Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Proslulý bývalý komisař se náhodou zaplete do událostí spojených s turecko-kurdským konfliktem... Penzionovaný Schimanski se chystá na oslavu osmdesátých narozenin svého bývalého nadřízeného Königsberga, ale u jeho lodi se zničehonic objeví k smrti vystrašená kurdská žena, která v ruce svírá vzkaz, na němž je napsáno, že se o ni má Schimanski postarat. Ten se nechce do ničeho politického zaplést, tak ji předá kriminalistovi Hungerovi, který ji zaveze na léčebně-pedagogickou kliniku vedenou dr. Arkarem. Žena má na těle mnohé šrámy a jizvy, ale především je opásaná různými písemnostmi a fotografiemi, které podávají svědectví o mučení Kurdů v tureckých věznicích, ale i o zvěrstvech páchaných druhou stranou. Dr. Arkar na klinice pomáhá kurdským uprchlíkům a pověří svého asistenta, aby dokumenty odvezl na bezpečné místo. V tu chvíli se do toho zaplete neschopný zlodějíček Taco, jenž na klinice pracuje jako pomocná síla a domnívá se, že v balíčku, který asistent dr. Arkara převáží, jsou drogy. Celá věc dožene Schimanského, když se náhodou na benzinové stanici cestou do Hamburgu stane svědkem přestřelky mezi Tacem a Arkarovým asistentem. Aby toho nebylo málo, objeví se na scéně Tacova mondénní a svéhlavá babička Simone Poppová. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Kovaja 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Schimi se s Henschenem a Marii-Claire chystá navštívit bývalého šéfa Karla Konigsberga který slaví 80.narozeniny. Schimi ale netuší že Karel je na smrtelné posteli a cestou na oslavu bude muset řešit další nelehký případ který ho mimo jiné zavede opět do další cizí postele :-) ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Schimanski 09, celkově už 38. Zároveň poslední Schimanski ve 20. století (které končilo 31.12.2000, když nebyl rok 0). Schimi opět sako, kravata, pěšinka a už to jede. Tentokrát jede s Hanschenem a Marií-Claire na 80. narozeniny bývalého šéfa Karla Konigsberga (Ulrich Matschoss), ten byl vidět naposledy už jen jako důchodce v dílu Místo činu - Případ Schimanski (1991). Jenže ten už je na smrtelné posteli a v tomto dílu zemře. Cestou na oslavu Schimimu zkříží cestu jedna starší architektka, kterou potom vojede (potupaaa), která tak trochu kryje svého vnuka Taca, který si rád hraje s pistolkou. Ale ještě před tím Schimiho vyhledá vyzáblá a v minulosti dost týraná a zjizvená kurdská žena, bojovnice za práva Kurdů, která si s sebou nese svědectví o týrání Kurdů v tureckých věznicích. Taco tyto dokumenty ukradne v domnění, že jde o nějaké drogy a rozjede se kolotoč náhod. 7/10 ()

Reklama

Reklama