Reklama

Reklama

Jules a Jim

  • Francie Jules et Jim (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jemný milostný příběh, jehož hrdiny jsou dva přátelé, kteří se zamilují do jedné ženy. Dílko bez těžkopádné psychologické analýzy, s typicky francouzským espritem rozebírá otázku přátelství, lásky a problém, může-li žena milovat dva muže, spojené poutem přátelství a naopak. Film, jehož děj se odehrává v době kolem první světové války, se vyznačuje impresionistickou, pointilistickou atmosférou a lyrickým kouzlem exteriérových záběrů na širokém plátně. Originální režii pak doplňují výborné herecké výkony. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (19)

Švédská trojka (1994)

  • Eddy na hodine francúzskeho filmu rozpráva o filme o dvoch mužoch, čo sa zaľúbili do tej istej ženy. Tento film sa nazýva Jules et Jim (1962). (beso74)

Very Good Girls (2013)

  • V izbe Lilly (Dakota Fanning) možno na stene vidieť plagát z filmu Jules et Jim (1962), v ktorom sa dvaja najlepší kamaráti zamilovali do rovnakej ženy. Very Good Girls má veľmi podobnú dejovú zápletku, len v tomto prípade ide o trojuholník v zložení 2 ženy – kamarátky – Lilly a Gerri (Elizabeth Olsen) a jeden muž – David (Boyd Holbrook). (nirvana91)

Snílci (2003)

Une visite (1955)

  • Ačkoli byl zklamán a zapochyboval o svých režisérských schopnostech, využil Truffaut již v této své prvotině některé prvky, které se objevily v jeho pozdějších filmech. Např. scéna, v níž švagr baví ženu napodobováním lokomotivy vyfukováním cigaretového kouře, byla použita o sedm let později ve filmu Jules a Jim. (liborek_)

Reklama

Reklama