Reklama

Reklama

American Utopia

  • USA David Byrne's American Utopia (více)
Trailer 1
Dokumentární / Hudební
USA, 2020, 135 min

Režie:

Spike Lee

Scénář:

David Byrne

Kamera:

Ellen Kuras

Hudba:

David Byrne

Hrají:

David Byrne
(další profese)

VOD (1)

Recenze (7)

gumolit 

všechny recenze uživatele

David Byrne je síce divný chlapík ovšem niektoré jeho klasické skladby od Talking Heads mám rád dodnes a posledný sólový album American Utopia bol na moje prekvapenie celkom dobrý. Pojatie koncertu tak trochu netradične dáva tým skladbám dobrú atmosféru a skvelý zvuk. Potešili ma Once in a lifetime, Road To Nowhere či Blind a úvodná Here. David je proste skvelý spevák a jeho netradičný hudobný štýl tu zostane navždy. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nie som fanúšikom, ale starý pán to dal vo veľkom štýle a zaujímavým spôsobom. Určite jedno z najlepších hudobných vystúpení v roku. Netradičnosť a originalita v jednom. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to pro potěšení davů nebo zájezdů z venkova za muzikálem. Nával pozitivity, sousedská láska , naděje a humanita , písně o osamělosti , koukání na televizi, konzumerismu, policejním zabíjení uprostřed pandemie jako dočasná útěcha působí děsivě. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Povznášející a originálně pojaté hudební vystoupení, které dává nejen americkému životu naději na lepší zítřky. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Opět krásné a jednoduché představení plné energie, vše živě. Nádherně nasvícené i nasnímané. Trochu vada na kráse je ta angažovanost za určité názory. David je úžasně vitální s pohledem šílence. ()

JimiH 

všechny recenze uživatele

David Byrne opět dokázal, že dokáže připravit neortodoxní live vystoupení ve stylu výjimečné Stop Making Sense. Tentokrát, jak název napovídá, se ze své obvyklé polohy pozorovatele přepnul do humanisty, který se snaží svým vystoupením prezentovat vizi spravedlnějšího světa. Nikdy se však neuchýlí k moralizování a kriticky mluví i o sobě. Zároveň pořád platí, že prim hraje hudba. Díky bezdrátové technologii se ovšem muzikanti stávají rovněž tanečníky a herci, což vede k neuvěřitelné živelnosti celé show. Byrne i ke stár je „same as it ever was“ a vážně to nevadí ani trochu. ()

Kalim 

všechny recenze uživatele

Skvělé, originální a jednoduché pojetí pódiové show - to většinou funguje a DB to ne poprvé předvádí v plné parádě. Se skvělou ekipou muzikantů-performerů za zády... Tohle prostě šlape do plných. Viděno i živě v plné verzi. Za mě plná nálož... ()

Reklama

Reklama