Reklama

Reklama

Láska je košer

  • Německo Kiss Me Kosher! (více)
Trailer

Obsahy(1)

Romantické drama Láska je košer překračuje všechny hranice. Když se dvě generace izraelských žen zamilují do Němky a Palestince, způsobí to pěkný chaos. Poté, co Maria přiletí z Německa do Tel Avivu a dorazí do bytu své milenky Shiry, díky jednomu malému nedorozumění ohledně mylně vyložené žádosti o ruku se obě vydají na romantickou cestu mýtických rozměrů. Po vzájemném setkání se obě jejich rodiny střetnou kvůli odlišně prožívané historické minulosti i zoufalým vyhlídkám na společnou budoucnost. Mezi druhým zamilovaným párem mezitím také zeje obrovská propast, kterou dokáže překlenout jen láska. Nyní je na řadě Berta, Shirina nezávislá a cynická babička, aby otestovala hranice lásky a zvládání konfliktů. Jaký je osud milenců, kteří se k sobě nehodí, ale přesto k sobě neodmyslitelně patří? (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

curil 

všechny recenze uživatele

"Láska je košer" ... anebo také alternativní název "Polib mě, než to vybuchne" (volně přeloženo). Není to moje sklenice dvacetileté jednosladové whisky, nemám rád podobná témata s lesbickou láskou a rasovými předsudky. Ale tento příběh dvou sympatických žen z rozdílných kultur je podán s laskavým humorem a všechny problémy s holocaustem a nenávistí jsou vyřešeny k prospěchu zamilovaných mladých žen. Otázkou je, na jak dlouho. Naštěstí konkrétní lesbická láska není na forhontu a více se film zabývá sociálními a náboženskými podmínkami, které jsou na překážku svobodné volbě rozhodnutí o svatbě. Sympatické herečky v hlavních rolích, ostatní role typově obsazené rovněž dobře. ()

keddy79 

všechny recenze uživatele

Náhodou, pro mne velké překvapení. Tvůrci v holkám postavili do cesty snad všechny palčivé otazky, co mohli. Od předsudků, kulturních rozdílu, přes co tvůj děda dělal za války až po náboženství jejich reprodukčních orgánů. Chybí tam už jen ekologie :D  A i když ony samy je všechny za problém nepovažují, tak od čeho je rodina, že ano.  Výborně jsem se bavila ()

Reklama

desade

všechny recenze uživatele

Nejde mi do hlavy, kto v Izraeli na takéto filmy chodí (v krajine, kde vám za propagáciu biblie na verejnosti dá policajtka pokutu). Snáď mladá generácia, ale doma sa s tým pravdepodobne nepriznajú. A kde to premietajú? V kóšer kinách? Snáď asi len na okupovaných, pardón "oslobodených" arabských územiach. Film okrem kontroverzných tém na seba viaže viacero paradoxov, preto ho radšej nehodnotím. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie, která řeší nejen homosexualitu, ale i odlišné národnosti a víru ve všech možných věkových kategoriích. Obě hlavní hrdinky jsou celkem sympatické, i když za Německou stranu bych brala někoho víc charismatičtějšího a holčičího. Ale chápu, že jedna z páru musí být za chlapa, ať chce nebo ne. Nicméně celkově je to super podívaná. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Nič v zlom, ale menej je niekedy viac. Neviem na čo bolo dobré kombinovať toľko kontroverzných tém: od LGBTI, cez liberalizmus, až po etnickú a náboženskú diverzity. Kľudne by stačilo vybrať si jednu tému, a tam sa poriadne vybúriť. Toto bolo maximálne prepálené a zbytočne pritiahnuté za vlasy. A pritom každá jedna z týchto tém mala samostatne pri trende tohto filmu potenciál na to, aby to bola kvalitná satira. No napokon sa to stratilo v tom pretlaku tém a v zbytočnom tlačení na pilu. Inak to nebolo vôbec zlé, aj satirický štýl humoru sa mi páčil, takže toto zbytočne film len diskvalifikovalo. Mimochodom, tá nemecká herečka čo hrala Mariu (t.j. Luise Wolfram) mi celý čas pripomínala Eddieho Redmaynea v The Danish Girl :D Napriek tým citeľným výhradám je to film na úrovni priemeru - čiže za 3*! ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama