Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Schimanského starom revíre šokuje prípad niekoľkých vrážd. Vrah zanecháva na mieste činu výňatok z biblie - Pán je tvoj sudca. Doplatí na to aj Schimanského dlhoročný verný spolupracovník a priateľ Thanner. Prokurátorka Bonnerová pochopí, že v radoch polície je zradca. Pomôcť jej môže iba Horst Schimanski. Ten žije od vylúčenia z radov polície v Belgicku. Správa o Thannerovej vražde ho šokuje. V ohrození života je Thannerova dcéra, ktorá sa stala svedkyňou tohto zločinu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslel jsem si, že osobnější díl než Zub za zub už být nemůže, ale spletl jsem se. Tvůrci se nějak museli vypořádat se smrtí Eberhard Feika (představitel Thannera) a vypořádali se tak, že to zabolelo nejen Schimanskiho, ale i mě. Eskadra začíná tam kde první serie skončila, tedy, že Schimanski odešel od policie a trenuje v Belgii děti ulice box. Jenže důvod proč se vrátit k policii se našel asi jedinej, kterej tohohle bouchače ze starý školy mohl uvěřitelně přesvědčit. Díl je dost akční a celkem tvrdý, ale zase není příliš napínavý, ostatně jako v mnoha předchozích dílech i tady zná gaunery dřív každej krom Schimanskiho. Trošku jsem cítil smutek, protože i když Schimi dokáže utáhnout sérii sám, (motorka pořád zaparkovaná v bytě, ve skříni několikrát jeden vzor bundy) bude se mě stýskat po starý partě Schimi + Thanner + holanďan, protože oni jako trio byli jedinečný a na slovní přestřelky Schimanskiho s Thannerem se snad ani zapomenout nedá, zkrátka starý časy tři frajerů z kriminálky Dusiburg mně budou chybět i když to bude dobrý už to nebude ono. ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Schimi po odchodu od Policie bydlí na houseboatu v Belgii a trénuje děti v boxu. Žije se svojí přítelkyní MaryClaire. Po letech se dozvídá že jeho nej. parťák a kamarád přišel o život a zbyla po něm jen jeho dcera. Ta otcovu krev nezapře a Schimi sní má pěkně na pilno :-)) ()

bo.rec 

všechny recenze uživatele

Konečně díl, kde je vysvětleno, proč má Schimanski celá léta stejnou bundu. Schimi dojde domů, otevře skříň a v ní visí asi pět kusů JEHO stejné bundy. :-) ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Schimanski 01, jinak už 30. Schimi je po několika letech zpět a v plné parádě, ale tentokrát je v tom sám. Thanner je mrtvý zavražděný, ale z nenadání se tu objeví jeho nevlastní dcera, která navíc viděla jeho smrt. Nová série začíná vskutku parádně, díl má celkem spád i akci, hezky se na to dívá. Mimo to je také odhaleno tajemství Schimiho šedé "sportovní" bundy. Schimi je z civilu povolán zpět do služby vrchní prokurátorkou Bonnerovou, aby odhalil, kdo v policii kryje sérii vražd a to včetně Thannera. Nový šéf kriminálky Ginter Grollmann tahá za nitky a nehraje zrovna čistou hru a byl mu v cestě i Thanner. Takže Thannera nakonec aspoň symbolicky pomstí jeho dcera. Novou partnerkou po celou sérii je Marie-Claire (Denise Virieux). ()

Mordechai 

všechny recenze uživatele

Chybka ve filmu... bomba byla zřejmě magnetem připevněna na dveře či bok auta....ovšem dveřím nic není a odpálena je kapota... Jinak se na to dá stále koukat:-) ()

Monicina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobré pokračovanie, i keď bez suchára Tannera to nie je už ono. Výborná akčná scéna, ktorá nemala chybu: na moste, bomba umiestnená na aute a Schimi to vyriešil geniálne - otvorenie dverí, prudké zabrzdenie pred kamiónom. Len ten Schroder mi pripadal nejak divne a trochu umelo, ten herec mi nejak nesadol. Aj tá baba Bonnerová, nejak som tej herečke tú rolu neuverila. A Schimi vyzerá stále sexy, aj v tých trenírkach a bunde. ()

Reklama

Reklama