Reklama

Reklama

Láska je košer

  • Německo Kiss Me Kosher! (více)
Trailer

Obsahy(1)

Romantické drama Láska je košer překračuje všechny hranice. Když se dvě generace izraelských žen zamilují do Němky a Palestince, způsobí to pěkný chaos. Poté, co Maria přiletí z Německa do Tel Avivu a dorazí do bytu své milenky Shiry, díky jednomu malému nedorozumění ohledně mylně vyložené žádosti o ruku se obě vydají na romantickou cestu mýtických rozměrů. Po vzájemném setkání se obě jejich rodiny střetnou kvůli odlišně prožívané historické minulosti i zoufalým vyhlídkám na společnou budoucnost. Mezi druhým zamilovaným párem mezitím také zeje obrovská propast, kterou dokáže překlenout jen láska. Nyní je na řadě Berta, Shirina nezávislá a cynická babička, aby otestovala hranice lásky a zvládání konfliktů. Jaký je osud milenců, kteří se k sobě nehodí, ale přesto k sobě neodmyslitelně patří? (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie, která řeší nejen homosexualitu, ale i odlišné národnosti a víru ve všech možných věkových kategoriích. Obě hlavní hrdinky jsou celkem sympatické, i když za Německou stranu bych brala někoho víc charismatičtějšího a holčičího. Ale chápu, že jedna z páru musí být za chlapa, ať chce nebo ne. Nicméně celkově je to super podívaná. ()

Ondak 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemná romantická komedie. Tento žánr nesleduji a většinou se mu vyhýbám, ale upoutalo mě dějově. Film řeší lesbickou dvojici, která se rozhodne vzít. Popisuje překážky vztahu, předsudky i národnostní rozdíly a snášenlivost. Někdy to je až za hranou a tlačí zbytečně na pilu. Málo kterou romantickou komedii dokoukám, takže 4 hvězdy. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"Kiss Me Kosher!" asi reálne veľmi dobre odzrkadľuje ako by asi vyzeral takýto vzťah. Najmä ak máte rodinu, ako naša hlavná hrdinka Shira. Ale keď si to reálne vezmete, pre jej rodinu musí byť ten vzťah asi trojité kombo. Lesba, nežidovka a nemka dokopy je ako životná láska dievčaťa zo židovskej rodiny asi absolútne prekliatie. A v tomto smere film podľa mňa dobre adresuje jednotlivé problémy. Najviac je toho asi v postave Shrinej starej mamy, no keď spoznáme lepšie jej rodinu, tak aj rodičia, ktorí sú s dcérinými voľbami naoko v poriadku majú určité predsudky a počas filmu sa dobre preukážu. Možno by som od filmu chcel, aby bol predsa len ešte o niečo viac vtipnejší, no svoju úlohu zvládol pomerne dobre. No mám trošku pocit, že sme mali väčšiu dávku drámy než komédie, a osobne by som to asi chcel mať trošku viacej vyvážené. Film takisto trošku nemá najideálnejšie tempo a miestami to vie pôsobiť trošku pomaly. Okrem toho som mal asi trikrát pocit, že sa dívame na tú istú scénku v bare, kde sú Shira s Mariou spolu. A možno sú niektoré momentky aj trošku predvídateľnejšie a samozrejme môžeme očakávať aký asi bude koniec. Toto je film, ktorý potrebuje happyend, no myslím si, že to na konci trošku moc nafúkli. Znamená to, že je teda film zlý? Nie. Myslím si, že je v mnohých aspektoch veľmi dobrý. Už len z toho titulu, že adresuje asi úplne všetky problémy, ktoré z toho mohli vyplynúť. A pôsobí to veľmi skutočne. Toto je rozhodne vzťah, ktorý podstúpil poriadnu skúšku. Hodnotenie: B+ ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

já jsem se pobavila.Odlehčené téma lesbiček jak jen to šlo.Dorazil mě konec když otec Shiry, který je stále svázán konvencemi,při bouchnutí šampáňa zařve :"Bomba!" a lehne.Chaos .Protože každý v té místnosti se asi setkal s válkou.Těch situací je tam mnohem víc a určitě záleží a to velmi na překladu.Sice jsou titulky ale to vůbec nevadí.Myslím že tóny hlasů dabérů by byly jiné než herců.Zakončení je klasika.Musím se podívat ještě jednou. ()

desade

všechny recenze uživatele

Nejde mi do hlavy, kto v Izraeli na takéto filmy chodí (v krajine, kde vám za propagáciu biblie na verejnosti dá policajtka pokutu). Snáď mladá generácia, ale doma sa s tým pravdepodobne nepriznajú. A kde to premietajú? V kóšer kinách? Snáď asi len na okupovaných, pardón "oslobodených" arabských územiach. Film okrem kontroverzných tém na seba viaže viacero paradoxov, preto ho radšej nehodnotím. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama