Reklama

Reklama

Sie nannten ihn Gringo

  • Španělsko La ley del forastero (více)

Obsahy(1)

Právník Denton (Helmut Schmid) se chce pomstít invalidnímu statkáři Martinovi (Pietro Tordi) za vypálení rodinné farmy a zabití svého otce. Rozhodne se obtěžkat zločiny jeho ztraceného syna přezdívaného Gringo (Daniel Martín) a zároveň s jeho pomocí získat místní povoznictví i s jeho krásnou dědičkou. Narazí však na cizince, kterého občané města čerstvě jmenovali šerifem (Götz George). (Cascabel)

(více)

Recenze (3)

Mariin 

všechny recenze uživatele

Typická ukázka druhořadého západoněmeckého westernu, který se nese ve stylu laciné nápodoby americké produkce. Charakteristické znaky jsou španělské lokace, naivita, moralistní tendence, upovídanost, nevhodná hudba. Zde v hlavní roli Götz George (Fred z Pokladu na Stříbrném jezeře).V porovnání s tímto mají některá další západoněmecká "béčka" alespoň zajímavější herecká obsazení (např. Letzte Ritt nach Santa Cruz s Mario Adorfem a Klausem Kinskim). ()

Cascabel 

všechny recenze uživatele

Již úvodní píseň v bavorském country stylu dává tušit, na kterém Divokém Západě jsme se to ocitli. Najdeme zde tudíž chvályhodné odsouzení pomsty, která motivuje jednání hlavního záporáka (a ne kladného hrdiny jako v italowesternech), a dokonce biblický motiv návratu ztraceného syna, ovšem zpracovaný jako dokonalý svatý obrázek (SPOILER: umírající syn chce od otce vědět, jaké je vlastně jeho křestní jméno). A pak je tu samozřejmě Old Shatterhand (i když se tak nejmenuje), ale jeho představitel Götz George se především snaží, aby mu to na plátně slušelo. Naivní western s hroznými hereckými výkony a překombinovanou zápletkou má celkem dobré akční scény a hezkou herečku v hlavní ženské roli. ()

Reklama

MacGuffin 

všechny recenze uživatele

H.- Götz George (Mace); Alexandra Stewart (Lucy); Daniel (Dan) Martin (Gringo); Helmut Schmid (Ken Denton); Sieghardt Rupp (Reno); Silvia (Silvie, Sylvie) Solar (Kate) ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama