po spodku letadla během letecké bitvy, že si pohazuje s životně důležitým "balíkem" jen tak z ruky do ruky vísíc pod letadlem, že nikoho (včetně režisérky) asi nezajímá, proč tam je dvoumetrový netopýr, který přežije postřelení, pád z půlkilometru a pak se nechá umlátit statečnou vojandou....a vlastně si nevzpomněli ani na ten přízrak navaděče. Asi to nemá cenu moc komentovat. První půlka za mě velmi slibná, skvělá atmosféra a soundtrack. Druhá půlka fantazie feministky na drogách. Je mi líto, že si bývalá hvězda z Kick Ass kurví kariéru takhle, ale co se dá dělat. Asi by měla vyhodit agenta. Takže první půlka 4*, pak odpad. Výsledek 1*. Naštěstí to bez titulků trvá jenom nějakou hoďku a čtvrt, takže o tolik života zase člověk nepřijde. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Vlastně ani nevím, proč sakra nedám Odpad!, který si tohle filmové dno zaslouží. První polovina mi každopádně připomněla též odstrašující odpadovou vzpomínku na Radcliffovu ,,onemanshow,, Beast of Burden, naštěstí zde se to ve druhé polovině filmu ale docela rozjede, i když na druhou stranu, nevím, jestli výraz Naštěstí, vzhledem k úrovni toho, co se tam rozjede, je úplně nejvhodněji zvolené slovo, jelikož je to prostě pořád strašná bída, a to ve všech ohledech. Neustále si každopádně říkám, jak to ve skutečnosti chtěli tvůrci původně opravdu pojmout, protože jako seriózní akční thriller to prostě nefunguje ani náhodou, a spíš to celé vyznívá jako romanticko-dramatická pohádka s naivně působící příšerkou, jejíž přítomnost místo hororových prvků tu budí akorát tak posměch, což ovšem platí i pro samotnou akci, která je též fakt vtipně naivní, a pak i veškeré postavy, které se snaží být vesměs tak vážné a dramaticky věrohodné, až působí naopak jen ryze trapně a vyloženě nepřesvědčivě. Co se pak týče celkové zápletky, to je také pěkná polízanice, k tomu tvůrci scénáře nepotřebovali příliš buněk a slečna/paní režisérka tu nudnost a tupost svou odvedenou prací pak už jen podtrhla, což vygradovalo v úplném závěru, kdy zřejmě ztratila poslední střípky soudnosti a naservírovala parodické zúčtování obřích rozměrů. Takže já zkrátka jen díky druhé, malinko záživnější polovině této podívané, tomu tedy ten Odpad! nedám, ale to nic nemění na tom, že je to opravdu vážně špatný film, který není skutečně potřeba vidět. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama